16.4.2010

Miltä maca maistuu?

Tekstari Katjalta:

"Maca-jauhe -kokeilu vastatuulessa. Mies yökkäilee syödessään. S--na. Tää maistuu ihan kakalle, johon on liuotettu abloy-avain".

:D

Miten itse kuvailisit macan makua? Entä gojien? Tai muiden superruoka-aineiden? Laita kuvauksesi tämän blogauksen perään. Käsittelemme niitä huomisessa radio-ohjelmassa!

Psst... Ja kiitos aktiivisuudestanne: kosmetiikan liioittelevaa mainontaa suitsivassa adressissamme on jo yli 1000 nimeä!

32 kommenttia:

an kirjoitti...

Hmm, macan maku on hieman sinappinen, kun taas gojien karvas ja yhdessä niistä tulee oksennusta, yök. Pieninä määrinä macaa voi kuitenkin sekoittaa raakasuklaan joukkoon, jolloin se ei maistu, mutta tuo ravintoarvoja.

Linda kirjoitti...

Maca maistuu aikas kauheelle, mutta jos sekoittaa macaa ja lucumaa yhtä paljon esim smoothien sekaan, maca ei maistu yhtään läpi.

anna kirjoitti...

gojit oli pahoja. ainakin paljaaltaan. ne haisi heinäpelolle :D

seeds kirjoitti...

Maca maistuu oksennukselle ja baarin vessalle. Ja maistuu minun suussasi ihan kaiken läpi. :P

Gojit taas maistuvat vähän kanelille ja hieman ruusunmarjamaiselle.

Lucuma on kuin mietoa ja makeaa piparimaustetta.

Daniela kirjoitti...

En ole ikinä maistanut macaa pelkiltään, haju ei nimittäin miellytä (joten järkeilen, ettei makukaan voi olla kovin herkku =)). Sen sijaan olen sauvasekoittimella muussannut kookosmaitoa, macaa ja jäisiä banskuja "jätskiksi", ja se ainakin on hurjan hyvää!

Heidi kirjoitti...

Mulle maistuu maca. Siitä tulee ihan mieleen talkkuna!

Macaa tulee usein laitettua ruokalusikallinen smoothien päälle. Täytyis kokeilla viilinkin kanssa.

Syötän koirallemme myös macaa teelusikallisen päivässä, testiluontoisesti kokeilen, olisiko sillä vaikutusta nartun vuoristoratamaiseen hormonitoimintaan. Yritän estää sillä valeraskauden tulemisen niin vahvana kuin aikaisemmin, ainakin tällä hetkellä tilanne näyttää ihan lupaavalta.

Annika kirjoitti...

Mun suussa goji maistui lähinnä pahalta rusinalta. Ensivaikutelma oli ok, mutta jälkimaku ei.

Maca puolestaan maistui liian väkevälle pahalle suklaalle, joka on vanhentunutta. Jotenkin sellaiselta multaiselta ja tunkkaiselta. Ensivaikutelma macassakin oli ihan ok, mutta sitten se varsinainen maku tuli esiin.

Liisa kirjoitti...

Gojit maistuu munkin mielestä lähinnä suolaisilta rusinoilta! Niiden odottaisi olevan vahvemman makuisia, mutta ovatkin yllättävän mietoja. Cacao nibsit sen sijaan maistuu ihan röökiltä, hyi.

apuu kirjoitti...

Ostin kokeeksi Macaa, Goji-marjoja ja Cacao nibsejä. Tytär suistui syömään viimeksi mainittuja muutaman kerran jätskin kera, muita ei. Mies ei maistanutkaan.Omasta mielestäni Maca on pahaa mutta menee noin tl kerrallaan jugurtin seassa. Gojit samoin, en pidä niidenkään mausta. Minulle nämä kaikki jäävät kertakokeiluun mutta säästäväisenä syön ne varmaan pikkuhiljaa pois. Lisää en osta.

Timo kirjoitti...

Kokemusta superfoodeista on vasta noista "säteilevistä" Heaven Mountain Gojeista. Todella meheviä ja maukkaita, joista jää jotenkin taatelimainen jälkimaku suuhun.

ESC kirjoitti...

Macaa en kyllä syö sellasenaan tai pääraaka-aineena tai ikinä esim. viilin kanssa. Se on aina smoothiessa, jossa sen maku ei kyllä tule läpi. Paitsi kerran kun tein varsin sitrushedelmäpitoisen smoothien, johon tuli paljon hedelmälihaa ja sitä kuorien valkosta -mitälietä-: lopputulos macan vuoksi muistutti maultaan ja tuoksultaan jostain syystä kammoksuttavan paljon oksennusta. Hyi olkoon. Sen jälkeen, en ole macaa ja appelsiinia keskenään sotkenut.

Gojit taas maistuu justiin sille mitä ne sisältää: täyttä tavaraa. Yksi pieni papana on järisyttävän vahva maultaan. Ei pahaa kuitenkaan.

En tiedä onko tää salaisuus, mut jos haluat kertoa, niin olis hauska tietää, koska sulla on laskettu aika?

TiV kirjoitti...

Macaa en uskalla edes kokeilla. Yritän syödä muuten monipuolisesti, eli luulisin pärjääväni elossa ilmankin. Gojit maistuvat navetan lattialle. En kyllä ole navetan lattiaa maistanut, mutta makuajatukset väkisinkin menevät sinne päin.

Maria kirjoitti...

Maca maistuu ja haisee juurikasmaisen toffeelle, ehkä tuo abloy-kakka ja talkkunakin sopii :D . Aluksi sitä himoitsi himuisesti, sittemmin tuli tauko ja nyt mieli tekee tasaisemmin.

Gojeissa on hedelmäistä makeutta, kirpeähköä rusina-, ruusunmarja- ja karpaloimaisuutta. Näissäkin oli aika, jolloin popsi enempi, nyt menee ajoittain kätevänä snackina/ blenderiin tai suklaaseen. Sääli, että suomalaisia sokerittomia kuivamarjoja ei pahemmin myydä.

Muista marjoista silkkiäispuun (mulberryt) on nekin toffeisia ja hedelmäisen makeita.

Siitepöly on sitten toffeehunajaa, hyvää varsinkin macan ja vaniljan kanssa (raakasuklaassa).

Kaakaonibsit on kivan metallisia ja niitä syö sellasenaankin, kaakaomassapaloja samoin. Raakasuklaata tulee tehtyä viikottain, usein melko tummaa versiota. Viime aikoina on maistunut maca-inkivääri-cayenne-kaakaomassa-sekoitus. Laadukkaat kokonaiset kaakaopavut on herkkua ilman lisiä.

Vähemmän(-kö?) supereista mesquite ja carob on vähän liiankin makeita ja hedelmäisiä, kun tykkään enemmän ääripäämauista eli joko ihan kirpeistä/ voimakkaista tai tosi pehmeistä. -Lucuma on rajamailla, tocotrienols maistuu ajoittain kermaisuutensa vuoksi.

Spirulina tuntuu suuhun voimakkaan merelliseltä, välilllä ällöttää ja välillä himottaa. Chlorella on miedompaa ja tosi hyvää.

Hamppu on kuorittuna karkkia, idätettynä salaattiaines (persiljaa, avokadoa, tomaattia, mausteita, runsaasti öljyä ja sitruunaa). Veteen tehosekoitettuna saa parasta vegemaitoa, avokadon kanssa -kermaa.

Nuista enempi "julkkiksista" makusuosikki on raakakaakao, heti perään siitepöly, hamppu, chlorella, nokkonen ja pakurikääpä.
...Kausiluontosesti vaihtelee. Tuoreena kaikki on parasta; meijänni mettä on täynnä superfoodei (joista osaa ei vielä edes tunneta).

Kaisa kirjoitti...

Maca (cocovi) maistuu minusta hyvältä! Jännittävältä ja yllättävän miedolta. (Mutta tykkään myös marmitesta!) En vaan keksi niin yhtään mitään, mihin sitä voisi sekoittaa. Pilaa maun melkein miltä tahansa.
Gojit taas olivat aluksi mielestäni yllättävän mauttomia, mutta sitten jäinkin niihin koukkuun. Tekisi mieli ostaa niitä koko ajan, vaikka halvemmalla saisi suomalaisia marjoja.
Siitepölyhunaja on parasta, mitä olen maistanut pitkään aikaan. Söisin sitä koko purkillisen kerralla, jos ei tulisi huono olo.
Kaakaopavut ovat ihania, vaikka edelleen pidän enemmän suklaasta.

avalonia kirjoitti...

Gojit maistuvat ihan jyrsijöiden kuivaruoalta, semmoiselta siis mitä eläinkaupassa myydään. Yök! Mieluummin syön kotimaisia marjoja, ja vaikka triplasti enemmän. Nam!

Tiina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiina kirjoitti...

Joo ei maca mitään herkkua ole, mutta aamupuurossa soijajauhonkin kera menee ihan hyvin alas, mulla se oli vaan totuttelukysymys.
Heaven mountainin gojit oli tosi hyviä, niissä oli pieni lakritsin vivahde, Cocovit menetteli ja Macrobiosit oli aika shaibaa.
Olis kiva tietää mitä merkkiä porukka on maistellut, koska nuo kaksi jälkimmäistä on huomattavasti kuivempaa (=mauttomampaa) tavaraa. Heaven mountain on taas kallein. Toisaalta kun ne kuivemmatkin aikansa lilluu puurossa, niin maku paranee. :)

jenna kirjoitti...

Goji-marjat maistuu kuivilta oljilta/heiniltä. Tuo mieleen aurinkoiset lapsuusmuistot kun pompittiin ladoissa olkipaaleilla ja sitä pölyä meni suuhun, oh my! <3

Cat's Meow kirjoitti...

Goji-marjat maistuu kuivatulta viikunalta.

Yaelian kirjoitti...

Parin goji-marjakokeilut jälkeen sanoin nyt riittää! sillä olivat mielestäni pahoja,olkoon vaikka kuin terveellisiä! Täällä omalla suunnallani en ole löytänyt macaa,mutta nyt tätä lueskellessani en oikeastaan ehkä haluaisikaan....Lucumaa olen syönyt Perussa,josta se on kotoisin,mutta en kuivattuna,vaan soseutettuna mehuissa,jäätelössä,jugurtissa jne.Ja se oli taivaallisen makuista!Kuivattua lucumaa en ole kokeillut.Kaakaonibsejä käytän säännöllisesti,samoin pollenia.

H kirjoitti...

Tässäkin tapauksessa varmaan tuotteen makuun vaikuttaa missä sen kasvanut ja kuinka käsitelty jne. Itse olen ostanut vain ns. raw food gurun David Wolfin Sunfood yrityksen macaa, joka on mielestäni hyvää! Voin syödä sitä suoraan lusikasta. Jos itse kasvattaisin macaa ja sen juurista kuivaisin ja jauhaisin jauhoa maistuisi se varmasti erilaiselle. :)
Gojeista en ole maistanut kuin Cocovin merkkisiä ja ne tosiaan haisevat heinälle ja maistuvat hieman kitkerälle. Luulisin kuitenkin että kosteat Heaven mountainin gojit maistuvat paremmalle. Myöskin vuosi sitten maistamani detox worldin ananaskirsikat olivat hyviä. Kaakaopavut taas maistuvat hirveälle. Camu camu taas maistuu mukavan kirpeälle ja sen avulla voi esim. suklaasta tehdä vähän ässä mixien tapaisia. Msm pystyin myös alussa syömään suoraan lusikasta, mutta nyt maistuu pahalle.

Sitten voidaan tietenkin pohtia tätä ei niin tieteellistä ajatusta, että keho tietää mitä se tarvitsee. Maistuuko maca hyvälle, koska minulla on hormoni ongelmia. Tarviko kehoni msm vuosi sitten johonkin, mutta ei enää ja siksi se ei maistu hyvälle. Kaakao ei myöskään sovi minulle ja se maistuu mielestäni pahalle.
En tiedä ehkä todennäköisempi selitys olisi makutottumuksien muuttuminen. Laitan omien pirtelöideni joukkoon paljon selleriä, joka johtaa siihen ettei niitä kukaan muu pysty syömään mutta minusta ne ovat hyviä. :)

Basilika kirjoitti...

Musta goji-marja lupaa paljon kun sen laittaa suuhun (Cocovi), mutta maku onkin sitten mitäänsanomaton, niinkuin jotain viljaa söis ja karvas jälkimaku. Käytän sitä siemensekoituksessa jota laitan viiliin, jugurttiin. Yleensä laitan vielä jotain hilloa. Tuskin ostan enää kunhan saan tuon pussin kulutettua pois.
Maca (of the earth superfoods) on vähän kuin talkkunaa, niinkuin joku aiemmin mainitsikin, ei voi syödä sellaisenaan, mutta menettelee muiden seassa, kunhan ei ole liikaa.
Mitään "parannusta" en ole huomannut noiden käytön aikana suuntaan tai toiseen.

Esteria kirjoitti...

Eri gojeissa on eroja, toiset on hedelmäisempiä ja rusinaisempia. Muuten tulee mieleen tyrnin ja rusinan risteymä.

Maca taas maistuu.. oksennukselle. Tai jonkinlaiselle vatsahapolle ja jauholle. Ehkä myös sille abloy avaimelle :D

Elli kirjoitti...

Maca-jauhetta piti ihan menna maistamaan keittioon lusikalla kun aikaisemmin en ole kylla sen makua huomannut ollenkaan kun olen aamupalajogurtin ja marjojen sekaan heittanyt. Makutestauksen tulos ei kuitenkaan ollut yhtaan niin jarkyttava kuin naita vastauksia lukemalla voisi ymmartaa: eihan se ollut etes pahaa!

En tieda onko minussa sitten jotakin vikaa (vai macassa!) kun en kylla noita oksennusvivahteita huomannut. Gojimarjatkaan eivat ole yhtaan pahoja, hiukkasen kitkeria mutta oikeinkin hyvia snackeja!

Miia kirjoitti...

Tosiaan appelsiinin kanssa smoothiessa maca maistuu oksennukselle, varsinkin jos tekee valmiiksi edellisenä iltana... Muuten oon alkanut jopa tykkään mausta ja hajusta. Spirulinaan sen sijaan en vaan totu, varsinkin se haju on todella paha...

Pellon pientareella kirjoitti...

Macaa ei huomaa smoothiessa, ei sitä ruokalusikallista pidä laittaa. Goji-marjat ovat hyviä niin minun kuin koirienkin mielestä. Viherjauhekaan (chlorella) ei maistu miltään smoothiessa, vaikka värjää soossin vihreäksi. En minäkään oikein ymmärrä, miten porukka valittaa noista mauista.

seeds kirjoitti...

Olen kanssa kyllä huomannut, että erityisesti appelsiinin kanssa maca on sietämätöntä. Ananas sopii jo paljon paremmin, ja yleensäkin makeat ei-happamat asiat.

Inka-marjoja ei ole kukaan tainnut vielä mainita? Ihania, happaman-kirpeän-makeita. Vähän kuin joku tyrnin ja rusinan risteymä. Aluksi maistuivat oudolle, mutta muutaman jälkeen tuli jo kauhea himo.

iina_ kirjoitti...

Goji-marjat ovat herkkua pähkinöiden kanssa syötynä ja miksei pelkiltäänkin, ilmeisesti satseissa on eroa. Makua en osaa kuvailla, mutta hyviähän nuo ovat.

Sama kaakaonibsejen kanssa. Kesällä ostamani pikkupussin sisältö maistui lähes makealle(?!?), kun taas isomman pussin, joka oli kylläkin toisen pakkaajan, napuset maistuivat kitkeriltä. Hankala noita kitkerämpiä on herkkuna pitää.


Maistoin maca-jauhetta eilen ensimmäistä kertaa, ja jotta mausta pystyi saamaan jonkinlaisen selviön, tietenkin pelkiltään puolikkaan teelusikallisen verran. Maistui aluksi kypsennetylle lantulle, mutta loppumaku oli tunkkainen ja tupakankaltainen. Yrf. Ei omaan suuhuni lainkaan talkkunamainen, talkkuna kun on sentään hyvää! Mutta kyllä tuo johonkin sekoitettuna mennee.

Hanna K kirjoitti...

Mä olen ostanut macaa ja raakakaakaonibsejä kokeeksi (molemmat Of the Earthin) enkä erityisemmin ole kumpaankaan tykästynyt.

Macan maku on makeaho, mutta aika tympeä. En nyt sentäs ole yökkinytkään sitä nautittaessa, mut ei tuo todellakaan mitään herkkua ole. Parhaiten maca menee alas urheilun jälkeen palautusjuoman seassa.

Kaakaonibsit puolestaan ovat aika tujun makuisia eivätkä oikeastaan lainkaan makeita. Menevät ihan kivasti alas aamupalan joukossa. Funtsein, et tuosta vois kokeilla valmistaakin jotain, vaiks raakakaakaosuklaata tms. Keittiökemisti minussa heräilee. :)

Noora kirjoitti...

Aijai, mahtavia vastauksia, kiitti kaikille :D
!!!

sc kirjoitti...

Hitonmoisia vastauksia. En oo maistanut goijia enkä macaa mutta näiden vastausten jälkeen on pakko testata, ja pian! :D

Artemis kirjoitti...

Itselleni maistuu hyvin goji-marja ja kaakaomassa.

Gojit on maistunu alusta asti hyviltä, paremmilta ku rusinat.

Kaakaomassa on himppasen kitkerää mutta menee pienin annoksin kerrallaan. Totuttelua tehty 85% Lindt-suklaalla, joka on ruokosokerilla makeutettu.

Maca ei istu suuhun ei millään, mutta toiset pitävät siitä paljonkin.

Kullekin kutansa. :)

Itse hankin nämä herkut Voimaruoka.comista. Halvin löytämäni.

Suositut tekstit