6.3.2010

Juvan luomu

Wohou! Harvoinpa sitä on pienillä luomutoimijoilla näin hienot nettisivut (usein www-saitteja ei ole ollenkaan!), tsekatkaapa Juvan luomun uusi saitti. Huomaa nuoli sivun oikeassa laidassa.

Itse sain sivuilta sellaisen uuden tiedon, että kaupan todella on sokeroimatonta ja maustamatonta luomujogurttia, luulin ettei sellaista ole olemassakaan (olen ilm. ainoa tynnyrissä kasvanut)! Pitää metsästää jostain ja kokeilla, josko maito-ongelmamahani kestäisi sitä...

16 kommenttia:

an kirjoitti...

Siis eikös tuo ole se ihan perus Valion maustamaton luomujugurtti?

ainos kirjoitti...

Ja sitten Ahon jugurtti: http://www.maakuntienparhaat.fi/yritys.asp?YritysID=90

urbaani oranki kirjoitti...

an: Ihan perus Valion maustamaton luomujugurtti tulee juuri Juvan Luomulta. Pari vuotta olen sillä aamuni aloittanut, eli ihan hyvältä maistuu.

Nykyään on tosi Ahon jugurttia saatavilla niin hyvin, että olen siirtynyt siihen.

Myös Peltolan maustamatonta ja sokeroimatonta luomujugurttia on ainakin Ruohonjuuressa.

seeds kirjoitti...

Jah, täällä jo ehdittiinkin kommentoida, itsekin jo ehdin ihmettelemään, että miten kummassa on mahdollista, ettei Nooran tasoinen luomuhörhö ole tiennyt Valion maustamattomasta luomujugurtista, joka on ollut perus markettien hyllyillä jo kauan.

Jonkun kerran aiemminkin (anteeksi, en nyt muista mistä mnimenomaisesta tuotteesta oli kyse) olen yllättynyt, kun Noora ei ole tiennyt sellaista olevan luomuna. Olisikin kiinnostavaa tietää missä Noora tekee päivittäiset/viikoittaiset ruokaostoksensa?

Noora kirjoitti...

Selitys lienee se, ettei tuotetta yksinkertaisesti myydä mun käyttämissä kaupoissa, en keksi muuta selitystä :/ No, tulipahan tämäkin selväksi, heh.

Mä teen ruokaostokseni lähinnä Alepassa ja S-marketissa, sekä esim. Ruohonjuuressa ja Ekolossa. On tosin myönnettävä, etten ole syynänny maitotuotehyllyjä ihan hirveän tarkkaan, koska lehmänmaito ei vaan mulle sovi. Luomu, maustamaton ja sokeriton jogurtti ei kuitenkaan ole osunut silmiini kertaakaan!!

Jouhanna kirjoitti...

Myös tämä Rainbow:n maustamaton tulee Juvalta.

http://omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=2037

Luigi kirjoitti...

Lindahlssilla on luomujogurttia. Aineksina ainoastaan maito, kerma ja hapate.

Lindahls Mejeriprodukter AB

Miia kirjoitti...

Mun mielestä S-marketeissa on todella huonot luomuvalikoimat verrattun K-ryhmän kauppoihin, ja yllättäen monet valintatalot on myöskin parempia luomun suhteen.

seeds kirjoitti...

Oma kokemukseni on kanssa se, että k-kaupat ovat luomun suhteen tällä hetkellä ylittämättömiä ykkösiä, vaikka s-ryhmä onkin yrittänyt petrata. Yksi syy tähän on kyllä se, että pirkalta on tullut niin huikeasti uusia luomutuotteita. Itseäni ilahduttaa suuresti esim. se, että lähes kaikkia mahdollisia jauholajeja saa nykyään luomuna Pirkalta.

Basilika kirjoitti...

Katsoiko joku Penn & Tellerin Jimiltä viime viikolla?
Olisi mielenkiintoista tietää vähän taustoja enemmän. ohjelmanhan mukaan luomulla ei ole mitään etuja normaaliin verrattuna, ei edes makueroa.

Luigi kirjoitti...

"Olisi mielenkiintoista tietää vähän taustoja enemmän. ohjelmanhan mukaan luomulla ei ole mitään etuja normaaliin verrattuna, ei edes makueroa."

Voi olla, että tavanomaisesti viljellyillä ja luomuilla ei ole eroa ravintoarvossa, mutta luomutuotetussa ruoassa on varmasti vähemmän torjunta-aine jäämiä. Tämä tietysti siitä syystä, että luomutuotannossa ei torjunta-aineita käytetä ainakaan samassa mittakaavassa kuin tavanomaisessa viljelyssä.

Tuotantoeläinten pidossa luomutuotanto parempi vaihtoehto siksi, että eläinten kohtelu on luomutuotannossa inhimmillisempää. Lisäksi luontaisesti ruokitun eläimen liha on ainakin rasvahappokoostumukseltaan terveellisempää kuin tehotuotetun eläimen. Vrt. esim. laitumella heinää syömällä kasvanutta lehmää ja maissilla tehtaassa turvotettua lehmää.

Luigi kirjoitti...

Sellainen tähdennys vielä, että luontainen ruokinta ei ainakaan omasta mielestäni tarkoita sitä, että eläimelle syötetään luomutuotettua rehua vaan nimenomaan sitä, että eläin saa syödäkseen lajille ominaista ravintoa. Tästä syystä en pidä esimerkiksi viljapossua luomuna, olkoon possun saama vilja miten luomua tahansa. Sillä eihän mikään (villi)possu luonnossa viljaa syö. Myös viljalla ruokittujen possujen liha on kuulemma rasvahappokoostumukseltaan liikaa painottunut omega-6 rasvahappoihin.

an kirjoitti...

S-kaupoista saa luomusoijamaitoa (Rainbow), mikä on jotain todella hienoa! Alpron maito on parasta, mutta sitä ei ole saanut enää pitkään aikaan luomuna. Mutta muuten olen samaa mieltä siitä, että K-kaupoissa on paremmat luomuvalikoimat. K-kauppiailla on muutenkin suuremmat mahdollisuudet esim. ottaa valikoimiinsa lähialueen tuottajien tuotteita kuin S-kaupoilla.

Noora kirjoitti...

Luomusta ja makuerosta; olen usein miettinyt, että onko luomu paremman makuista siksi, että tiedän sen olevan luomua. Haastattelin tänään kokki Markus Maulavirtaa, joka kertoi teettäneensä useita makutestejä kollegoilla, toimittajilla ja asiakkaillakin, ja kuulemma joka ainoa kerta on luomu tai pieneltä tilalta, jossa eläimet on kasvatettu eettisissä oloissa peräisin oleva liha maistunut testaajie suussa paremmalta. Aika kiinnostavaa.

Itse olen huomannut makueroa tietyissä mehuissa ja etenkin esim. päärynöissä.

Luomusta tullaan puhumaan tarkemmin pian Uudessa Mustassa — I´ll keep you posted!

Anu kirjoitti...

Ja lisää uutta iloista tietoa, Wohou! :)

Juvan Luomu alkaa valmistaa ihan näinä päivinä myös perinteistä luomukuohukermaa, sellaista, jossa ei ole karrageenia eikä muitakaan lisäaineita!

Luomukuohukerma tulee kauppaan Pirkka tuotemerkin alla ja ainakin lähicittarini hyllystä sitä pitäisi löytyä jo ensi tiistaina 23.3. (kertoi osastosta vastaava).

Maria kirjoitti...

Karrageenitöntä kermaa.. mahtavaa!

Suositut tekstit