27.4.2010

Vappuruokaa

Hohoi kaverit! Tänään on taas tehty töitä niin että oksat pois. Onneksi lopussa seisoo kiitos, eli ruokaa. Je teille, jotka olette suuntaamassa lauantaina piknikille vinkkinä, että Uudessa Mustassa on uunituore herneenversoperunasalaattiresepti. Täydellistä ruokaa vappupiknikille!

Oma vappuni on noudattanut viime vuodet suhteellisen samaa kaavaa: perjantaina ystäviä, ruokaa ja skumppaa paikassa x ja lauantaina ystäviä, ruokaa ja skumppaa Kaivarissa. Toivottavasti ilmat suosisivat tänäkin vuonna ulkona olemista, mutta toisaalta se, että jengi ei menisi Kaivopuistoon säästäisi puistoraukan isolta jätemäärältä... No kävi kuinka vaan, vappuruokaa syödään jokatapauksessa.

Perunasalaatti on helppo ja halpa vappusafka, ja jos et välitä herneenversoista, voit toki kokeilla omaa bravuuriani: äiskän perunasalaattia. Vappupiknikille sopivat täydellisesti myös esimerkiksi uunibataatit ja chilimantelit, joiden reseptin löydät aikaisemmasta postauksestani. Ja kaiken kruunaa pullo Kuusenkerkkää tai luomuskumppaa — ja ne ystävät!

Vappu on melkoisen turha juhla noin muuten, mutta musta on aina hienoa juhlistaa elämää noin ylipäänsä. Ihan liian harvoin enää ehtii kokoontua isolla porukalla ja vaan hengailla.

Psst... Iiiso hali kaikille niille tytöille, jotka tunnistaa blogauksen kuvan... :D

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Saanen olla eri mieltä vapun turhuudesta: Vappu on kansallisista juhlistamme ehdottomasti yhteisöllisin ja hauskin ja tämän takia erityisen tärkeä - ehkä jopa tärkein:)

Vappu on bakhtinilainen karnevaali ja durkheimilainen kollektiivinen rituaali. Mikään ei ole yhteisölle niin tärkeää kuin uudistaa itsensä pari kertaa vuodessa kollektiivisella sekoilulla ja arjen sääntöjen ylittämisellä.

Vappunenät päälle, serpentiinit kaulaan ja kaikki Ullikselle juhlimaan!

Noora kirjoitti...

Lotta: Mä olen samaa mieltä siitä, että juhlistaminen on aina jees! Samoilla linjoilla siis :) Lähinnä mua itseäni ärsyttää pakkojuhlinta ja yltiöpäinen ördäys ja roskaus sen nojalla, että on joku tietty juhlapäivä. Mutta siis hommathan voi tehdä vastuullisesti, ja silloin musta koko juttu on ihan jees!

Suositut tekstit