12.4.2010

Before you die

Tommaso Ausilin ottama kuva teurastusta odottavista lampaista ei juuri sanoja kaipaa.

Kuva on valokuvattu HS kuukausiliitteestä.

Miltäköhän lampaista tuntuu? Kyllä ne varmaan ymmärtävät, että lajitovereille tapahtuu nyt jotain kamalaa.

Ajattelin ensin, että kuva on useammasta fotosta koottu, mutta niin tuskin on, koska valokuva on osa kuvasarjaa, joka sai pronssia arvostetussa, World Press Photo -kilpailussa, päivittäisaiheiden reportaasisarjassa.

Lisää tietoa kilpailusta täällä.

4 kommenttia:

ireneh kirjoitti...

Kiva että joku herättelee ihmisiä tajuamaan asioita, joskus vaan sais olla jotku kuvat ja videot "ei lapsille tai herkkämielisille" varoituksen takana. Tämä kuva ainakin avasi itkuhanat täällä hyvin tehokkaasti, samoin kuin turkistarhakuvat tuolla julkisissa liikennevälineissä ja pysäkeillä. Pitäisi löytää joku keino (foorumi?) jossa nämä kuvat ja tarinat saataisiin niiden ihmisten eteen jotka eivät jo välitä asioista tai tee osaansa. Naurattaa välillä se kun esim. HSL mainostaa busseissa miten julkiset on hieno tapa matkustaa, kai suurin osa siellä bussissa olevista sen jo tietää mut miten saatais se vieressä huristeleva audi-kuskikin tietoiseksi asiasta :)

Laura kirjoitti...

Vaikka ei olisi koottu valokuva, niin lavastettu tuo on ainakin. Suomesta ainakaan ei löytyisi teurastamoita, joista tuollaisen kuvan voisi ottaa. Itse olen sitä mieltä että ainakin Suomessa teurastus tapahtuu niin inhimillisesti kuin se vaan voi. Mutta ainahan se on, että massatuotannon lisääntyessä joku homma kärsii...

Iines kirjoitti...

Eihän tuo olekaan suomalainen teurastamo! Harva sekasyöjä myöskään syö vain kotimaista lihaa. Oon käsittänyt, että teuraalle vietävät eläimet pelkää, näkivät sitten kuolleita lajitovereitaan tai eivät.

anonyymi kirjoitti...

Jos jossain teurastamossa on hygienia tuolla tasolla, niin liha on varmasti niin saastunutta että tuskinpa päätyy ainakaan Suomeen myyntiin tarkastuksien jälkeen. Järki käteen näiden provosointien kanssa, ja asiallista tietoa kehiin.(Eläimen) pelko on suhteellinen käsite, luonnossa pelko lienee joka päiväistä. Ihmisetkin joutuvat usein pelkäämään ja näkemään järkyttäviä asioita. Toki teurastuksesta saa kauheimmat kuvat aikaiseksi, siksi ne toimivat hyvin kun halutaan kauhistella asioita, käytännössähän se johtuu verestä ja suolenpätkistä (ihmiset järkyttyvät verisestä eläimestä, vaikka se ei olisikaan kärsinyt ennen kuolemaa. Saman efektin saa aikaan esittelemällä kuvia vaikka synnytyksestä, mikä sekin on usein aika rujoa toimintaa ja järkyttää herkkiä). Itse en kyllä näkisi eläinten teurastamista maailman suurimpana epäkohtana. Turha hysterisointi vie pohjaa todellisten ongelmien ratkomiselta, kun sitten helposti kaikki pehmeitä arvoja ajavat leimataan niiksi "kettutytöiksi" joiden mielestä itikoitakaan ei saisi tappaa. Ei lihateollisuudessakaan haluta kiduttaa eläimiä, liian stressaantuneen eläimen liha on käytännössä käyttökelvotonta.

Suositut tekstit