10.2.2010

Meduusa pyykkikoneessa

Otsikko on harhaanjohtava. Pyykkikoneeni uumenissa ei asusta meduusa, mutta kuvan pesuainekapseli muistuttaa etäisesti limaista merenelävää, eikö? Testissäni ovat parhaillaan ympäristöystävälliset pesuainekapselit.

"Meduusa" laitetaan pesurumpuun, jossa se liukenee pyykin sekaan. Olen pessyt vaatteeni tällaisella vasta kerran, ja ainakin eka satsi puhdistui hyvin, eikä pyykki haissut mitenkään kummalliselle. Jatkan kokeilua ja palaan aiheeseen myöhemmin. Pakko todeta, että näiden nestekapseleiden rakenne on jotenkin todella koukuttava. Arvatkaa vaan, tekisikö mieli poksauttaa tällainen rikki kädessä, ihan vaan testimielessä...

18 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Onkin kiva kuulla miten nuo pesukapselit toimivat. Mun tekis mieli kokeilla sarjan puhdistussuihkeita, erityisesti wc-suihketta, koska olisin uutta vailla. Yhdessä blogissa kehuttiin näitä suihkeita ja niiden tuoksua, joten kiinnostuin.

Henna kirjoitti...

haluaisitko joskus tehdä jutun pesupähkinöistä? Niitäkin mainostetaan ympärisöystävällisiksi.

Miss Bambi kirjoitti...

Ompa hauskan näköisiä! Noita en olekkaan vielä kokeillut, mutta saman merkin muut tuotteet ovat mielestäni toimivia.

T kirjoitti...

Saman merkin astianpesukonetabletit toimii loistavasti, on paras ekoastiapesukoneaine, mitä ole löytänyt. Noita en ole koittanut, kun meillä käytetään pesupähkinöitä.

Ekorreri kirjoitti...

Eikös yksittäis pakkaaminen kuormita ympäristöä? :)

emma kirjoitti...

mä suosittelen lämpimästi ecoballs'eja. oon käyttäny kesästä saakka ja toimii loistavasti. (ainakin värilliselle pyykille, valkoset tahtoo harmaantua.) eikä jää sellasta outoo hajuu, ku pesupähkinöistä. ja pesutuloskin on parempi. kahden hengen talous, välillä todella hikistä pyykkiä, ja kerran oon täyttäny noita palloja.

http://www.ecozone.com/p_Ecoballs150.html

noita myy moni mesta suomessa, jopa stocka. esim täältä saa tilattua:

https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/6534/EcoBalls-1000-pesupallo

~heidi kirjoitti...

Mulla on ollut noita samoja käytössä sekä astianpesukoneeseen että pesukoneeseen, ja oon tosi tyytyväinen ollut. Voisin ehkä arvoida että hieman paremmat kuin pesupähkinät.

Tilasin Ecodealista juuri ison siivoussatsin (hyvä tarjous siellä) ja teen piakkoin kunnon siivouspostauksen ekoaineista:)

Aino kirjoitti...

Meilläki käytetään pesupähkinöitä. Laitan huuhteluaineeksi tilkan etikkaa niin ei jää mitään hajuakaan. :)

Gnarski kirjoitti...

Itsellä kävi pieni vahinko pesupähkinöiden kanssa, avokki on nimittäin allerginen niille! Ei tullut mieleenkään kun meillä ei yleensä mitään pähkinäistä syödä (ei maistu itselle), mutta kun toinen otti paidan päältä ja oli yltä päältä paukamissa, sain kyllä sen verta hyvän muistutuksen ettei tule pähkinöitä enää koskaan vahingossakaan ostettua, syötäviä tai pestäviä.

Tarza kirjoitti...

Pesupähkinät ei ole varsinaisesti pähkinöitä, eli ei liity sinänsä pähkinäallergian. Aihesta lisää: http://www.ekolo.net/infot.php?page=pesupahkinat Tämä ei teitenkään tarkoita, etteikö niillekin voisi olla allerginen.

Wiilea kirjoitti...

Mistä noita kapseleita saa?

Noora kirjoitti...

Henna: Olen pessyt myös pesupähkinöillä ja hyvin toimivat! Olen kuullut, että pitkässä juoksussa valkoisesta pyykistä saattaa tulla vähän harmahtavaa, mutta itselleni ei ainakaan vielä ole niin käynyt.

Ecorerri:Ei nää ole yksittäispakattuja! Näiden kapseleiden ympärillä ei ole mitään omaa pakkausta, vaan koko kapseli liukenee koneeseen.

Gnarski:Voi ei! Mutta joo, toi on juuri hyvä esimerkki siitä, mitä tällaiset luonnolliset aineet oi tehdä, jos sattuu olemaan allerginen. Tosin: huomaa Tarzan kommentti!

Wiilea:En vielä ole kysynyt maahantuojalta, mutta kerron sitten kun teen aiheesta kunnon postauksen!

Ulla kirjoitti...

Wiilea: Netistä voi tilata, Villikaura ja Ecodeal myyvät ainakin. Ja eikös Ruohonjuuri myy kans...

Marge kirjoitti...

Mikä tän "meduusan" merkki on? Voisi tsekata luomusivustoilta. Oon erittäin kiinnostunut! Tällä hetkellä käytössä Ecoverin pesu-ja huuhteluaine sekä astianpesukapselit. Ei niissä liene mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää :)

emma kirjoitti...

kiitos ~heidin, löysin tän tiedon:

meduusan merkki on attitude
http://www.cleanattitude.com/

ja sitä myy mm. ecodeal
http://www.ecodeal.fi/

tilasin just mm. konetiskiainetta. nyt peukut pystyyn, et tää olis huipputuote. (oon ollu tosi pettyny kaikkiin eko-konetiskiaineisiin tähän mennessä.)

toi ecodeal myy myös niitä mun kehumia pesupalloja.

Ulla kirjoitti...

Tuolla Villikaura.fi-kaupassa Attitude-tuotteet on hieman halvempia kuin Ecodealissa. Toki Ecodealissa tulee varmasti se paketti edullisemmaksi, jos haluaa ostaa useampiakin tuotteita.

Noora kirjoitti...

KAIKILLE: Joo Ecodealista saa ainakin, mä teen tästä vielä hei ihan kunnon postauksen!! Tää oli vasta tällainen teaseri ;)

Dragofix kirjoitti...

Tarttisin jotain Ecoverin tilalle, nuo voisi olla hyvä vaihtoehto. Toivottavasti toimivat. :)

Suositut tekstit