14.4.2010

This will rock your world

Nyt ruokahehkutusta: jos jollain vegesafkalla kannattaa aloittaa lihansyöjän käännyttäminen kasvissyöjäksi, on se vegeburgeri. Olen muistaakseni jakanut teille oman ruisburgerireseptini (vaikken sitä nyt blogista löydäkään?!), mutta tämä on vähintään sen veroinen.

Meri-Tuulin
kidneypapupihvin ymprille rakennettu hampurilainen — jonka niinikään tein ruisleipään — on herk-ku-a!

Koko homman ydin on kidneypapupihvi, jonka jokainen voi maustaa oman makunsa mukaan. Halpaa, hyvää ja terveellistä. Teen itse papuruokia ihan liian harvoin, joten resepti on tervetullut lisä omaan reseptirepertuaariin.

Nyt yhden kerran pihvejä laitettuani tiedän, että ensi kerralla heitän sekaan rohkeammin mausteita. Mutta kyllä ne näinkin erinomaiselta maistuivat, suosittelen todellakin kokeilemaan.

Parasta tällaisissa kotihampurilaisissa on, että homman voi täyttää millä haluaa. Majoneesia lukuunottamatta omat täytteeni ovat aika terveellisiä, ja silti homma on herkkua!

Hampurilaisen ei siis tarvitse olla vehnähuttu-liha -annos, onneksi. Reseptin löydät täältä.

7 kommenttia:

Prefecta kirjoitti...

Niin mikä siitä majoneesista nyt sitten tekee ei-terveellistä?

avalonia kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Mistä olet löytänyt kuvassa olevia luomu ruispaloja?

Katja kirjoitti...

Majoneesin voi hyvin korvata cashewpähkinöistä tehdyllä raakamajoneesilla, jolloin purilaisten taso on jo ihan eri luokkaa :) Jos siis pähkäilee normimajoneesin terveellisyyden kanssa :)

Noora kirjoitti...

Perfecta:No ei kait se oo epäterveellistä, jos harvoin syö, mutta tollasessa perinteisessä tavismajoneesissa on aika hitosti rasvaa, 85 g/100g kohden.

Avalonia:Helsingin keskustan Stockmannilta!

Katja:Hyvä vinkki! Kiitti :)

Karoliina kirjoitti...

Hmm. "Keitettyjä kidneypapuja"? Siis eikö säilykepavut kelpaa? Vai pitääkö nimenomaan ne keittää? Terkuin perehtymätön.

Prefecta kirjoitti...

Öh... rasva an sich ei ole epäterveellistä. Edes suurina määrinä. Kyse on kokonaisuudesta.

Maria V. kirjoitti...

Majoneesi on ihan jees jos sen tekee itse, eihän se ole kuin rasvaa ja munaa. Kaupan lisäainetökötit onkin sitten terveellisyyden kannalta varmaan jotain ihan muuta, varsinkin kaikki light-jutut. Majoneesin kuuluu olla rasvaa, ei se voi olla lightia! Koska multa ei majoneesinvalmistus onnistu, käytän kruunumajoneesia silloin kun käytän.

Suositut tekstit