18.5.2010

Kysy kosmetiikasta!

Tämän viikon radio-ohjelmassa puhutaan kosmetiikan raaka-aineista. Nyt on siis mainio mahdollisuus kysyä mitä tahansa mieleen juolahtavaa, joka liitty tavanomaiseen tai luonnonkosmetiikkaan.

Kysymyksiä voi latoa tämän blogauksen perään ja niitä käsitellään studiovieraiden kanssa lauantain ohjelmassa. Näppikset laulamaan!

16 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Mitkä ovat (tavis)kosmetiikan ehdottomasti suurimmat pahikset (ainesosista, siis)?

Aada kirjoitti...

Body Shop? Hyvis vai pahis?

Liisa kirjoitti...

Miksi sertifioitujen sarjojen shampoot voivat usein olla sertifikaatittomia? Eli mikä siinä shampoossa on niin vaikeaa, ettei mukamas oo helppoa tehdä luomuna?

amanta kirjoitti...

Ainakin Sokoksessa myytävä uusi kosmetiikkasarja wecare icon, mainostaa olevansa eläinkokeetonta luonnonkosmetiikkaa, mutta merkillä ei ole mitään sertifikaateja. Miksi? Onko tämäkin pelkkä mainos kikka?

Tarja kirjoitti...

Mistä voin varmasti tietää, että luonnonkosmetiikka on se turvallisempi vaihtoehto eikä vaan muotioikku?

Leena kirjoitti...

Mitä turvallista kosmetiikkaa löytyy tavallisen kaupan hyllyiltä?
Itse käytän esim. LV:n käsipesunestettä pumppupullossa, olen sen incin tarkistanut ja kaikki olivat ok niin luonnon kuin ihonkin kannalta. Mutta mitä muuta löytyy? Kaikkia kun ei viitsi ostaa ja tutkia sitten mitä sisältää...Toinen merkki, jonka olen löytänyt ihan pikkukaupankin hyllystä on Nature care (vai-mitenkähän-se-merkin-nimi-nyt-olikaan), heillä on ainakin terveyssiteitä, suihkusaippuaa ja kosteuspyyhkeitä, mutta incejä en ole tarkistellut...

taapertaja kirjoitti...

Juu ja ehdottomasti tämä:

Imeytyvätkö kosmetiikan ainesosat ihon läpi? Mitä imeytyy, kuinka paljon ja onko se vaarallista?

Tästä kiistellään joka puolella, imeytyykö vai eikö ja kaikki aina julistavat omaa näkemystään totuutena...

onlyme kirjoitti...

Kerrotko NASAA ja ACO sertifikaateista? Entä mitä mieltä olet sellaisesta kosmetiikkauutuuksesta kuin ORGANIC FORMULATIONS?

Elina kirjoitti...

Mitä aurinkosuojaa suosittelet kesän varalle? Käsittääkseni mistään luonnonkosmetiikkasarjasta ei löydy aurinkorasvaa tms.

eeva kirjoitti...

marja entrich? oikeata luonnon kosmettiikkaa vai ei?

aurinkovoiteet? mitä myrkkyjä tavallisissa aurinkosuojissa on? ja minkälainen voide olis paras suojan, luonnon ja ihmisen kannalta? löytyykö kevyitä ihoa tukkimattomia, mutta hyvän suojan antavia luonnokosmetiikka aurinkovoiteita?

Linnea kirjoitti...

Mistä tuota testivoittaja ripsaria saa? :) itse kävin kattomassa ruohonjuuresta, eikä millään löytynyt.?

Helmililja kirjoitti...

Miksi luonnonkosmetiikkatuotteisiin lisätään aina niin tolkuttomasti kasviuutteita? Luulisi yhden tai kahden rittävän. Tekee luonnonkosmetiikan käyttämisen allergisille tosi vaikeaksi, kun monessa tuotteessa on esim. mykerökukkia.

Susanna kirjoitti...

Mä en ymmärrä noita sertifikaatteja. Ainoa minkä tiedän on EcoCert-sertifikaatti joka on varmaankin hyvä kun lukee mun Biotherm-dödön kyljessä mitä suosittelit. Olisi kiva jos jostain löytyisi vaikka joku linkki missä ekosertifikaatteja on selvitelty. Ja onko jossain kosmetiikan sisällön pahislistaa? Jos alkaa välttämään aluksi vain pahimpia, niin mitä ne voisi olla? ALoittaminen on kauhean hankalaa kun ei löydy yhtä paikkaa missä olisi kunnon yhteenvetoja ja mielellään jossain järjestyksessä että tietää mikä on hyvä, ja mikä on ihan ok tai mikä aine on todella paha ja mikä vain paha ja mikä menettelee hätätilanteessa jne. Jos edessä on pitkä lista vaikka aakkosjärjestyksessä niin sieltä on jo tosi vaikea löytää punaista lankaa.

Mervi kirjoitti...

Tämä nyt ei ole kysymys, mutta hämmästyinpä kuinka selvästi näkösällä INCIt ovat meikki- ja kosteusvoiteiden näytepusseissa, mikseivät voi olla myös siinä pakkauksessa yhtä selkeästi (eikä peilikuvana/helpost repeävässä tarrassa tms.)

Anu kirjoitti...

Mikä onkaan ihmisen suurin elin.., tää ei ole mitään tuhmaa ;)

Vastaus on iho!

Ihan vaan sillä, että kannattaa kai miettiä, millä ihoansa lotrailee :)

Kysymys tutkivalle toimitukselle:

Millä täällä Suomessa on hiukset, naama ja kroppa puleerattu ennen kuin oli olemassa shampoota pullossa ja suihkusaippuoita ja puhdistusemulsioita yms.?

Kairyū kirjoitti...

Mitä eroja luonnonkosmetiikan sertifikaateilla on? Miksi jotkin esim. Ecocertin hyväksymät ainesosat eivät ole kaikkien muidenkin hyväksymiä (tai ainakin olen käsittänyt Ecocerin olevan helpompi saada kuin jotkin muut sertifikaatit)? Onko esim. cocamidoprpyl betaine tällainen ainesosa (niin muistelen)? Jos sertifikaatit poikkeavat noin toisistaan, voiko kaikkiin luottaa, ja millä perusteilla? Mitkä tahot sertifikaatit myöntävät? Jos esim. Ecocertin saaneessa tuotteessa on incissä vaikka Parfum, voinko luottaa, että se on luontaista alkuperää eikä jotain synteettistä "myrkkyä"? Monissa Ecocertin saaneissa tuotteissa saatetaan mainita esim. "98% of the total ingredients are of natural origin". Hyväksytäänkö ei natural origin ainesosiksi mitä tahansa? Mistä löytyy tietoa eri sertifikaateista?

Suositut tekstit