13.4.2010

Supermysli

Olen vuosikaudet tehnyt myslini itse, ja resepti muuttuu aina sen mukaan, mitä sattuu kaapissa olemaan. Tulevan lauantain radio-ohjelmamme teeman hengessä tein tänään "supermysliä" (lauantain ohjelmassa puhutaan superfoodeista), johon laitoin: kurpitsansiemeniä, kuivattua omenaa, gojimarjoja, raakasuklaahippuja, hasselpähkinöitä ja rusinaa.

No jaa, superiksi voi kutsua lähinnä kai gojia, raakasuklaata, kurpitsansiemeniä ja omenaa. Ja näistäkin ollaan "piireissä" vähän eri mieltä. Onneksi saanen itse ehkä vähän selvyyttä superruoka-asioihin kaivaessani aihetta koko viikon lauantaihin tähdäten.

Melkein parasta itse tehdyssä myslissä — maun ja sokerittomuuden lisäksi — on tuoksu, joka levittäytyy koko kämppään. Tällä kerryttää aika helposti emäntäpisteitä...

4 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Tuota pitää kokeilla! Onko muuten tuolla paahtamisella jokin terveydellinen aspekti vai tehdäänkö tuo vain maun ja hajun vuoksi?

Uusi Musta kirjoitti...

Timo: Testaapa :) Paahtamisessa on varmaan lähinnä tärkeää se, että saa hunajan maun sekoittumaan kaurahiutaleisiin. Ilman että hunajaa sulattaa ja notkistaa, on se hankalaa. Mutta toki varmaan öljyn ja hunajan voi jättää poiskin? Ja tosiaan neitsytkookosöljy toimii hyvin myslissä.

-Noora

Natalia kirjoitti...

Hei. Olisiko mahdollista saada ohje myslin teosta? Siis ihan raaka-aineet, missä asteessa uunissa, kuinka kauan? Olen siis kädetön keittiössä, joten jos ihan yksityiskohtaiset ohjeet voisi antaa:) Olisin todella kiinnostunut tekemään itse mysliä, koska ne kaupan sokerirasvamyslit eivät juurikaan kiinnosta.

Noora kirjoitti...

Natalia:resepti löytyy linkkinä ko jutusta :)

Suositut tekstit