9.3.2010

Mangoherkku

Okei, tää on taas näitä postauksia, joissa foto ei ole ehkä niin edukseen, mutta resepti on sen verran hyvä, että menkööt.

Kuten aina toisinaan voivottelen, eivät ekologinen ja terveellinen ole synonyymejä. Tämä herkku ei siis ole eko, sillä siinä on mangoa ja inkivääriä, joita ei ymmärtääkseni kumpaakaan Suomessa viljellä. Mutta suhteellisen terveellistä herkkua tämä on.

Tarvitset:
  • Mangon
  • Maitorahkaa tai soijajogurttia
  • Inkivääriä (peukalon kokoinen pala)
  • Rusinoita
  • Minttua!! (mä käytin itse kuivatettua, jonka murensin sekaan)
  • Hunajaa
Pilko mango ja inkivääri ja sekoita ne rahkan/jogurtin ja kaiken muun kanssa. Älä unohda minttua! Laita hetkeksi jääkaappiin ja tyyppaa. Ei paha?

Toinen aika hyvä reseptini löytyy videolla höystettynä Uudesta Mustasta, jossa on käynnistynyt viikottainen Reseptikoulu. Tulette saamaan joka viikko uuden reseptin, joka on kasvispainotteinen, helppo ja maukas!

Psst... Piipahdimme Katjan kanssa vieraina YLEn Aamu-tvssä, löydät ohjelman Areenasta.

7 kommenttia:

Basilika kirjoitti...

Heii, ei näin myöhään saa enää laittaa nuon herkullisen näköösiä/kuuloosia reseptejä :)

ranja kirjoitti...

Aaaa, mulle tuli herkkunälkä! :D Omnomnom näyttää hyvältä!

Kiitos mahtavasta ja tiedottavasta blogista !

Norppa, Noora kirjoitti...

Juuri stokkalla mietin, että pitäisi löytää joku kiva mango-ohje, missä voisi hyödyntää myös luomumangotarjonnan.
Ns. tavalliset ruokakuvat ovat harvoin edukseen. Usein huomaa, että lautasella taivaalliselta maistuva sekoitus, näyttää ruudulla..vähintäänkin kerran syödyltä. :D

Noora kirjoitti...

Basilika:Kun ei ehdi päiväasaikaan!!

Ranja:Se ON hyvää, testaa! Kivaa että tykkäät blogista :)

Norppa: Joo toi näyttää ihan yrjöltä, tai vähän. Mutta se ON hyvää!

Sannukka kirjoitti...

Nam, ihanan kuuloinen ohje. Haluaisin kuitenkin muistuttaa että inkiväärin käyttöä ei suositella raskauden aikana. Lisätietoa löytyy esimerkiksi Eviran sivuilta. http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__t/pakkausmerkinn__t/varoitusmerkinnat_ja_kayttoohjeet/varoitusmerkinta_inkivaaria_sisaltaviin_ravintolisiin_seka_inkivaariteehen_ja_sita_vastaaviin/

Maria V. kirjoitti...

Luin tuosta inkiväärijutusta silloin kun siitä uutisoitiin, ja minusta siinä puhuttiin vain inkiväärivalmisteista eikä siitä ettei inkivääriä saisi käyttää raskauden aikana.

Noora kirjoitti...

Joo mäkin oon siinä käsityksessä, että kyseessä on just valmisteet. Oon vedellyt tuoretta inkivääriä koko raskauden ajan, about kerran viikossa.

Suositut tekstit