12.5.2010

Aavistus Berliiniä

Mulla on ihan kamala Berliini-kuume. Vuosi sitten tähän aikaan odotin kuin kuuta nousevaa sitä edessä olevaa kahta kuukautta, jonka viettäisin lempikaupungissani asuen. Ja ikimuistoinen kesä se olikin! Tiedoksi niille, jotke ette vielä viime kesänä seuranneet Kempparia, että Berliinin seikkailuistani löytyy 12-osainen videopäiväkirja YLE Olotilasta. Berliini-Blogini sisältää hyviä matkailuvinkkejä niille, jotka ovat suuntaamassa kaupunkiin lähiaikoina. Päiväkirjassa on ruokaa, muotia, kirppareita, kierrätystä, kulttuuria jne. Ich liebe Berlin!!

Berliinissä asumisessa yksi mahtavin juttu oli se, että teimme ruokaostoksemme luomumarketista, jossa oli ihan yhtä kattava valikoima ruokatavaraa, kuin suomalaisessa lähikaupassakin. Ilahduinkin isosti kun huomasin taannoin, että Suomesta saa nyt Berliinissä suosimiani Streich-tahnoja!

Osaava tekee tietty tällaisia itse, mutta laiska ostaa kaupasta :) Mun täytyy nyt myöntää, etten muista ostinko tän Ruohonjuuresta vai Ekolosta, mutta ehkä sanoisin Ekolo...

Mitä tämä herkkulevite sitten on? Streichin aurinkokuivattutomaattitahna sisältää: auringonkukansiemeniä, vettä, tomaattisosetta, auringonkukkaöljyä, sipulia, tomaattia, riisisiirappia, omenamehutiivistettä, merisuolaa, sitruunamehutiivistettä, tomaattijauhetta ja valkosipulijauhetta. Tuote on gluteeniton ja maidoton ja sopii vegaaneille. Ihan sairaan hyvää! Sopii mainiosti ihan minkä tahansa leipälaadun päälle.

Mun on vaikka kuinka kauan pitänyt tehdä mun superblenderillä vastaavanlaista tahnaa, mutten vaan ole saanut aikaiseksi. Heti kun saan ekat omat levitteet tehtyä, laitan kokkailukokemuksia tänne. Onko teillä hyviä kotitahnareseptejä?

6 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Pehmeää fetaa (kokonainen pala, ei pikkukuutioita), pieneksi kuutioitu tomaatti, (sipuli), cayennepippuria, tuoretta tai kuivattua minttua, oliiviöljyä

Namnam! Alunperin resepti Farougen piirakoiden täyte, mutta tämä on parempaa levitteenä/dippinä. Namnam!

Anna kirjoitti...

Helppo hummus toimii aina: kikherneet, persilja, valkosipuli, kylmäpuristettu öljy ja ripaus ruususuolaa sekaisin tehosekoittimella. Samankaltaisia herkkulevitteitä saa väsättyä helposti myös esimerkiksi linsseistä.

Sannu kirjoitti...

Tää on ihan ku meidän lempparilevitettä! :D

Ohje yksinkertaisuudessaan:
2dl auringonkukansiemeniä paahdetaan kevyesti pannulla. Paahdetut siemenet, haluttu määrä aurinkokuivattuja tomaatteja, loraus sitruunamehua, halutessa jonkin verran vs:ää ja basilikaa sekä jonkin verran vettä sauvasekoittimella tahnaksi ja voila!

Vie aikaa ehkä maks 5min ja on HYVÄÄ! Ja niin helppo tehdä kun vaan olla voi! :)

Jenni kirjoitti...

Annan hummukselle pisteet. Raskaan työpäivän päätteeksi kunnon valkosipulinen hummus palauttaa energiat!
Amsterdamissa viime viikonloppuna törmäsimme tyylikkääseen industrial-henkiseen luomu-marketiin. Ruumiin ravinnon lisäksi sielun ravintoa betonia, metallia ja mustaa yhdistävässä industrial-henkisessä miljöössä keskellä kauneinta amsterdamia.

ainos kirjoitti...

Vihreän Langan nettisivuilla on punajuuritahnan resepti: http://www.vihrealanka.fi/node/1001 . Annos on VALTAVA, mutta maistuu poliittisesta kannasta riippumatta. Kannattaa siis tehdä puolikas tai ehkä neljännesannos, jos aikoo yksin syödä.

sc kirjoitti...

Ah! Vaikken saakkaan humuksesta tarpeekseni välillä vaihdan myös Baba Ghanoushiin eli Motabeliin: munakoisoa, valkosipulia, tahinia, hunajaa, oliiviöljyä, chilijauhetta, suolaa ja pippuria.

Suositut tekstit