17.5.2010

Aurinkosmoothie

Testailen jatkuvasti erilaisia smoothiecocktaileja, joista osa on parempia ja osa vähemmän herkullisia. Tänään onnistuin aika hyvin!


Porkkana-appelsiini-banaani -smoothie:
  • 1 iso tai 2 pientä porkkanaa
  • 1/2 banaani
  • 1 appelsiini
  • 1 omena
  • pala inkivääriä (itse laitoin köntin, jonka koko about 3 cm halkaisija)
  • hamppuproteiinia oman maun mukaan
  • 2 dl vettä
  • 1 dl luomuomenamehua
  • tuoretta minttua
Kaikki raakana blenderiin ja sitten vaan huiviin. Ihanan pehmeän makuista, ja hamppuproteiinin maku etenkin on tosi huomaamaton, itse en nimittäin kauheasti fanita sen makua. Hampusta puheenollen: Uudessa Mustassa tuore hamppu-blogaus!

Psst... Ihan pakko hehkuttaa, että Arcade Fire heittää keikan Senaatintorilla 28.6. MAHTAVAA! Tunnelmaan pääsee vaikka tällä liveklipillä. Can´t waite!!!

9 kommenttia:

Ruska kirjoitti...

Älä hyvä ihminen raskaana ollessa syö inkivääriä, kun se saattaa häiritä raskautta tai pahimmassa tapauksessa vaurioittaa sikiötä.
Alkupuolella raskautta vaikutus saattaa olla jopa abortoiva.

Älä usko mua, mutta ota selvää asiasta.

heidi kirjoitti...

vaikuttaapa herkulliselta, ja aineet kun löytys kotoa, niin melkein testattava :P Paitsi tuota hamppuproteiinia...

Noora kirjoitti...

Ruska: Äläs nyt pelottele. Kyse inkiväärin vaarallisuudesta raskausaikana on jollain tietyillä inkivääriVALMISTEILLA. Tuoretta olen vetänyt koko raskauden ajan. Etenkin alkuvaiheessa.

Heidi:Ihan herkkua varmasti ilman hamppuakin, testaa!

Dasha kirjoitti...

Alfred Vogel painottaa, että hedelmiä ja vihanneksia ei saisi syösä samalla ateriaalla. Ja olen muualtakin kuullut asiasta. siitäki kantsii ottaa selvää:)

Noora kirjoitti...

Dasha:Kiinnostava väite. Tota pitääkin selvittää!

Basilika kirjoitti...

ja silti yhdessä Vogelin (Biottan) mehussa on juureksia ja hedelmiä samassa mehussa.

Noora kirjoitti...

Basilika: No noin minäkin muistelin! Hassua..

seeds kirjoitti...

En henk. koht. kyllä jaksa millään uskoa siihen, että kasviksissa ja hedelmissä olisi ruuansulatuksen kannalta mitään niin oleellista eroa, etteikö niitä voisi syödä yhdessä. Ja mitenköhän sitten esim. tomaatti, onko se tuolla systeemillä kasvis vai hedelmä (eikös se oikeasti alsketa hedelmäksi, mutta ihmiset syövät sitä vihanneksena). Enemmän järkeä on siinäkin, että sanotaan ettei lihaa ja hedelmiä kannata syödä yhtä aikaa. Koska liha sulaa hitaasti ja hedelmät ehtivät siinä ajassa jo alkaa käymään.

Dasha kirjoitti...

En tiiä. Näin lukee kirjassa A.Vogel Luonto paras lääkitsijä: Sekoitetut mehut aiheuttavat käymistä varsinkin herkkien ihmisten ruoansulatuselimistössä. Kirja on toisaalta aika vanha ja voihan se olla, että jotkut vihannekset kuten esim. porkkana on ok sekoittaa hedelmiin..

Suositut tekstit