6.3.2010

Asoka on kasvissyöjän kauppa

Olen monasti kävellyt pienen Asokan ohitse, mutta tiistaina osuin ensimmäistä kertaa kohdalle aukioloaikaan. Asoka on vegeruokakauppa, jonka pyrkimyksenä on tarjota kaikki, mitä kasvissyöjä tarvitsee.

Kaupasta saa kaikkea makeisista muroihin ja vihanneksista soijatuotteisiin. Tuoretta leipää kauppaan saadaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja tarjolla on myös vihanneksia ja hedelmiä — melkein aina. Tiistai-iltana ne olivat tosin loppu. Mutta paljon kaikkea muuta sen sijaan oli tarjolla:
Asokan punainen lanka on vegeruoka. Mutta sen lisäksi useita tuotteita saa sekä tavanomaisina että luomuna. Esimerkiksi erilaisia tahnoja on tarjolla runsaasti, ja luomut ovat tavanomaisten kanssa hyllyssä rinnakkain. Minä ostin mukaani munakoisotahnaa, ja se on NIIN herkkua! Hyväksi osoittautui myös tämä tofu:

Luomuleikkeleet ja -nakit ovat kuulemma kaupan suosituimpia tuotteita, en ihmettele. Ostamani herkkutofu oli erinomaista! Olen aika aloittelija soijatuotteiden maailmassa, mutta tämä toimii varmaan muillekin aloittelijoille, luulisin niin.

Asokan omistaja, Ville Idström myöntää avoimesti, että kauppa ei toistaiseksi ole kannattava, mutta hän kokee paikan pitämisen jonkinlaisena velvollisuutena ja mies haluaa tehdä osuutensa kasvissyöjien valikoiman parantamiseksi. Jos siis satut liikkumaan Sörnäisten suunnalla, tsekkaa Asoka osoitteessa Torkkelinkatu 3.

Paikka on auki arkisin klo. 13-19 ja lauantaisin klo. 12-16. Ja pian käyttöön otetaan kuulemma paikan oma bonuskortti :)

4 kommenttia:

lepi kirjoitti...

Toihan on Noora tosi lähellä mua, miksen mä oo tienny sen olemassaolosta ennen? Kiitos ja niiaus vinkistä!! :)

Noora kirjoitti...

Lepi:No se on kieltämättä vähän piilossa, tavallaan. Ehket siksi oo huomannut. Ja aika vaatimatonkin se on, mutta valikoima on musta kyllä aika ok! Toi tofu oli ihan sikahyvää, suosittelen!

Karoliina kirjoitti...

Pitää käydä tsekkaamassa, yritän ihan tukemisen vuoksi suosia näitä pienempiä kauppoja Helsingissä :)

Mimi kirjoitti...

Tuo Asoka on kiva paikka, itsekin shoppailin siellä Sörkässä asuessani, mutta harmittavan syrjässä se kyllä on! Moni ei ole koskaan edes kuullut ko. paikasta. Kivaa että kirjoitit siitä, niin liike saa varmasti uusia asiakkaita tietoisuuden lisääntyessä.
Tosi hyvä säilykevalikoima Asokassa ainakin on.

Suositut tekstit