5.3.2010

Stokkan uusi ruokaosasto uhka ekokaupoille?

Piipahdin eilen ystäväni kanssa uudistuneella Stockmannin ruokaosastolla, joka yllätti minut eko- ja luomutarjonnallaan. Kysymykseni kuuluu: tuleeko runsaasti ekovaihtoehtoja tarjoava ruokaosasto tekemään palveluken niille, joille monet ekokauppojen tuotteet ovat vielä tuntemattomia, vai tekeekö uusi Stokka hallaa pienille ekokaupoille?

Lue juttuni ja osallistu keskusteluun täällä!

7 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Heitän nyt tännekin saman kommentin kuin tuonne Uuteen Mustaan:

Mielestäni tuntuu jotenkin oudolta ajatukselta, että olisi jollain tavalla huono asia, että luomua löytyy isommistakin kaupoista!
Miten me voitaisiin ikinä päästä siihen tilanteeseen, että luomu on normi, hyväksyttävää ja suosittua, jos sitä ei myytäisi kuin pikkukaupoissa, jotka helposti leimautuvat tiettyyn ryhmään, tai jossa käyminen vaatii erillisen käynnin tavallisen ruokakauppakäynnin lisäksi.
Mitä enemmän tavallisiin kauppoihin saadaan luomuruokaa, sen parempi! Luultavasti se lisää luomun ostoa, sen yleistymistä ja varsinkin ihmisten tottumista sen valitsemiseen "tavallisen" tuotteen sijaan.

Kumpi onkaan tärkeämpää, kaikkien suomalaisten hyvinvointi (luomun kautta), suomalaisen luonnon hyvinvointi (lisääntyneen luomuviljelyn kautta), ja useiden pienten luomutuottajien hyvinvointi (lisääntyneen myynnin kautta) vai parin pienen pikkukaupan pitäjien myynnin lasku? Jos ajatellaan nyt isossa mittakaavassa...

Anne kirjoitti...

Täällä Oulun seudulla juuri Stockan Herkussa on mielestäni paras luomukasvisvalikoima. Myös muista tuotteista löytyy runsaasti luomua. Minäkään en ymmärrä, miten se voisi olla huono asia... Ideaalihan olisi mielestäni, että luomua saisi mahdollisimman monesta kaupasta, eikä sitä tarvitsisi metsästää erikseen.

Lioness kirjoitti...

Suomen luomuvalikoima on edelleen turhauttavan pieni ja oletettavaa on, että valikoima laajenee kauttaaltaan. Onkin toivottavaa, että normilähikaupoista löytyy tavistuotteiden rinnalta tulevaisuudessa luomuversiot. Jos ja kun näin käy, pienemmät kaupat voivat erikoistua kukin tavallaan esim. pientuottajien tuotteisiin, riistaan, villi- ja artisaaniruokiin tai esim. superfoodeihin.

Veera kirjoitti...

Hassua, itse vierailin myös uudistuneessa Stockan herkussa pari päivää sitten ja olin melko lailla pettynyt luomuvalikoimiin. Oli odotanut, että Stocka olisi ruokaostaston laajentamisen myötä laajentanut huomattavasti enemmän luomuvalikoimaansa. Ok, tosi kivoja ylläreitä löytyi (kuten luomukanaa, jota on tähän saakka saanut vain Hakaniemen hallista ja satunnaisesti keskustan kauppahallista), mutta mm. vihannes- ja hedelmävalikoimat olivat suoraan sanoen surkeat luomun osalta. Tuntuu, että lähi-Alepassakin on paremmat valikoimat hedelmiä ja vihanneksia luomuna. Olisin kyllä odottanut, että Stockan kokoinen kauppa panostaisi enemmän luomuun.

Rollo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Noora kirjoitti...

Mustakin Stokkan luomuvihannes- ja hedelmäosasto oli surkea, mutta paljon muuta siellä oli ihan hyvin edustettuna (leipä, tee, pavut, myslit jne.) Suunta on ainakin ylöspäin!

Noora kirjoitti...

Mustakin Stokkan luomuvihannes- ja hedelmäosasto oli surkea, mutta paljon muuta siellä oli ihan hyvin edustettuna (leipä, tee, pavut, myslit jne.) Suunta on ainakin ylöspäin!

Suositut tekstit