3.4.2010

Kesämekkoja muovipulloista

Edellisen postaukseni otsikko kuului: Muovi on mälsä asia. Mutta katsokaapa, mitä muovista voi tehdä:Kuva: H&M

H&M: n valikoimasta löytyy tänä keväänä ekologiseksi mainostettu mallisto The Garden Collection, jonka vaatteet ja asusteet on tehty esimerkiksi kierrätetyistä PET-muovipulloista ja jämäkankaista. Vaikka tämä onkin vain murto-osa vaatejätin toiminnasta, ja joku voi pitää hommaa tekopyhänä, on pienikin ekoaskel mielestäni parempi kuin ei mitään.

Minua tosin kiinnostaa se, paljonko muovipulloista tehdyissä vaatteissa on erilaisia muovikemikaaleja?

6 kommenttia:

seeds kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
seeds kirjoitti...

Täti on varmaan tullut nyt vanhaksi, mutta ompas siinä kamalan lyhyt mekko. Minun mittarillani enemmän toppi;)

Mutta muuten kiva asia, että materiaaleja kierrätetään. Tuo kemikaaliasia mietityttää tosin minuakin, jonkilaisia pehmennytaineita lienee materiaalien tekemiseen tarvittu pakostakin, joten muovipulloissa ennestään olleiden kemikaalien lisäksi näissä vetimissä lienee vielä rutkasti lisää mömmöjä.

Fakta ja Farfalle kirjoitti...

Ihan mahtava tuo Gargen Collection. Ostin siniset shortsit ja ilmoista huolimatta ne lukeutuvat jo lempivaatteisiin (alla sukkahousut)! Kiva ja ihanan pehmeä tuntu, kiva istuvuus ja kierrätyksestä plussa :) Tätä lisää!

t. Fakta

miij kirjoitti...

Sitä voisi kysyä esim. Novitalta. Miulla on tällä hetkellä puikoilla slipari, jota teen Flipflop-langasta. Ko. lanka valmistetaan ainakin osittain muovipulloista. :)

Rowanberry kirjoitti...

Itselläni on Fjällrävenin Kånken-reppu, jonka valmistamiseen on käytetty kierrätysmateriaalia, muovipulloja. Se on kestänyt todella hyvin, vuosia. Mutta en ole enää nähnyt kyseistä kierrätysmateriaaliversiota Fjällrävenin valikoimissa, sitä ei kai enää valmisteta?

Pääsky kirjoitti...

Onkohan tuo mallikin tehty kierrätysmuovista? Sen verran keinotekoisen näköinen, hrr.

Mun mielestä on hienoa, että noin iso firma kuin H&M tuo markkinoille edes vähän järkevämmin tuotettuja vaatteita (ja luonnonkosmetiikkaa). Karsii vähän sitä hippi-imagoa pois kun nuo on "kaikkien saatavilla" hooämmässä.

Suositut tekstit