8.3.2010

Omena ja suklaa ne yhteen soppii

Jos puhutaan turhasta E-koodihutusta ja sokerioverdosesta, löytyy limsa- ja karkkivalikoimista aikamoisia pommeja. Olen yleensä aika maltillinen makean suhteen, mutta nyt raskausaikana olen ensimmäistä kertaa kokenut, mitä sokerinhimo tarkoittaa. Huh mitä kamppailua elämä toisinaan onkaan. Jokainen R-kioski tuntuu keitaalta erämaassa, ihan perseestä.

Onneksi makeanhimoa ei ole pakko tyydyttää irtokarkeilla ja ziljoonilla E-koodeilla, vaan esimerkiksi suklaaseen dipatut omenarenkaat ovat jotain ihan sairaan hyvää!!

Omenarenkaita voi tehdä itse, mutta saa niitä ihan kaupastakin.

Punnitse & Säästä myy oikein luomuomenarenkaita. Sitten vaan jotain ihanaa tummaa suklaata kattilaan sulamaan ja panet dipaten, ja annat suklaarenkaiden kuivua leivinpaperilla. Tosin, jos laiskottaa, voi skipata koko homman, ja ostaa suklaalla kuorutetut, kuivatut omenarenkaat valmiina. Löysin sellaisiakin Punnitse & Säästästä!

Aijai, niin hyvää että oksat pois. Eikä tarvitse vedellä nassuun värinaineita tai jotain kummallisen kuuloisia E-koodeja. I like. Kokeilkaapa tehdä näitä kotona, ja kertokaa ihmeessä, miten onnistuitte. Itse olen vasta testannut näitä laiskan ihmisen versioita, mutta ensi kerralla teen kyllä itse.

Psst... Haluatko vaikuttaa tulevaan Uusi Musta! -radio-ohjelmaan? Voit kertoa juttutoiveesi täällä, ja samalla osallistut luomuhajuveden arvontaan, naistenpäivän kunniaksi!

5 kommenttia:

ruskee kirjoitti...

P&S:ssä on ollut myös kanelikuorrutettuja suklaisia omppuja. Ekstaasi!

rossi kirjoitti...

Tampereella noi oli muistaakseni 1.20€/100g, mutta en muista oliko luomua. Noita P&S:n tummasuklaajuttuja ja kuivahedelmiä tulee aina siellä käydessä pieni parin euron pussillinen ostettua.

Saturnina kirjoitti...

Nuo ovat kyllä mainio idea, samoin kuin tummalla suklaalla kuorrutetut mansikat. Mutta taidan tehdä ensi kerralla kuorrutetut omput itse. En tiedä mistä johtui, olivatko kemikaaleilla kuorutettuja kun eivät luomuja olleet, mutta meidän perheessä niistä tuli vain vatsavaivoja :(

Mimi kirjoitti...

Heti kun luin tämän jutun, menin Punnitteeseen hakemaan noita suklaaomppuja, vedin kaikki naamaan tunnin sisällä ja myhäilin tyytyväisenä :)))

usch kirjoitti...

Oho, multa on totisesti mennyt ohi että olet raskaana...?! Ja mä kun luulin olevani aina ajan tasalla! Olen huono fani :(
Mutta rupesipa heti tehdä mieleni vaihtaa välipalani suklaaomppuihin, vaikka tämä mämmikin niin hyvää on.. :=)
On ollut ihanaa seurata blogin kehittymistä nyt jo yli vuoden, ja mitkä mittasuhteet se onkaan saanut! Hienoa ja onnitteluni! Jotain noin uraauurtavaa haluan itsekin saada vielä aikaan, olen aivan varma että mm. tällä blogilla on ollut näppinsä pelissä siinäkin, että televisio tulvii nyt "ei natriumglutamaattia"-mainoksia.. ! Ei sillä että söisin vieläkään tehotuotantolihaa muovirasioista, MSG-ttömyydestä huolimatta.

Suositut tekstit