5.3.2010

Noora on nahkaa

Monet ystäväni ovat jo guruja esimerkiksi Huuto.net -saitilla. Sieltä bongaa kuulemma kaikkea mahtavaa huonekaluista vaatteisiin, eikä tarvitse juosta kirppareilla. Itse sen sijaan kaipaan nimenomaan sitä fiilistä, kun nuhjuisen kirpparin nurkasta löytyykin mahtava aarre — niin kuin viime lauantaina.

Mutta eipä silti, netti on kätsy käytetyn tavaran kauppaamisessa (etenkin jos ei ole aikaa rampata kirppareilla), sen todisti minulle tällä viikolla Facebook. Ystäväni linkkasi minulle toisesta ystävästä, joka oli kuvannut saitilleen omaa vanhaa tavaraa ja vaateitansa, joita hän nyt myy eteenpäin. Eipä odotellut meikäläinen ihan hirveän kauaa nähdessäni nämä:

Olin ihan varma, että kenkien koko olisi joko liian iso tai pieni, mutta nepä olivatkin juuri oikean kokoiset! Kengät lienevät jostain 70-luvun kieppeiltä ja ne ovat hämmentävän hyvässä kondiksessa. Olen törmännyt Noora-merkkisiin kenkiin kirppareilla aikaisemminkin, mutta eivät ne koskaan ole olleet näin mahtavat tai hyväkuntoiset. Tykkään näiden väristä, tyylistä, vuoresta, Noora-fontista, koron paksuudesta ja korkeudesta — kaikesta. Varsikin on sentilleen oikean mittainen.

Edellinen omistaja oli sitäpaitsi juuri laitattanut kenkiin uudet kumpipohjat, joten ei tehnyt laisinkaan pahaa maksaa näistä 30 euroa.

Kengät ovat aivan mahtavat, ja aivan kuten Hasbeensini, aion käyttää niitä taittamalla varren — jotta Noora-teksti ja makea vuori näkyy! Niin edellinenkin omistaja kuulemma kenkiään käytti. Mutta kyllä varsi näyttää hyvältä suoranakin.

Voi tätä kirppiskenkähamsterin onnea. Kyllä minä tiedän, että olisin pärjännyt elämässäni aivan hyvin ilman näitä, mutta ne nyt vaan ovat niin hienot ja käyttikset, ja sopivasti sisäänajetut, että en voinut olla investoimatta. Kyllä kai kirppislöytöjenkin ostamisessa joku raja on, koska pitäisi lopettaa, mutta nämä ovat onneksi myös pala kotimaista historiaa. Ehkä kenkäni vielä joskus tulevaisuudessa päätyvät museoon, suomalaisen kenkäteollisuuden historiasta kertovaan näyttelyyn...

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Noora kiltti (ja moni, moni muu toimittaja ja blogaaja): sana vuori taipuu vuorin : vuoria : vuorissa, kun kyse on tekstiilistä. Jos puhutaan maaston muodosta, taivutetaan vuoren : vuorta : vuoressa jne.

Minulla on paha tapa puuttua tämmöisiin; älä ota itseesi. :)

Iines kirjoitti...

Ooooh. Uskomattoman täydellinen löytö! Välillä tulee olo, että jokin tuote vain huutaa juuri minua ostamaan sen, että se oli siellä odottamassa juuri minua, tai tässä tapauksessa sinua.

Itken verta, ettei vastaavaa laatua enää valmisteta. Kävin viime keväänä TRE:lla Aallon kenkämuseossa ja kuolasin pula-ajan puukenkien perään. Ne oli tehty jostain vahvasta tekstiiliaineksesta ja olisivat todella supermuodikkaat nykypäivänä.

Tomomi kirjoitti...

Iih, minulla on ihan samanlaiset, mutta en ole tajunnutkaan että kuinka kivalle voi näyttää jos taittaa tuon vuorin (meniköhän nyt oikein?)
Omani sain ystäväni mummon jäämistöstä ja ovat myös todella hyväkuntoiset.

Noora kirjoitti...

Elina:Ok, soriiiiiiiii...

Iines:Juuri niin. Kohtalon kengät :) hehee..

Tomomi:Kenkäsamis, kivaa!

Suositut tekstit