11.4.2010

Puolukkasmoothieta liikkuvassa toimistossa

Mun office kulkee kätevästi mukana. Perjantaina pidin toimistoa muun muassa Enjoy it -kahvilassa, Q Hairin sohvalla ja Trocaderossa (jonka omistaja kylläkin oli sitä mieltä, että lounas pitäisi pyhittää ruoalle, oikeassa oli).

Enjoy it´sta saa paitsi hyvää lounasta, myös mainiota muuta purtavaa. Itse herkuttelin puolukka-viikuna -smoothiella. Tosi herkkua! Maistoin myös paikan päällä leivottua kaura-puolukka -patukkaa, joka oli ihan kelpo sekin.

Kahvila saa puolukan käyttämisestä smoothiessa multa kyllä täydet pointsit, liian usein tukeudutaan perinteisiin mansikkaan, banaaniin, mustikkaan jne. Puolukka on mainio, kotimainen raaka-aine, joka sitäpaitsi on tosi terveellinen (linkki jostain syystä toimi, mutta copy pastea tämä: www.sitra.fi/julkaisut/muut/marjat.pdf ). Suosittelen ehdottomasti testaamaan puolukkaa kotioloissa smoothieiden raaka-aineena. Mä testaan omaa versiotani nyt. Resepti ilmaantuu tänne myöhemmin...

Psst... Ensi lauantaina Uuden Mustan! aiheena marjat (myös superfoodeista puhutaan). Marja-asiaa tulossa siis tulevalla viikolla lisää. Vastaathan oikean reunan kyselyyn!

6 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Onkohan marjat pakastettuna vähän niinköin tuoreena? Ainakin siihen itseni klikkasin. Pakastimesta otetut punaviinimarjat ja mansikat ovat kyllä parasta herkkua! Ja karviaiset, ei niitäkään sovi unohtaa.

Noora kirjoitti...

Piparminttu: Erinomainen kysymys, ja vastaus on kyllä ovat :)

Noora kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kriish kirjoitti...

Ilmeisesti on tullut pieni copypastetypo. Linkkisi on virheellinen, minkä näkee katsomalla sivun lähdekoodia (linkkinä on juuri nyt "http://www.blogger.com/www.sitra.fi/julkaisut/muut/marjat.pdf").

Poista www.blogger.com/ urlista ja lähtee toimimaan.

ulriikka kirjoitti...

Kiittis Noora ihan HUIPPUvinkistä! Olen viikunafani (pentuna jo tykkäsin kuivatuista viikunoista!) ja puolukkafani, mut en ole koskaan tajunnut yhdistää niitä. Tein siis ihan tajuttoman hyvää viikuna-puolukkasmoothieta johon laitoin (noin määrät):
*3 kuivattua viikunaa
*3-4kourallista puolukoita
*1/3 sitruunaa
*liotettuja pähkinöitä ja siemeniä (mitä nyt oli en muista.. :)
*1/4 avocado
*hieman hunajaa

Luen blogia ahkerasti, mut en koskaan kommentoi.. tunsin nyt velvollisuudekseni kommentoida :) jatka samaan malliin..

ulriikka kirjoitti...

oi.. unohin kaakaopavut tuosta smoothieohjeesta.. noin 10 kpl.. :)

Suositut tekstit