10.5.2010

Tyylikäs päänuppi

Huomiseen tyylifillaripäivään liittyen, sain linkkivinkin norjalaiselle saitille, jossa on mitä erilaisempia pyöräkypäriä. Itse innostuin eniten jenkkiläisen Nutcasen malleista, joista kelpuuttaisin päänuppini suojaksi esimerkiksi nämä:
Musta Eight Ball olisi noista kahdesta parempi, joska mun Jopo on oranssinpunainen. Mustan fillarin kanssa Union Jack -malli taas olisi mainio. Saiskohan näitä Suomesta?

Se etten omista vielä pyöräkypärää, on laiskuutta ja vähän muutakin: mulla on kypärätrauma lapsuudesta. Kun mulle mentiin hankkimaan ekaa kypärää, napsautti kaupan myyjä kypärän lukon leukani alta kiinni siten, että leuan iho jäi lukon väliin. En jostain ihmeen syystä saanut sanottua, että sattuu! Niinpä purin hammasta ja odotin, että äiti otti kypärän pois. Tää nyt ei oikeuta tietenkään kypärättä ajamiseen, mutta trauma mikä trauma.

Mutta: en kai mä voi olla esimerkillinen äiti, jos pakotan lapselle kypärän, enkä käytä itse? Vaikka skidi nyt ei vielä moneen, moneen vuoteen poljekaan fillarilla, niin ehkä mä silti voisin aloittaa vastuullisen liikennekäyttäytymisen. Olisi varmaan ihan fiksua.

13 kommenttia:

Ulpu kirjoitti...

Hauskoja kypäriä! :) Meiän perinteiset pyöräilykypärät on niin tyhmiä.

Itsekin oon miettinyt tuota kypäräasiaa, en omista kypärää ja sellainen päässä ajaminen tuntuu epäluontevalta, mutta mutta... Nyt kuljetaan 1 v. 4 kk neidin kanssa pyörällä yhdessä niin saattaapa lapsi alkaa ihmetellä jossain vaiheessa, miksei äidillä ole kypärää, ja hänellä on.

Lady Dada kirjoitti...

Miten äärest mage tuo Union Jack! Vaikka en ehkä pystyis laittaan sitä päähän, ihan vaan siksi, että siinä lukee isolla otsassa tuotemerkin nimi. Yakkayt on ihanan merkkieleettömiä, vaikka toki asiaanvihkiytynyt tunnistaa ne kilometrin päähän.

Mä en kyllä tiedä aiheesta mitään, mutta eikö lapset oo niinkö siitä käteviä, että "sinä teet niin kuin minä sanon" -metodi toimii? ;)no, no, läpätilää.

Tiia kirjoitti...

Kyllä mä annan enempi pahaa silmää yhdistelmälle, jossa sekä äiti (tai isi) että lapsi ovat ilman kypärää, kuin että vain lapsella on kypärä.

Vaikka eihän se kypärän käyttö vaadi kuin totuttelua :) Hetken päästä tuntuu tyhmältä ja paljaalta polkea ilman kypärää (tai näin ainakin luulisin, sillä itse en pyöräile juur yhtään. Ratsastuskypärän kanssa niin ainakin käy.)

Ulpu kirjoitti...

Juu, onhan se kypärän käyttö pitkälti tottumiskysymys. Enpä minäkään menisi hevosen selkään ilman kypärää, olisi jotenkin alaston olo.

taapertaja kirjoitti...

Meilläkin mennään niin, että lapsella kypärä istuimessa ja äidillä ei... Mä sentään yritin pitää kypärää aluksi, mutta potta mikä potta. Se painaa ja ahdistaa, ja kädet loppuu kesken kun pitää hoidella oma kassi, tarhareppu ja lapsen kypäräkin. Seliseli :)

Tiina kirjoitti...

Mulle ei ole ongelma tuo pyöräilykypärän pitäminen. Se ei paina päässä paljon pa*kaakaan ja se on oikeasti halpa henkivakuutus. Jossain vaiheessa tulee tunne, ettei vois ajaa ilman sitä. Toisia ärsyttää ihmiset jotka kulkee kaupassakin ne kypärät päässä, what is up with that? Fiksun merkkihän se on.

Ratsastuskypärän kanssa sama juttu. 29v. serkkuni kuolemasta ratsastusonnettomuudessa tuli täyteen vuosi viime keskiviikkona. Hänellä oli kypärä mutta sekään ei suojannut kavioniskun aiheuttamalta kallonmurtumalta.

Kyse ei ole niinkään itsestäsi, vaan siitä miten pienellä teolla voit säästää läheisesi menetykseltä! Ja äidithän huolehtii lapsensa hyvinvoinnista huolehtiessaan itsestään?

Tuutikki kirjoitti...

Me tilattiin ukkelin kanssa just tollaset Nutcasen kypärät viime vuonna. Miehellä on just toi kasipallokypärä. Ite olisin halunnut vesimelonin, mutta sitä kuosia oli vain surffikypärissä. Sääli. Päädyin sitten sellaiseen malliin, jossa oli isoja erivärisiä palloja valkoisella pohjalla. Vaatii pokkaa, mutta kun sen kypärän vetää päähänsä, tulee heti hyvälle mielelle! :)

Emma kirjoitti...

Musta kypärän käyttäminen on ihan ehdoton juttu. Potta mikä potta, mutta kuten joku aiemmin sanoi, niin myös naurettavan halpa henkivakuutus. Itse en nykyään pyöräile metriäkään ilman kypärää - oon ihan varma että heti pihasta lähtiessäni kaatuisin äärimmäisen kohtalokkaasti. Se ei vaadi kuin yhden pienen virheen itseltä tai joltain toiselta. Ja päätraumat, niitä tuli taannoin opiskelun merkeissä tankattua enemmänkin, ja ne on KAMALIA.

Kypärät päähän, ihmiset! Eihän kukaan täyspäinen nykypäivänä aja autoakaan ilman turvavyötä!

Hanna kirjoitti...

Saa. Iso-Roban surffikaupasta.

Timo kirjoitti...

Kypärä on ihan ehdoton suoja! Viimeksi eilen vaimo meinasi jäädä kääntyvän auton töytäisemäksi. Autoilijat ei pahemmin täällä Suomessa kävelijöitä ja pyöräilijöitä kunnioita. Toisin on Ruotsissa, jossa autot hiljentää jo kaukaa suojatietä ylitettäessä.
Itse aloin käyttämään kypärää kuitenkin vasta lasten myötä. Ei ala lapsetkaan kyseenalaistamaan sen käyttöä ja jos jotain kävisi kypärättömyyden vuoksi lapsilla olisi toinen vanhempi vähemmän.

Sanna kirjoitti...

Näitä indeed saa Suomesta, ainakin Helsingissä Forumin Intersportissa oli sekä Eight Ballia että Union Jackia, tosin suolaiseen 79 euron hintaan. Mutta kun kyse on omasta pikku päästä ni lieneekö sekään iso summa :)

Sanna kirjoitti...

Näitä indeed saa Suomesta, ainakin Helsingissä Forumin Intersportissa oli sekä Eight Ballia että Union Jackia, tosin suolaiseen 79 euron hintaan. Mutta kun kyse on omasta pikku päästä ni lieneekö sekään iso summa :)

Pete Koistila kirjoitti...

Mahtavaa!

Googletuksella löysin tän:
http://www.nutcasehelmets.eu/whereToShop.html

Finland
# www.intersport.fi
00100 Helsinki
# www.ripcurl.fi
00120 Helsinki
# www.bestbrakes.net
00200 Helsinki
# www.overboard.fi
01680 Vantaa
# www.punavuorenpeikko.fi
01510 Vantaa
# www.stockmann.com
00621 Helsinki
# www.boardstock.net
48100 Kotka
# www.urheilukoskimies.fi
53100 Lappeenranta
# www.hidden.fi
65100 Vaasa
# www.switchstance.net
70100 Kuopio
# www.rautio.fi
85100 Kalajoki
# www.realdeal.fi
90100 Oulu
# Ruka shop
93825 Ruka Ski Resort

Suositut tekstit