9.2.2010

Suomi-UGGit

Jihuu! Rämpiessäni sunnuntaina lumipyryssä Hakaniemen torin poikki, osui kohdalleni huopikaskauppias. Ja minähän ostin mustat Lahtiset, tietenkin!

Ne ovat niin hassut jalkineet, että hymyilyttää vaan :)

Otsikko viittaa UGG-muotiin, josta itse en ole kovinkaan innoissani. Se ehkä johtuu lähinnä siitä, että kyseiset kengät näyttäytyvät lähinnä pissisten jaloissa, ja usein erittäin huonovointisen näköisinä. Ne ovat usein likaiset, rikkitallotut ja jotenkin vaan, no, epäesteettiset. Kotimaiset huopikkaat ovat juuri sopivan hauskat ja käytännöllisetkin (pakkassäillä) ja aina bongatessani sellaiset jonkun jalasta, näyttävät ne jotakuinkin uusilta. Kaikki ovat kehuneet minulle huopikkaiden kestävyyttä kovasti, ja kauppias kehui niitä "ikuisiksi". Saa nähdä.

Ostin huopikkaisiini myös villapohjalliset ja kun jalkaan vetää vielä villasukat, on kuin pumpulissa kävelisi. Huopikkaat ovat sitäpaitsi ihan uskomattoman kevyet. Hassu kävelykokemus kaiken kaikkiaan. Ja ne on tehty Suomessa, Jämsässä.

En ole nähnyt huopikkaita moneen talveen, kiitos räntäsäiden, mutta tänä talvena niitä on alkanut pulpahdella esiin siellä täällä. Toimistollamme Veeralla on punaiset ja Anilla kuulemma mustat, ystäväni Iisankin on löytänyt punaiset huopikkaat monen talven odottelun jälkeen, ja nyt minullakin on oma huopikasparini. Koska ainakin Iisan ja Veeran huopikkaat ovat isoäidiltä perityt, eivätköhän nämäkin Lahtiset kestä omille lapsenlapsille. Se ainakin on toive ja tavoite.


Huopikkaat voivat olla myös paljon modernimmat näköiset kuin nämä omani. Tsekkaapa miltä näyttää moderni huopikas tekstissäni Uuden ajan huopikkaat. Minä taidan silti tykätä tästä perusmallista kaikista eniten.

... ja tosiaan hinta: pulitin omistani 100 euroa. Investointi siis, mutta eivätköhän ne maksa itsensä takaisin. Tuen kotimaista käsityötä ja jalkineperinnettä mielelläni. Oli myös mukava havaita, että huopikkaat kelpaavat nuoremmillekin: joku teinityttö oli juuri ostamassa äitinsä kanssa itselleen samanlaisia popja. Suomalaisten muotibloggareiden pitäisi todellakin levittää maailmalle huopikas-buumi!

15 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Saako udella kuinka paljon oli hintaa huopikkailla? Itekki kuolasin sellaisia tuolla Napapiirillä pari viikkoa sitten, mutta oli hintaa sen verran että ei ainakaan vielä lähteny mukaan :)

Mollamari kirjoitti...

Onko huopikkaissa nykyään vielä liukas pohja? Muistan kun lapsena vedin monta kertaa lipat sinisillä huopikkaillani, vaikka niissä olikin jonkunlainen kumipohja.

Jaana kirjoitti...

Hyvä ostos! Taattua laatua meiltä täältä Jämsästä :)

Leena kirjoitti...

Mitenhän noiden ostoa pääsisi edes harkitsemaan, kun Lahtisen verkkokauppa ei mulla toimi, toimiiko muilla?
Tuollaiset perinteisen malliset ovat himottaneet muakin jo monta vuotta, mutta eivät ole tulleet täälläpäin kaupoissa eteen.

Susanne kirjoitti...

Mullakin on ollut haaveissa huopikkaat jo muutaman vuoden. Viime viikolla markkinoilla niitä katselin, muttei rahatilanne antanut periksi tällä kertaa.

Minä olen tallustellut tämän talven Emuilla(eli siis vähän edullisemmilla Uggeilla). Kengät ovat mokkanahkaa+lampaanvillavuori ja todella lämpöiset ja käytännöliset. Olen tosi tyytyväinen, että hommasin nämä kengät tänä talvena. En tiedä miten olisin muuten selvinnyt tästä arktisuudesta. Varpaat eivät palele, koska kenkään jää sopivasti tilaa ja kertaakaan en ole vielä liukastunut.
Muoviversiot näistä kengistä ovat järkyttävät ja tosi liukkaat, sellaisia usein pissisten jaloissa näkee. Eivätkä ne myöskään kestä käyttöä paria viikkoa kauempaa.

Huopikkaat ovat tosin ekommat kuin Emut, mutta hyvällä hoidolla Emuista tai Uggeistakin saa monta vuotta palvelevat popot, eli siis vähän enemmän ekot.:)

Saara kirjoitti...

Jee vihdoinkin löysit ne huopikkaat itselles! Mahtista! :)

Noora kirjoitti...

Aino:Satkun.

Mollamari:Ei ollenkaan! Niissä on kumipohja, joka pitää mainiosti. Testasin ne heti rapuissa, sillä juokden usein raitiovaunuun aika vauhdilla ja itseänikin mietytti tuo liukkaus. Mutta hyvin pitää!

Jaana:Jämsä rules!

Leena:No höh. Jos vaikka soitat sinne ja kysyt, mikä verkkokaupassa on ongelma? Ehkä se on vaan tilapäistä..?

Susanne:Emut onkin mulle uusi tuttavuus. Kiitos sivistämisestä!

Saara: Oon ihan fiiliksissä, olo on kuin Muumilla ;)

Toivonen kirjoitti...

Mitä mä olen niitä UGGeja ja "kopiota" nähnyt niin ihan todella rumannäköiset kengät. En todellakaan ymmärrä mikä niissä viehättää. Huopikkaatkin on paremman näköiset vaikka nekään ei nyt ihan kaikista kauneimmat mahdolliset ole. Vaikka ei tosiaan rumatkaan ja toimii tietyissä kokonaisuuksissa tosi hyvin.

- Tero

ani kirjoitti...

Jeee! Mustat huopikkaat on kunkut. Oon ihan tohkeissani noista omistani. Paras hankinta aikoinhin! Niiiin hintansa väärtti noilla taannoisilla paukkupakkasillakin. Nyt vaan toivomaan, ettei ala ihan heti vesikeli :)

Ani

opjpioj kirjoitti...

Suurin osa suomalaisista "uggeista" on niitä tekomokkaisia kopioita, jotka astuu lyttyyn viikossa. Itse ostin kuusi vuotta sitten Australiasta Uggit, jotka ovat vieläkin käytössä. Kesällä viileät, talvella lämpimät. Nuo teinien uggit ovat yleensä tosiaan tekoturkista ja tekomokkaa (kangasta), eikä kantapäässä ole minkäänlaista "lestiä".

Itse olen erittäin tyytyväinen Uggeihini. Ne eivät ole mikään esteettinen nautinto, mutta erittäin laadukkaat. Aion käyttää niitä varmaan vielä viitisen vuotta.

marsu kirjoitti...

Ovat kyllä ihanat huopikkaat. Olen kans harkinnut niiden ostamista, mutta viime vuosien talvet ovat olleet niin vetisiä etten ole viitsinyt. Tänä talvi on kyllä ollut ihana ja mainioita huopikas-kelejä on riittänyt :) Mutta toisaalta olen pärjännyt hyvin viidettä talvea Camperin mokkasaappailla (joissa muuten on UGG-kenkien tapainen lampaanvillavuori... ehkä juuri siksi jalat eivät ole vielä jäätyneet ).

Tiina kirjoitti...

Hyvä Noora, hieno valinta!

Täällä Ranskassa nuo huopikkaat ovat kuumaa kamaa, varsinkin aamutossut. Vaikka nuo design-mallit maksavat vähän enemmän, ne ovat suosittuja koska ovat oikeasti huipputuotteita kaikin puolin. Ja se sisäpohjallinen on niissä jo valmiina.

Terv. Tossu-kauppias Pariisista :)

(Valikoimaa voi katsoa sivuiltani, Lahtisen nettikauppaa odotellessa --> www.tinature.fr)

Noora kirjoitti...

Tiina:Olipas hauska kuulla kommentteja toiselta puolelta Eurooppaa! Terveisiä sinne :)

Annimaria kirjoitti...

Soittelin tuonne lahtiselle tammikuussa ja kyselin noista nooran aiemmin postaamista Aki Chocklat -huopikkaista. Ystävällisesti antoivat hintatiedot (160€) ja sanoivat lähettävänsä kengät postilla ihan puhelimessa tehdyn tilauksen perusteella. En sitten kuitenkaan tilannut, kun toimitusaika olisi ollut neljä viikkoa ja haaveilen, ettei helmikuun lopussa enää ole ihan näin kovia pakkasia. Ehkä ens talvena sitten tilaan nuo jo hyvissä ajoin syksyllä.

Noora kirjoitti...

Kiitti Annimaria tiedosta. Onneksi puhelintilaaminen siis toimii :)

Suositut tekstit