28.2.2010

Täyden kympin matadori

Tää on niin tätä: kiertelin eilen Salon kirppareita huonekalujahdissa, kun löysin sattumalta jotakin niin mahtavaa, että oksat pois. Eikä se todellakaan ole se etsimäni lipasto.

En ole verbaalisesti niin lahjakas, että osaisin sanoin avata kaiken sen, mitä tämä ihana bleiseri mieleeni tuokaan, mutta ehkä Michael Jacksonia leikkivä Kreivi Dracula pukeutuisi tähän matkalla härkätaisteluareenalle. Täy-del-li-nen! ... ja niskalapussa lukee "Pallo-Paita Oy, Kausala-Lappeenranta, Made in Finland" arvostan. Ja löytöni maksoi kympin.

Kuten olen aikaisemminkin kertonut, aina kun löydän kirpputorilta kivan asian, jossa näkyy vaatteen kotimaisuus, historia, ajan patina ja uniikkius, olen ihan pähkinöinä. Tällaisia fiiliksiä ei vaan tavallisista kaupoista saa. Tai no, ehkä jollain 1000 eurolla saattaa löytää jotain, joka olisi mahtavaa ja uniikkia, mutta sanomattakin on selvää, että sellaisia summia ei meikäläinen vaatteisiin laita. Kymppi on just hyvä (siis silloin kun kyseessä on kirppikseltä bongattu asia, Heman vaatteet on asia erikseen).

Tykkään etenkin jakun pitsiröyhelöistä, jotka kuitenkin on tarpeesi maltilliset, eivät ollenkaan liian koristeelliset. Ja jakun pituus on erinomainen, se loppuu vyötärölle. Tykkään erityisesti tavasta, jolla olen yhdistänyt kirppislöytöni kotihousuihin :)

Että tällaista. Leppoisaa sunnuntaita kaikille — käykää kirpparilla!

11 kommenttia:

Nanile kirjoitti...

Upea löytö !
Tuossa suhteessa olen aivan samanlainen. Löysin pari päivää sitten UFF:ista sellaisen Kaunotar-jakun, joka oli kaiken lisäksi aivan iskemätön. Hintaa oli 14 euroa, mutta kyllä kotimainen käyttämätön, ja mikä parasta, musta jakku kannatti sillä hinnalla ostaa. Fredan UFF:illa oli vielä kaksi päivää sitten tangossa roikkumassa myös ihana, syvän tumman sininen samettijakku, joka myöskin Kaunotar-merkkiä, mutta koko oli jo 40. Eli kipin kapin sinne, kelle sopii.
Itse olen tehnyt päätöksen, etten osta, ellei ole juuri sopiva. Kun niitä tuunatuksi ostettuja kierrätysvaatteita on vähän kerääntynyt.

Vaatteiden kierrätys on palkitsevaa ja kicksejä saa ihan eri tavalla kuin perinteisissä vaatekaupoissa. Suomeen olsi hyvä järjestää sellasia vaatteenvaihtojuttuja tai vuokrauksia. Lontoossa on niitä Designer-swap:eja, eli viet paikan päälle ja saat jonkun mieleisesi muun vaatteen mukaan. Olisin valmis järkkäämään tällaisia joskus jollain kokoonpanolla.

Noora kirjoitti...

Toi on NIIN totta, että himaan kertyy niitä kirpparilta hamstrattuja "tää on just hyvä, kunhan vähän tuunaan tätä..." -vaatteita. Itsekin oon lopettanut sellaisten ostamisen, ellei kyseessä sitten oo joku ultimaattisen mahtava asia, jonka saa sopivaksi pienellä fiksaamisella..

Ja toi Designer swap -juttu vois puolestaan olla jopa Uuden Mustan kamaa!! Pidän mielessä :)

minja kirjoitti...

Vai olit sinä Salon kirppiksillä! Eilen? Harmi kun ei törmätty!

Hieno löytö. Minäkin tein omani :)

minja kirjoitti...

...niinhän siinä luki että eilen. Hyvä minä! Mutta siis samaanaikaan oltiin :)

Noora kirjoitti...

Minja:Salossa tekee parhaat löydöt :)

Mimi kirjoitti...

Hei antakaa vinkkejä hyvistä kirppiksistä Helsingissä! Niitä todella kaivataan. Sain itseni raahattua Valtterin kirppiksellekin vasta eilen ensimmäistä kertaa. (mutta jos minulta kysytään, se menee aivan liian aikaisin kiinni...)

Elina kirjoitti...

Pallo-Paita Oy... Tuo mieleeni muistoja, koska kotipaikkakunnallani Kausalassa oli ennen vanhaan, kun olin lapsi, tuo liike. :-)

Noora kirjoitti...

Mimi:Kallion suunnalla on Ansa-niminen mesta, Valtterilla käyn toisinaan, Iso-Roban ja Hakaniemen Fida, siinä muutama mun lemppari Helsingissä.

Elina: Nostalgiaa tosiaan...

Mimi kirjoitti...

Ansasta en ole koskaan kuullutkaan, kiitti!

Itsekin vinkkaan sen verran että Flemarilla on Venla ja Mäkelänrinteessä Emmaus ja Löytöretki ja ne on kaikki aivan mainioita!

Anna kirjoitti...

Kiva jakku, mut piti sit sunkin päästä näyttämään, että olet kotona kotihousuissa...kun kerran edellinen postaus kotivaateblogista oli niin cool..kyllä välillä lukijaa naurattaa:)

Noora kirjoitti...

Anna:Viittasin kommentillani nimenomaan edelliseen blogaukseen, en nyt varsinaisesti ottanut kantaa siihen, ovatko mun kotihousut cool vai eivät. Musta ne on itseasiassa todella rumat, mutta eikö se ole kotihousujen syvin olemus?

Suositut tekstit