25.3.2010

Green Office?

Ensi lauantain radio-ohjelmassa puhutaan ekosikailusta duunissa. Eikä me ainoastaan keskitytä moralisoimaan muita: mun ja Katjan oma työpaikka, Tarinatalo on — jos nyt ei ihan sikala — niin ekopossula vähintään. Kaikki roskat samaan astiaan ja sitä rataa. Huh. Tähän tosin ollaan tarttumassa, "viherpesu" on jo alkanut, katsokaa vaikka ...

Heh, Aram taisi ymmärtää "Green officen" vähän eri tavalla kuin mitä me tarkoitettiin...

Vastatkaapa muuten Uuden Mustan puolella viikon kyselyyn: huomioidaanko sinun työpaikallasi ekoasiat?

Iha pakko hehkuttaa, että on niin siistiä käydä täällä YLEssä ja huomata, kuinka jengi kantaa mukanaan kesto- ja termosmukeja. Se on kuulkaas 300 000 kertismukia vämmän roskaa vuodessa kuin aikaiemmin. Ennen täällä kului 30 000 kertakäyttömukia joka kuukausi!!! Jos mä joskus olen ollut mukana vaikuttamassa johonkin hyvään asiaan, on YLEn Green Office -sertifikaatti yksi sellainen.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Mä en voi tajuta, että on olemassa työpaikkoja, joissa käyetetään kertakäyttömukeja.

Ja että on olemassa ihmisiä, jotka suostuu juomaan kitkerän toimistokahvinsa paperimukista.

Ja että kukaan ihminen ei ole itsenäisesti, ilman green office -konsulttia tullut ajatelleeksi tätä asiaa kustannussäästöjen, estetiikan, ekologian tai gastronomian kannalta.

Ilmeisesti työpaikkani, jonka luulin olevan ekotörsäilijä onkin parasta A-luokkaa, kun kaikilla on omat mukit ja printterissä on kaksipuolinen tulostus oletusasetuksena.

Anonyymi kirjoitti...

Mun työpaikka on kyllä surkea näissä asioissa, aivan hävettää. Meillä tosissaankin juodaan kahvit ja teet ja varmaan vedetkin pahvimukeista, eli niitä menee monilla varmaan monta päivässä. Lisäksi meillä ei ole normaaleja lautasia tai haarukoita ja muita, vaan nekin on kertakäyttöisiä! Yksi roskis on myöskin vaan jonne laitetaan ihan kaikki keittiössä, monet ei edes omissa huoneissaan jaksa/viitsi kierrättää edes paperia vaan sekin laitetaan normiroskiin. Valoja on aivan liian paljon, puolella pärjättäisiin ja tietysti ne on aina päällä, samoin koneet. Huoh, ahdistus.

Mä oonkin siis joutunut roudaamaan töihin niin omat ruokailvälineet kun astiatkin, koska en suostu käyttämään noita kertakäyttöisiä :D

Suositut tekstit