13.5.2010

Kevytmaailma

Me tehdään Katjan kanssa duunia vähän kaikkialla. Viime viikolla päivystettiin Sis. Delissä ja eilen lounaspaltsuiltiin Lasipalatsin terassilla. Ja me kyllä ansaittiin aurinkohetkemme! Oltiin ihan jäässä sukellettuamme aamupäivän ajan mm. K-marketin pakastearkkujen syövereihin ja maitotuotehyllyjen uumeniin. Ai mitä me siellä tehtiin? No metsästettiin kevyt-tuotteita, ja niitä löytyi ihan hitosti! Mutta kysymykseni kuuluu: mihin kukaan tarvitsee kevytpizzaa tai -sipsejä? Enkä henkilökohtaisesti kyllä tajua niitä muovin makuisia kevytjuustojakaan. Pthyi. Kandee kuunnella lauantain ohjelma, luvassa nimittäin paljon asiaa kevyttuotteista.

...mutta siis: kesä on alkanut! Mun eilinen työlook todistaa sen.

Mietitiin Katjan kanssa, miksi kukaan asuu Suomessa? Se on epäekologista, epäloogista ja maailmassa on ehkä ziljoona paremmalla ilmastolla varustettua paikkaa, johon voisi ankkuroitua. Why to be here? Is not understanding. Meidän esi-isien on ollut aivan pakko vaeltaa tänne kesällä. Ei tätä muuten mikään selitä.

Täälläpä sitä vaan ollaan jostain ihmeen syystä. Ja ne ekat lämmittävät auringonsäteet on vaan jotain uskomatonta elämän eliksiiriä. Mutta en mä kuitenkaan tajua, että miten jo eilen näin Espalla kasvoista palaneita tyyppejä?! Liika on liikaa — niin kevyttuotteiden kuin auringonkin osalta.

14 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mehän ollan kaikki joidenkin entisaikojen jämäkansalaisten jälkeläisiä; sellasten tyyppien, joita kukaan ei halunnu naapurikseen.

Ja ku nykymenoa kattelee ja tietää mitä geenit on, ni en ihmettele :)

ellin kirjoitti...

Ja tarkalleen ottaen millainenhan sen ilmaston sitten tulisi olla? :) Ymmärrän, että te kaksi että tykkää Suomen ilmastosta, mutta onhan täälä taivas sentään nyt aika paljon ihmisiä, jotka oikeasti arvostavat neljää vuodenaikaa, sitä että on vehreyttä ilman hillitöntä kastelua, vaihtelua säätilassa eikä kuiva kausi vs. monsuuni -tyyppistä ilmastoa. Tai ettei ole maanjäristyspelkoa, tulivuoripelkoa, tsunamipelkoa tai ettei valtio ole vajoamassa kokonaan mereen.

No joo, jätän sikseen, mutta itseäni vaan kovasti ihmetyttää ihmisten valitus säästä tai ilmastosta. Omasta mielestäni kaikki säät ovat kivoja, kaatosateella on ikävä, jos pitää suoriutua jonnekin siistin näköisenä, mutta muuten kaikki käy. Ja etenkin kun säätilalle ei vaan nyt kertakaikkiaan voi mitään (poislukien ilmastonmuutoksen hidastaminen) ja ainoa mihin voi vaikuttaa, on oma asenne :)

Sussu kirjoitti...

Tykkään esim. lenkkeilystä enemmän talvella kuin kesällä. Lumen narskuna lenkkareiden alla <3

Ja eikö tää meijän ilmasto aiheuta myös sellasta, että kasvituholaisia on vähemmän --> myrkkyjä ei tarvi siinä määrin kuin etelämmässä?

Cat's Meow kirjoitti...

Joo, valitus sikseen, Suomessa on paljon ihanaa , vaikka kesä voisi olla ehkä vähän pidempi ;) Nykyään lapsen kanssa ulkoillaan säällä kun säällä, täytyy ottaa mallia pienistä jotka iloisina leikkii sateessa! Kunnon varusteet vaan päälle ja menoksi.
Ja me osataan sitten nauttia kunnolla niistä aurinkoisista päivistä. Muuten, yksi Thaimaalainen ystävä tykkää enemmään Suomen säästä, kun ei ole liian kuuma. :D

Cat's Meow kirjoitti...

Ja kevytuotteet on kyllä ihan syvältä.. Mieluummin syön oikeaa ruokaa kuin jotain muovia. Jos syö keskimäärin terveellisesti ja luonnollisen kevyesti (kasviksia ja hedelmiä paljon) niin mielestäni sitten voi käyttää kyllä ihan oikeeta voita ja kermaa ja sokeria silloin kun niitä käyttää.

ellin kirjoitti...

Ihmiset ovat erilaisia myös ruokatottumusten suhteen; toisille painonhallinta on helpompaa kevyttuotteiden avulla kuin pelkällä normiruoalla. Monelle ylipainoiselle kun se ruoan määrä juuri on se ongelma, eli on helpompi vaihtaa kaloritiheydeltään alhaisempaan ruokaan kuin vähentää määrää. Toki jo aiemmin mainitut hedelmät ja vihannekset ovat tähän oivia enkä usko kevyttuotteiden pilaavan kenenkään monipuolista perusterveellistä ruokavaliota. Kokonaan toinen juttu on se, ettei mainontaan tässäkään asiassa pidä luottaa sokeasti, vaan itse pitää olla tietoa ja ymmärrystä siitä, miten terveellinen ruokavalio koostetaan.

Ei kai kukaan nyt varsinaisesti tarvitse kaupan valmista kevytpizzaa tai -sipsejä, mutta tarviiko kukaan kyseisiä ei-kevyinäkään? Kai se on parempi vetää kevytsipsejä kuin tavallisia? Kummatkaan eivät kuulu jokapäiväiseen ravintoympyrään.

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä Suomessa on kiva ilmasto, en tykkäis yhtään jos aina olis samanlaista. Niin kauan kun on ne neljä vuodenaikaa, niin ollaan tyytyväisiä :)

anna kirjoitti...

Samaa oon miettinyt itsekin. Miksi ihmeessä joutuu kärsimään kylmästä, harmaasta, pimeydestä ja loskasta melkein puolet vuodesta kun voisi olla jossain ihan muualla? Toisaalta viime talvi olikin pahin talvi vuosiin, ei mikään ihme että noita ajatuksia pyörii päässä :) Mutta onhan se sitten niinkin, että kesästä pystyy nauttimaan täysillä kun joutuu kestämään kylmyyttä.

heidi kirjoitti...

Voi mä tääs tykkään suomessa juuri siitä että täällä ei ole aina kesä!! että täällä sataa lunta, räntää, vettä ja välillä taas aurinkokin paistaa. En ole koskaan haaveillut kuukauden aurinkolomasta jossain missä on aina helle ja hirvee hiki!
Suomessa on myös kaunista!
Ehkä tylsintä täällä on hieman negatiiviset ihmiset :)

Aurinkoista kesää!! Maltetaan sitten tasa syksyllä käpertyä koloihimme.

Mademoiselle Fromage kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Oon usein miettinyt tismalleen samaa Suomeen asettuneiden esi-äitien ja -isien suhteen, mutta ulkomaille muutettuani on kyllä myös Suomen ilmastoa ikävä. Sitä paitsi, täällä eteläisemmässä Ranskassa on juuri nyt paljon kylmempi näköjään kun siellä, täällä ei edes tarkene t-paidassa! Kateus!!! :D

Mutta omasta elämäntilanteesta katsoen, erittäin epäekologista on myös muuttaa Ranskaan ja sitten lentää täältä ystäviä ja sukulaisia tapaamaan kerran, pari vuodessa... No, ehkä joskus innostun seikkailemaan sinne maa- ja meriteitse.

Nauttikaahan siellä auringosta meidän patonkimaalaistenkin puolesta! ;)

seeds kirjoitti...

Ehkäpä ne suomeen asettuneet esi-isät ovat arvostaneet trooppista ilmastoa enemmän riistan ja kalan runsautta ja tilaa olla ja asua ilman liian likeisiä naapurikansoja.

Anna kirjoitti...

En ole vielä missään puolella maapalloa nähnyt mitään kauniimpaa kuin Suomen kesä (niin lyhyt ja kylmä kuin onkin).

Tuulispää kirjoitti...

Täällä on vähemmän tuholaisia! ;)

Suositut tekstit