18.4.2010

Niititön nitoja

Mä innostun pikkujutuista. Niin kuin vaikka niitittömästä nitojasta. Aina ennen lauantain radiolähetystä "nidon" ajolistan mukanitojalla, joka musta toimii ihan hyvin. Katja tosin vihaa sitä, eikä halua koskea mukanitojaan pitkällä tikullakaan. Mutta mä väitän, että kyse on vaan maltista! Nidontajälki näyttää tältä:

Kauhean paksua paperinivaskaa ei vehkeellä saa käsiteltyä, mutta 4-5 sivua hoituu ihan kelvoillisesti.

Niitittömiä nitojia on myynnissä erilaisia, löysin ainakin Versokaupasta yhdenlaisen mallin ja myös mulletoi.com myy jotakin mallia, mutta tuote on ilmeisesti loppu. Kyllä tällaisia on varmaan ihan tavallisissa kaupoissakin, luulisin.

Tää nyt on ehkä maailman pienin aihe blogaukseksi, mutta hassua kyllä, mä pidän tällaista(kin) pienenä edistysaskeleena.

9 kommenttia:

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Hauska sattuma, törmäsin tällä tavalla nidottuihin papereihin juuri hetki sitten töissä. Ne olivat tosin Kiinasta tänne matkanneita joten lieneekö siellä jo isompi juttu tämä. :)

Salla kirjoitti...

Hmm missä paperinkeräyksessä tarvitsee niitit poistaa? Tutkin vielä asiaa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden sivuilta ja siellä lukee, ettei niittejä tarvitse poistaa http://www.hsy.fi/jatehuolto/ohjeet/lajittelu/paperi/Sivut/default.aspx

Tiina kirjoitti...

Noita myytiin joku vuosi sitten WWF:n nettikaupassa. Mä valitettavasti rangoin omani hengiltä liian suuren paperinivaskan kans. :( Metalliversio tuosta vois toimia paremmin.

Noora kirjoitti...

Salla:Kiinostava juttu. Mä olen aina kuvitellut, ettei niittejä voi heivata paperinkeräykseen.Kiitos tiedosta.

Tiina: Totta.

Yeahs kirjoitti...

Hei
Jos kiinnostaa erilainen ja ekologisempi matkustustapa niin tässä mielenkiintoinen blogi: http://dutw.blogspot.com/

Kyseessä on kahden herran matka Tanskan läpi longboardeilla matkaten kesällä 2010.

Sofia kirjoitti...

Ho? Taittaako tuo minivempain paperin vai leikkaako vaan? Kuvasta en ihan hahmottanut.

Heikki Honkala kirjoitti...

Hoksasin jossakin vaiheessa ostaa pienen niittaajan, joka mahtuu taskuun. Opettajan hommissani saan opiskelijoilta jonkin verran niittaamattomia paperinippuja. Kätevää kun saan paperit heti kuriin.

Tiina kirjoitti...

Sofia: se leikkaa "palkeenkielen" jonka nostaa ylös ja pujottaa siihen viereen tekemänsä viillon läpi.

Sari kirjoitti...

Loistava kapistus, ostin heti 3kpl ja anoin super niittajille lahjaksi. Tuohan on ihan selkeää rahan säästöä yksilölle kun ne niitit on aina ihan loppu. Ei tartte hakea kaupasta niitäkään enään.

Suositut tekstit