18.2.2010

Miniloma Tukholmassa

Olen seuraavat kome päivää Tukholmassa. Tavoitteena on kartoittaa hyviä kirppareita, ekokauppoja ja kasvisravintoloita, ja vaan hengailla ja hengähtää — ja nauttia estetiikasta.

-kuva: dezeen.com

Piipahdan ainakin Ekovaruhusetissa, Camilla Norrbackilla, Tjallamallassa, Design House Stockholmissa (kuvan valaisimet!!) , Beyond Retrossa, ja muutamassa muussa valmiiksi tsekatussa osoitteessa. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä ystäviltä, mutta jos sinulla on joku Tukholman lempparikohde mielessä, laita ihmeessä oma vinkkisi kommenttiosioon, arvostan!

Psst... Jos luomuviiniasiat kiinnostavat, löydät täältä videon, jossa Katja ja minä testataan muutamaa!

9 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Syömään tuonne:
http://www.hermans.lunchinfo.com/

Kaffelle, välipalalle tai hengailemaan tuonne:
http://iwannagothere.com/travel-guides/sweden/stockholm/eating-drinking/kafe-copacabana

Täällä myös maistuvaa ruokaa ja usein mielenkiintoisia keikkoja. Kätevä sijainti kirppisten lähellä:
Kafe 44

Diana kirjoitti...

Oliskohan ollu Södermalmissa kun löydettiin ihan metroaseman läheltä upea vegaaniravintola. Siellä oli mahatvat pöperöt, halvat hinnat ja koukuttavaa inkiväärimehua. Vitsi kun en muista mikä sen ravintolan nimi oli ja oliko se edes Södermalmissa. :D

Lotta kirjoitti...

Södermalmilla, vähän kauempana pääkadusta on Filippa K:n second hand -kauppa ja sen vieressä aivan mahtava vintage/second hand -kauppa, nimeä en muista. Katu on se iso, joka lähtee länteen (?) olisko sen nimi Hornstullsgatan. Filippa K:n osoite löytyy niiden nettisivuilta, eli sitä kautta löytää.

Söderissä myös Emmauksella oli ns. desing/trendi/vintagekauppa, jossa oli vähän trendikkäämpää ja vintagekamaa. Emmaus oli heti Söderin läpi menevän pääkadun alussa. Olisko se Södermalmsgatan? Varmaan muillakin jeesuskirppareilla on vastaavat vintage-osastot

Muutenkin huomasi, että second hand -meininkin oli Tukholmassa up and coming. Mutta onhan se Helsingissäkin, eli ei olla ihan jäljessä

stb kirjoitti...

Noita kuvan lamppuja on kyllä ihan yleisesti saatavilla Suomestakin. Kuvassa näkyvien valaisimien saatavuudesta en ole ihan varma.

t: sture

Maria kirjoitti...

Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta tälläisiä pieniä edistysaskeleita olen bongannut lähiaikoina.

Stockmannin Exclusive-kanta-asiakaslehti uutisoi, että "Stockmann Herkku myy nyt ainoastaan eettisen tuotannon kananmunia eli vapaiden kanojen ja luomukanojen munia. Stockmann on näin ensimmäinen suomalainen kauppaketju, joka on sitoutunut myymään ainoastaan eettisesti tuotettuja kananmunia." Samaisessa lehdessä on myös kahden sivun juttu luonnonkosmetiikasta.

Chico's-ravintolassa käydessäni taas huomasin, että listan kaikki lihahampurilaiset voi tilata nykyään soijapihvillä. En tiedä, kuinka uusi juttu tämä on. Ruoka tuolla ei aina niin kovin erikoista ole, mutta kiva, että kasvissyöjille on tarjolla vaihtoehtoja:)

Iines kirjoitti...

Tämän vkolopun Iltalehden Viikonvaihde-liitteessä tyrmätään kookosöljy täysin! Vertaillaan ruotsalaisten hehkutuskommentteja suomalaisten asiantuntijoiden kantaan. Suomalaiset farmakognosian proffa Raimo Hiltunen HY:stä ja ravitsemustieteen opettaja Eeva Voutilainen sanovat mm. että kylmäpuristaminen ei tee kookosöljystä terveellistä, koska se ei sisällä monityydyttömättömiä rasvahappoja, joita tällä menetelmällä halutaan suojata, ja että se on samasta pähkinän kuoren alla olevasta osasta tehty kuin kiinteä kookosrasvakin. Ja että kookosöljy sisältää lähes pelkästään tyydyttyneitä rasvahappoja eikä auta vatsavaivoihin, laihdutukseen jne. ja että linoleenihappoa siinä on vain vähän.

Ilona kirjoitti...

Rosendahls Trädgård! Varsinkin kesällä lempparipaikka, mutta kahvilassa kannattaa silti käydä jos vaan Djurgårdenin suuntaan on asiaa..

http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000003

Katja kirjoitti...

Maria, kiitokset vinkistä! Sain tästä innoituksen avata Uuteen Mustaan ns. pienten hyvien utuisten palstan, sillä tällaiset jutut menevät helposti ohi! :)

Noora kirjoitti...

KIITTI KAIKILLE STOKISVINKEISTÄ!!

Stb:SORII!!Kuinkakohan monta kertaa sun pitää mulle tästä mainita :)

Maria:Hmm, aika kiinnostavaa, sanoisin. Laitanpas asian mieleeni... Ja toi Chico´s-asia on kyllä edistysaskel. Kiitti huomioista!

Iines:KIITTI! Olenkin heti yhteydessä Hiltuseen. Tähän palaan, lupaan!!

Suositut tekstit