23.3.2010

Väriä päähän...vai?

Törmäsin sattumalta tekstiin, joka kandee ehdottomasti lukea. Tsekatkaapa Pinni-lehden artikkeli Mustaa valkoisella hiusväreistä.


-Kuva: pinni.fi

Kysymys: värjäätkö itse hiuksiasi jollain luonnonmukaisemmalla vaihtoehdolla kuin kaupan tai kamapamon perusväreillä? Kerro millä!

23 kommenttia:

MayKay kirjoitti...

Professori Samuel S. Epsteinin Toxic beauty- kirjassa on hyödyllinen lista hiusvärien haitallisista ainesosista, tässä muutama lainaus listalta:
"Coal Tar Dyes:
CI Disperse BLue 1 : karsinogeni
D&C Red 33: karsinogeeni
..
Detergent/Solvents:
Ceteareths and Laureths: contaminated with the carsiogens ethylene oxide and dioxane
..
Preservatives:
DMDM-hydantoin: precursor of the carcinogen formaldehyde..."

Epstein kirjoittaa myös, että "
BBC News reported on Nov 21, 2008 that Prof. Paul Elliot of the Imperial College London had found that male infants of hairdressers...exposed to hairsprays during pregnancy developed anogenital abnormalities, which were attributed to the endocrine disruptive effect of phthalates."
Suomeksi: raskaana ollessaan kampaamoissa työskennelleet naiset jotka altistuvat hiuslakoille synnyttivät poikavauvoja, joilla on sukupuolielimissään kehitysvaurioita..."

Iines kirjoitti...

Huh huh taasen. Tuonkin artikkelin jälkeen ei voi kuin ihmetellä kuka hullu viitsii värjätä hiuksiaan. Itse värjäsin 10 vuotta kestoväreillä, koska pidin omaa suomalaista tylsimysväriäni niin kamalana. Mitä lie ehti kerääntyä elimistöön noina vuosina. Kuten on tullut täällä mainittua, viime kesänä hiukseni ajettiin lähes kokonaan pois ja nykyään viihdyn tässä omassa värissäni vallan hyvin. Vaati vain asennemuutosta.

Ulpu kirjoitti...

Mielenkiintoinen artikkeli tuo. Mä en ole värjännyt moneen vuoteen ja olenkin nykyään tyytyväinen väriini (tummui lapsen saannin myötä). Muutenkaan ole ihan hirveän monia kertoja elämäni aikana värjännyt.

Anonyymi kirjoitti...

Värjään Herbatintillä, joka ei ole kokonaan luonnollinen, tais sisälttää vetyperoksidia mutta parempi vaihtoehto kun tavalliset värit. Haluaisin käyttää hennaa mutta siitä ei jää mun hiuksiin kun paha hajua, ei väriä yhtään.

Helmililja kirjoitti...

Olen värjännyt nyt parikertaa Santen kasvivärillä hiukset. Nyt raskaana ollessa kuitenkin mietityttää värin pitkä vaikutusaika, 2 tuntia. Tossa artikkelissakin sanotaan, että mitä pitempi vaikutusaika, sitä enemmän aineita imeytyy. Kaikkia yrittiteitäkään ei saa raskaana ollessa juoda.
Ehkä paras vaihtoehto olisi raidat kampaajalla. Tai sitten annan vaan oman harmaahiirulaisvärin kasvaa esiin...

Aino-Maija kirjoitti...

Helimililja! Tuntematta hiustesi väriä en toki ole asiastani täyin varma, mutta rohkenen silti epäillä että hiuksesi tuskin ovat hiirenharmaat. Kyseessä on suomalaisilla hyvin tavallinen harhaluulo, joka johtunee siitä että täällä värjätään paljon punaisilla sävyillä, ja punertavaan verrattuna juurikasvu sitten näyttää tosiaan harmaalta. Oikeasti tyypillinen suomalainen hiusväri ei ole maantien- tai hiirenharmaa vaan kaunis ja kuulas beige. Luultavasti sinullakin!

meritähti kirjoitti...

Mullekkin kelpaisi hiusten oma väri (maantie) mutta harmaantuminen alkoi jo useampi vuosi sitten. Ilman värjäämistä olen siis harmaahiiren ja maantien välimuoto. Voin kertoa, että se ei todellakaan ole kiva yhdistelmä...yleisilme on tosi väsähtäny jos hiukset on "omissa väreissään". Tosin ei toi värjääminenkään näiden myrkkyjuttujen takia oikein enää innosta.

Heli S. kirjoitti...

Herbatintiä käytän nykyään, kuten anonyymi ylempänä kirjoitti, mullakin jää nykyisin hennasta lähinnä se haju ja aikaa ja vaivaa menee hirveästi. Eihän se Herbatintkaan varmaan mitenkään hyväksi ole, mutta tuoksuukin paljon miellyttävämmälle kuin markettivärit. Hennan sävystä tykkäisin, mutta kun ei tartu, niin ei tartu :(

Luna Lucens kirjoitti...

Hennaa käytän, ihan sitä perusraakahennaa, ei mitään indigoja tai muita joukossa, eikä mitään muutakaan lisättyä, (joskus tosin sitruunaa, kahvia tai punkkua).

Annimaria kirjoitti...

Hennalla varjaan minakin aina silloin talloin, ja koitan saada kasvatettua hiusten latvoissa roikkuvaa mustaa pois. Omaa variani kehutaan aina ulkomailla kauniiksi, vaikka suomalaisten mielesta se varmaan onkin maantein harmaa. Itse odotan melkein innolla sita, kun tukka oikeasti harmaantuu. Toivon, etta siita tulee kunnolla valkoinen.

Miss Bambi kirjoitti...

Heippa! Itse käytän Tints of Nature väriä, tosin vaaleassa jota käytän taitaa olla ammoniakkia.

deem kirjoitti...

Värjään hennalla tai Sante, Logona hiusväreillä, riippuen mitä kaapissa on milloinkin. Hiukan mietityttää se, että oon värjänny sen 12 vuotta myrkyillä.... ja vasta vuoden myrkyttömimmillä aineilla. Yks osasyyllinen hiuspohjan kutinaan olikin ammoniakki... siirryin ensin ammoniakittomaan ja nyttemmin noihin "luonnollisempiin" väreihin.

Little M kirjoitti...

Mä kokeilin Santen punaista väriä viimeksi mut ylipäänsä värjäilen aika harvoin, kun omaan punaiset hiukset entuudestaan. Taidan pitäytyä taas vähän aikaa omassa värissäni.

Minnie kirjoitti...

Mitenhän saada kirkkaanpunaiset alaselkään ulottuvat rastat siihen kuntoon ettei niitä tartteisi enää värjätä.
Ennen rastojen laittoa värjäsin lähelle omaa sävyä ja monta kuukautta olin värjäämättä, kunnes laitoin jatkoja päähän, ne tietysti eriväriset ja näin sitten joutui värjäämään.
Kyllä sitä välillä on tyhmä, eikä aina niin välilläkään.
Ainut keino taitaa olla sitten aikanaan nämä locksit pois leikatessa antaa oman sävyn taas kasvaa esiin eikä pilata taas hiuksiaan. Vai miltä näyttäisi jos kirkkaanpunaisen alta puskisikin "maantietä". :D

Jenni kirjoitti...

"Mutta jos värjää kyntensä, saa vuorokauden ympäriinsä väriä verenkiertoonsa, Kara varoittaa. Ammattilaisen ollessa itse raskaana, kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota turvallisiin työtapoihin ja pitää huoli, ettei väriä joudu omalle iholle suoraan tai hansikkaiden läpi."

Tämä jäi kovasti mietityttämään. Voisitko Noora selvittää ja mahdollisuuksien mukaan tehdä postausta siitä, miten kynsilakat vaikuttavat. Imeytyykö niistäkin elimistöön kemikaaleja vuorokauden ympäri?

Iines kirjoitti...

Ehdotan Uuden Mustan galleriaan teemaa "Ihana maantienvärini", että ihmiset voi laittaa omia värejään ja vertaillakin miltä ne itse asiassa näyttää. Vaikka kaikilta luonnonvalossa kuvattuna, ilman että tarvii kasvojaan näyttää. =)

Sannu kirjoitti...

Mä oon ollut Santen kasviväreihin tosi tyytyväinen! Lopputuloskin on ihanan luonnollinen. :)

Annimaria kirjoitti...

Joo, galleria luonnolisista hiuksista on hyva idea! Melkein jokaisen tukka nayttaa upealta auringonvalossa kuvattuna.

Piti viela sanoa, etta joskus kesaisin myos avitan aurinkoraitojen syntya sitruunalla, ja teinpa tuossa taannoin sitruunasta omatekoista hiuslakkaakin. Se on varsin tehokasta, mutta samalla aika tahmaavaa kamaa.

Ulpu kirjoitti...

Jennin pohdintaan: Eikös se kynsien värjäys tarkoittanut sitä, että kädet värjääntyy hiusväristä? Mä mietin sitä lausetta ja tulin siihen tulokseen, ettei siinä tarkoitettu kynsilakkoja. Tiedä sitten tarkoittiko sitä...

Katja kirjoitti...

Ihan törkyhyvä idea toi galleria, se voidaan pistää pystyyn aika nopeallakin aikataululla, tsekkaan huomenna ip! Hyvä te!

Mä oon värjännyt hiuksiani nyt 20 vuotta ja aloitin vuoden alusta kasvattaa omaa väriä esiin, tuskaa. Juurikasvu on ainakin ihan hirveä, mutta lähdin tähän siksi, että mun jälkikasvulla on aivan mahtavan väriset hiukset ja sen on pakko olla ainakin puoliksi mun geenistöä. ;)

Nevie kirjoitti...

Lopetin värjäämisen raskaaksi tultuani, enkä ole senkään jälkeen enää viitsinyt käyttää kaupan värejä. Nykyään värjään hiuksia kamomillalla, josta vaaleisiin hiuksiin jää kiva kultaan taittava sävy. Eikä se oma värikään nyt niin paha ole, kun siihen on vähän tottunut...

Mimmi kirjoitti...

Moikka, mitähän mahdatte olla mieltä Schwarzkopfin Essensity -sarjasta (shampoot, muotoilutuotteet, mutta myös hiusvärit)? Mainostavat seuraavanlaisesti: "tuemme ja sovellamme ympäristöystävällisyyden ’ei-sisällä’ -filosofiaa. tuotteemme eivät sisällä keinotekoisia hajusteita, silikoneja, parafiini- tai mineraaliöljyjä eikä säilöntäaineita (parabeenit). synteettiset aineosat on korvattu niin pitkälle kuin mahdollista ilman että tuotteen tehokkuus kärsii".

Olisi kiva tietää, mitä tuotteet sitten sisältävät, kun mainitaan vain mitä ne eivät sisällä.. Osaatteko kommentoida?

Kirsi kirjoitti...

Minä ainakin vilkaisin tuota Schwarzkopfin Essentials sarjan värien kemikaalilistaa ja siellä oli ammoniakki korvattu ainakin tuolla MEA, ethanolamiinilla mikä on tuollakin tekstissä mainittu, että toimii samalla tavalla kuin ammoniakki, mutta aiheuttaa allergiaa. Että se siitä.

Olen muuten odottanut, että milloin kemikaalicocktail ottaa käsittelyyn nämä "luonnolliset" värit joita nyt on alkanut puskea markkinoille isoilta valmistajilta. Lähetin siitä meiliäkin kuukausia sitten, mutta ehkä meili meni jotenkin ohi, kun en mitään vastausta ole saanut.

Suositut tekstit