16.2.2010

Vaihtoehto markettien hiusvärille

Värjäsin ensimmäistä kertaa hiukseni luonnonkosmetiikkavärisekoituksella viime syyskuussa. Halusin kokeilla, kuinka Ruohonjuuresta hankittu väri eroaa jostain perus Garnierista. Minua peloteltiin blogin kommenttiosiossa muun muassa kommentilla: "Apua ! Tiedätkö millaiset ovat hiuksesi muutaman pesun jälkeen ? Tiedän nämä henna värisi - . Pääsi on kohta myrkyn vihreä ym sävyjä näät joka toisessa hius tupsussasi on sini harmaan punertavaa laikkua. Omaaväriäswi et saa ennenkuin kasvatat uudet hiukset. Pääsi on kuin syksyinen karviaspensas!!!". Tietänette, että anonyymien kommentteihin kandee suhtautua aikamoisella skeptisyydellä, niin tähänkin :)

Pääni ei muuttunut karviaispensaaksi tai myrkynvihreäksi, vaan se on ollut kivan musta, ja latvat ovat mustat vieläkin:

Kun hiukset värjää värillä, joka on mahdollisimman lähellä omaa, ei juurikasvukaan haittaa ollenkaan.

Olen viimeksi värjäyttänyt hiukset tavanomaisella värillä (kampaajalla) ennen häitä, jouukuussa 2008, ja viime syyskuussa 2009 vedin päähän siis tämän "hippivärin". En ajatellut värjätä hiuksia ennen kuin aikaisintaan ensi syksynä seuraavan kerran, jos silloinkaan. Tässä vielä kuva juurikasvusta:

Tämä postaus siis osviittana siitä, että värjätä voi muullakin kuin markettien väreillä. Ja tosiaan minähän pimppasin väritahnan nokkosilla ja punaviinillä (sain siis vinkin ammattilaiselta), että luovuutta ja ennakkoluulottomuutta kehiin vaan! Jos haluat tsekata hiusvärjäysprojektini kokonaisuudessaan, löydät videoklipit homman etenemisestä täältä.

10 kommenttia:

Eline kirjoitti...

Noora, osaatko suositella ekologisia kevytvärejä :)?

Toni kirjoitti...

Kuinkahan hiusten vaalennus onnistuu luonnonkosmetiikalla? Tai lähinnä maantienharmaan pään hienoinen kirkastus vaaleampaan sävyyn..

Noora kirjoitti...

Eline:No en oikeastaan, koska mun oma kokemus on just tää yks! Ja tämähän oli kestoväri.. Toi on hyvä juttuaihe tosin, laitanpa muistiin :)

Toni: Ei ymmärtääkseni ole mahdollista, siis värinpoisto, mutta tarkistan tänkin! Sen tiedän,että jotkut vaalentaa esim. kesällä hiustensa sävyä sitruunalla, mutta tästä ei ole omakohtaisia kokemuksia..

Annimaria kirjoitti...

Juu, itse olen kesäisin maantienväristä tukkaani 'vaalentanut' sitruunalla ja kamomillateellä. Eivät ne kauheasti vaalenna, kevyitä aurinkoraitoja lähinnä saa aikaiseksi.

Hennasin hiukseni pitkästä aikaa ihan puhtaalla Lawsonia Inermis jauheella, ja niistä tuli kyllä tosi hyvän väriset ja ihanan kiiltävät. Voipi olla, että jatkan nyt sitten punapäänä, kun hennapaketista jäi vielä puolet käyttämättäkin.

Helmi kirjoitti...

Pohdinkin väsynein silmin ja hitaalla järjenjuoksulla; miksi hiuksia pitää värjätä sävyllä joka on mahdollisimman lähellä omaa sävyä.. ? En ole koskaan hiuksiani värjännyt joten en nyt pointtia ymmärrä.

Little M kirjoitti...

Mä värjäsin myös vähän aikaa sitten tuolla Santne hiusvärillä, väri oli naturrot. Oma hiukseni on jo luonnostaan kuparinpunainen mutta syvensin väriä ja olen ollut kyllä tyytyväinen. Väri ei edes irtoa suihkussa lammikoina, niin kuin joskus joku muu väri on tehnyt.
Ostin myös eilen Santen värjättyjen hiusten shampoota, jonka toivon lisäävän värin kestoa.

Hyvältä näyttää tu värin haalistuminen eli ei ollenkaan radikaalilta tai rumalta!

Tiia kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Sulla on nätin väriset hiukset muutenkin, oma juurikasvu pukkaa ulos maantienharmaana. Jes.

Mun hiuksia on ekan kerran värjätty hennalla joskus ala-asteen loppupuolella, tais olla eka kerta kun mun hiuksia ylipäätään on värjätty. Oliskohan jo aika "ympyrän sulkeutua"...

P J kirjoitti...

Jos viitsit Noora niin kerro paljonko laitoit tuota punaviinia ja noita ja miten teit. Itse oon koittanut tolla samaisellä värillä värjät hiuksia mutta siitä ei oo jäljelle jääny aina kun paha haju :D

Ulla kirjoitti...

Hyvännäköinen tuo musta, vaikka kylä sun oma värikin on kaunis. Mä en oo värjännyt moneen vuoteen hiuksiani, mut mietinnässä on ollut nyt, kun on lyhyt tukka. Ja Santea olen funtsinut, että arvaisko sitä leikkiä kotikampaajaa. Sun kokemuksesta päätellen arvaisi. :)Tosi tasaisesti kasvaa poiskin tuo sun väri, vaikka sävyeroa omaan on jonkin verran.

Mimi kirjoitti...

Onko kenelläkään kokemuksia kasvivärin laittamisesta "markettivärillä" värjätyn tukan päälle? Entä kasvivärin vaalentamisesta pois?

Suositut tekstit