5.5.2010

Tigi on vähän eko

Kysytte usein eri kosmetiikkabrändien uskottavuudesta, kun ne väittävät olevansa vihreitä, ekologisia tai "organic". Tigistä on kyselty pariinkin otteeseen, joten tässäpä Tigi-postaus.

Tigi on lanseerannut Love Peace Planet -products -sarjan, joka tietty viittaa ekologiseen ja ihmisystävälliseen tuotesarjaan. Ekaksi silmään pistää se, ettei tuotteilla ole mitään Euroopassa käytettävistä (tai ylipäänsä mitään) luonnonkosmetiikkasertifikaateista. Kun kyseessä on näin iso lafka kuin Tigi, on aivan salettia, että sertifikaatin käyttöoikeus olisi ostettu, jos tuotteet täyttäisivät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.

Tigin ekofiilistelyt perustuvat mm. seuraaviin seikkoihin:
  • Tuotteissa on luomuraaka-aineita, mutta vaihtelevasti, eikä tarpeeksi, jotta tuotteet täyttäisivät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.
  • Tuotepakkauksissa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia.
  • Tuotteissa ei ole käytetty parabeeneja (hyvä!).
  • Ainakin osa tuotteista on vapaa synteettisistä hajusteista.
Ihan hyviä juttuja siis. Mutta olisin halunnut nähdä tuotteiden INCI-listat, ja niitä ei valmistajan sivuilla ole. Jos löydätte linkin tuoteselosteisiin, laittakaapa linkki mullekin! Muussa tapauksessa mun pitää käydä kaupassa nuuskimassa tai pyytää maahantuojalta lista, siten saan tehtyä teille paremman raaka-ainearvion.

Mutta lyhyesti: Tigin Love-Peace-Planet -sarja on varmasti parasta antia, mitä Tigin tuotevalikoimasta löytyy, mutta luonnonkosmetiikkaa tuotteet eivät ole, eikä tämä yksi "vähänekosarja" seivaa sitä faktaa, että iso osa Tigin muista tuotteista on yhtä synteettisten kemikaalien megacocktailia.

16 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Samaa mukaekoilua olen surkutellut minäkin. Kurjaa, ettei Tigi ole näköjään edes yrittänyt hankkia sarjalle sertifikaattia. Mulla on tuon sarjan shampoota ja hoitoainetta kotona, ja sopivat tukalleni paremmin kuin mikään monista testaamistani sertifioiduista shampoista ja hoitoaineista, mutta harmittaa, etten vieläkään ole löytänyt oikeaa luonnonkosmetiikkavaihtoehtoa tukalleni.

Kävin kerran sarjan hoitoaineen INCIn läpi ainesosa kerrallaan Skindeep-tietokannan haulla, jossa kosmetiikan kemikaalien vaarallisuus luokitellaan "hazard scorella", asteikolla 0-10. Muutama ainesosa oli muistaakseni nelosen arvoinen, suurin osa 0-2 pistettä. Jos INCIä ei löydy mistään, voisin naputella sen myöhemmin vaikka sähköpostiisi!

Basilika kirjoitti...

tuolta löytyy tuotteet ainesosineen: http://www.beauty-mart.com/category/shop_by_brand.love_peace_and_the_planet/

MayKay kirjoitti...

Suomen lain mukaan kaikessa kosmetiikassa tulee olla tuotteessa näkyvissä eli siis pakkauksessa INCI.Miten Tigi selittää että heidän tuotteissaan ei ole?!

Noora kirjoitti...

MayKay:Kyllä tuotteissa INCI varmaan on, mutta en löytänyt sitä netistä :)

Basilika:Kiitti, tsekkaan!

Liisa:Oi kiitos!

annepa kirjoitti...

MayKay: Kai ne INCIt niissä tuotteissa on, Noora vain ei ilmeisesti löytänyt niitä verkosta O_o

Hanna kirjoitti...

Missäköhän vaiheessa tästä blogista tuli pelkkä mainosblogi? Mitään sisältöä tänne ei enää taideta saada aikaiseksi...

En näe mitään järkeä lukea blogia, joka on täynnä pelkkiä tuote- ja yritysmainoksia höystettynä satunnaisilla raskausmasun esittelyillä. Not interested.

Putoaapi nyt lukulistalta.

Maisku kirjoitti...

Ööö...? Mainos? Eikö tässä vastattu lukijoiden kysymyksiin, ja vielä kerrottu, että tuote ei putoa sarjaan oikeasti ekot? Kriittisiä kommentteja on satanut myös ecosertatuille kosmetiikkasarjoille.I'm confused.
Olen jotenkin ymmärtänyt, että tässä blogissa on myös tarkoitus tuoda esille ekologisia/ekologisempia vaihtoehtoja asioille. Ei paha tavoite ollenkaan.
Välillä rassaa lukea palautteista, että bloggari ei saisi kirjoittaa mitään omasta elämästään. Kenenkäs blogi tämä olikaan? Eikö ole ihan luontaista, että elämäntilanteet ->kiinnostuksen kohteet muuttuvat. Minusta olisi kiinnostavampikin lukea enemmän raskausasioita, kemikaalit vaikuttavat kuitenkin myös sikiöön.

Henna kirjoitti...

Harmi ettei Tigi enempää yrittänyt ekoilla. Mutta pullot ovat ihan uskomattoman nätit ja pelkkä ulkonäkö kyllä houkuttelee ostamaan. Mutta mutta.

Itse en ole kokenut tätä yhtään mainostamiseksi.

Henna kirjoitti...

Sitäpaitsi, jos Noora Mainostaisi, niin hän olisi jo tehnyt sen kaksplus-lehdessä ilmestyneen numeron takia. Kuitenkaan ei blogissa ole sanaakaan mainittu artikkelista.

Noora kirjoitti...

Hanna:Mä nimenomaan käsittelin Tigiä lukijoiden toiveesta. Uskoisin fiksujen lukijoiden hoksaavan, että nykyisessä maailmassa on mahdotonta puhua kuluttamisesta maainitsematta brändejä.

Ja raskausmasusta olen niin ylpeä, että sellaista ei todellakaan ole järkeä piilotella — päinvastoin!! Sori jos ärsyttää.

Maisku: Olet ymmärtänyt homman juuri oikein!

Henna:Kiva kuulla, ja hauskaa että olit huomannut Kaks Plussan :D

Sari kirjoitti...

Jos ei kiinnosta lukea blogia voi varmaan olla sitä lukematta :) Mua ainakin kiinnostaa monet asiat täällä ja jos joku näkee vaivaa selvitellä asioita enemmän kuin itse olen vaan tyytyvöinen. Kaikki asiat ei kiinnosta ja sillon tyydyn skippaamaan ne.

Nooran ei tarvitse miellyttää kaikkia eikä me kaikki varmasti miellytä Nooraa :) HYVÄ, K-O-S-K-A elämä nyt vaan on sellasta. Sorry Noora et ole mun budhani etkä varmaan edes halua olla.

Hanna jos löydät jonkun blogin joka miellyttää sua enemmän niin varmasti sun päiväsi ovat parempia. Onnea blogin metsästykseen!

Ja jos joku ei vielä ole maininnu on myös bonacure (schwarzkopf) tuotesarjaan tullu joku ekoshampoo/hoitoaine sarja. EN ole vaivautunu tsekkaan tuotelistaa, mutta tuskinpa on kovin ekoa :)

Tiivi kirjoitti...

Tässä yksi ainakin itselleni uusi tuttavuus: Equavie. On Ecocert-sertifioituja. Myynnissä ainakin joissain kauneushoitoloissa.

marikki kirjoitti...

Kampaajani varoitti kerran Tigin tuotteista (mulla on herkkä päänahka), sanoi että niiden käyttäjät tunnistaa juurikin päänahasta (tai sen kunnosta). Tämä oli todellinen hear-say, mutta kommentoinpa kuitenkin.. ;)

Sussu kirjoitti...

Mulla on ehkä samanlaisia kokemuksia kuin marikilla: päänahkani hilseili ja rasvoittui pahemman kerran mutta rauhoittui, kun vaihdoin Tigistä pois. Tosin en ole varma, onko vika sinänsä Tigissä vai siinä, että käytössä oli sellaiset jättipullot shampoota ja hoitoainetta, jotka ehkä oli jo menneet vanhaksi (koska niiden käyttämiseen menee niin kauan).

E kirjoitti...

Mun kysymykseni liittyy myös hiuksiin, tarkemmin sanottuna Santen kasviperäiseen hiusväriin. Muistelen sinun käyttäneen kyseisen värin mustaa sävyä onnistunein tuloksin. Onko kuitenkin tuossakin värissä joku sellainen ainesosa, jonka vuoksi sitä ei kannattaisi käyttää? Vai onko tuote todellakin niin vaaraton kuin annetaan ymmärtää?
Toivottavasti Noora ehdit vastata, tai joku muu asiasta tietävä.

Piaf kirjoitti...

Postasin taannoin Tigin sarjaan liittyen, ja purin yhden tuotteen INCIn:

http://piafdebelleville.blogspot.com/2009/10/totuus-kosmetiikasta.html

Eli juu, ei todellakaan mitään luomua, mutta varmaan parempi kuin Tigin ihan peruskama.

Suositut tekstit