26.2.2010

Kemikaalimartta ja cover girl

Vihreän Langan uusimmassa numerossa yhden naisen sotaa maailman kemikalisoitumista vastaan käy tuttu tyyppi. Lue Kemikaalimartta-haastattelu täältä.


Siinä missä Vihreän Langan haastattelu keskittyy Kemikaalicocktailiin, käsittelee uusimman Journalisti-lehden juttu Naistenlehtikriitikot Uutta Mustaa.

33 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Hei,

onneksi olkoon jos kerran perheenlisäystä on tulossa - en haluaisi uskoa, että Vihreässä langassa huijataan. :)

Olen seurannut blogiasi melko alusta alkaen, ja tykkään jutuistasi megalomaanisesti.

Keep up the good work!

Heini

Suvi kirjoitti...

5kk! Mokoma ei oo kertonu! Onnea ihan luomusikana! :D

Noora kirjoitti...

Heini:Joo ei ne huijaa :) ...ja superkivaa että tykkäät "megalomaanisesti", ihana kuulla positiivista palautetta, kiitos!

Suvi:Kiitti! En mä oo viittiny täällä huudella asiasta, mutta tossa jutussa se tuli aika luontevasti esille.

Riina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Liisa kirjoitti...

Kilokaupalla onnea! Ihana juttu :)

Sapeli kirjoitti...

Kemikaalimartta ja anti-naistenlehti ovat tervetulleita, niitä voi lukea miehetkin!

Tuskin monikaan mies on kiinnostunut kun Penelope Cruz (tai kuka se nyt onkaan) sanoo tuotetta esitellessään "You are worth it" (tai miten se nyt olikaan.

Kemikaalien haittavaikutuksista on erittäin tärkeää saada lisää tietoutta, joudummehan kymmenille ellei peräti sadoille aineille altistuneeksi joka päivä.

Niin, ja häiritseväthän ne jokapäiväistä elämääkin:

Kun juo esim. muovipullossa myytävää TonicWateria, maistuu jokin muovin lisäaine selvästi (häipyy tosi jos tekee siitä gin-tonicin!)ja erityisen ällöä on juoda bisseä kesäterassilla muovilasista. (Tässä vain arkikokemuksia tähän tärkeään aiheeseen).

Asiasta kolmanteen: monet suomalaiset lääkärit suosittelevat VOIN käyttöä kasvilevitteiden sijaan, ja amerikkalainen tutkimus puoltaa tätä (juttu oli Satakunnan Kansassa). Pohjoismaiset ravintosuositukset pannaan uusiksi 2012 (mm. D-vitamiinin liian vähäinen saanti).

Onko tästä (siis voin käytöstä) tietoa "kemikaalimartalla"?

HW kirjoitti...

Onneksi olkoon :) Mukava saada Kemppariin tulevaisuudessa enemmän vauva- ja lapsiulottuvuutta myös.

Lasisia tuttipulloja on ollut Suomessa myynnissä ainakin muutaman pienen verkkokaupan valikoimissa jo useita vuosia. Haluaisin kuitenkin korostaa, että tuttipullo ei todellakaan ole välttämätön vauvatarvike, vaikka meihin sellainen mielikuva on onnistuttu iskostamaankin. Itselläni on 3 lasta ja kenelläkään ei olla tuttipulloa tarvittu. Onneksi ei tullut hankittua turhaan etukäteen :)

Maria V. kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Itse täällä kuudennella kuulla, joten odotan innolla, josko saamme kemppariin jatkossa vauva-luomuaiheita!

Noora kirjoitti...

Liisa:Kiitos! Huvittava toi sanavalinta, kilokaupalla, tosiaan :D

Mä käytän itse voita paljon mielummin kuin mitään margariineja tai sulatejuustoja tai mitä leivälle nyt jengi veteleekään. Mä suosin siis joko voita, avocadoa, oliivitahnaa tai hummusta leivällä.

Noora kirjoitti...

HW:Joo tiedän et niitä on ollut myynnissä. Toi oli vaan eka johon mä itse törmäsin livenä kaupassa (ei katsos ole tullut tietystä syystä kauheesti syynättyä noita valikoimia aikaisemmin). Ja tuttipullon käytöstä: en mäkään tiedä onko sille käyttöä, saa nähdä.

Maria V:Onnea sullekin! Pitää katsoa, jos mun täytyy perustaa erillinen ekomutsifoorumi, heh ;)

Mantelikakku kirjoitti...

Onnea!!! Kiva uutinen ja lehden juttukin hyvä!

Elina kirjoitti...

Voi kun kiva uutinen! Onnea kovasti! Pakko kysyä ihan tulevan työnikin (th) puolesta, että ajattelitko kokeilla kantoliinaa? Ei sillä että painostaisin tai mitään, mutta jos kokeilisit, uskon että moni muukin äiti innostuisi ottamaan mallia!

Helmi kirjoitti...

Wau.. Sanattomaksi vetää se mitä työtä olet loppujen lopuksi tehnyt.

Olet avannut monien silmät ja ollut osana suurta muutosta. Kiitos siitä!

Tuulispää kirjoitti...

Luomuvauva! :D
Onnea!

taapertaja kirjoitti...

Kivaa, vauva! Onnea!

Ja kivaa se siksi, että itse tosissani heräsin kemikaalikriittiseksi juuri raskausaikana. Eli erityisesti vauvoihin liittyvät asiat kiinnostavat, koska tuoreille vanhemmille myydään välttämättömänä mitä ihmeellisempiä tuotteita, suurin osa muovisia tai kemikaaleilla kuorrutettuja kuten kertakäyttöiset pyllynpyyhintärätit...

Enkä malta odottaa, että pääset käsiksi jossain vaiheessa siihen ikuisuusasiaan, eli vauvojen vaippoihin. Oma käsitykseni on, että kertisvaipat ovat kauhea kemikaalipommi. Onko todella näin? Miksi Suomessa ei tarvitse ilmoittaa käytettyjä kemikaaleja tuoteselosteessa?

Noora kirjoitti...

Mantelikakku:Kiitos! Tosin enhän MÄ siitä jutusta voi ottaa krediittejä, mutta kiitos silti :)

Elina:Kyllä mä kantoliinaa varmaan testaan!

Helmi:Eipä kestä :)

Tuulispää:No todella!!

Taapertaja:Joo kestovaipat on kyllä mun valinta, ehdottomasti. Tosin vaatiihan se vaivaa, mutta on monet kaveritkin oppineet kestoilemaan. Palaan tähän aiheeseen kemikaalinäkökulmasta vielä!

Diana kirjoitti...

ihanaa vauva! juu kannattaa kyllä koittaa pärjätä ilman sitä tuttipulloa.

seeds kirjoitti...

Onnea vaan perhaanlisäyksen johdosta!

Olipas se aika ylläri...

Minnie kirjoitti...

Ekolosta saa ihania lasisisa tuttipulloja, en tiedä onko samoja mitä tuolla.
Itsekin piti oikein ostaa kun oli niiiin hieno, kärpässieniä ja sammakoita oli kuvassa. :)

Onnea perheenlisäyksen johdosta, tossa pari kk sitten muistan pohtineeni että Kempparin Noora on kyllä sellanen joka ei varmaan ihan heti lapsia tee. :D Mistä lie moisen ajatuksen saanut oon, en tiedä.

Ee kirjoitti...

Onnea onnea!

Johki kirjoitti...

Noora, ei mielestäni kestovaipat vaadi mitään erityistä vaivaa, ei laisinkaan. Sitten ehkä toki, jos alkaa harsoja taittelemaan mutta meillä käytössä helpoimmat eli lykkään PUL-kuoreen vaan sisään 'täytteet' ja siinä se. Alussa sitten on vaivaa maitokakasta mutta siihenkin on helpottavia niksejä. Jouduin eräässä vaiheessa käyttämään kolmisen viikkoa kertavaippoja ja todella ärsyttävää oli se ainainen roskisten kantaminen ulos kun se jo normimäärälläkin näyttää olevan hirmuisen vaikeaa tässä taloudessa. Kertiksessä on myös se vaiva, että jos on kakkavaippa niin se vaatii ekstratyötä hajun vuoksi ellei pysty heti viemään vaippaa ulos roskikseen. Kestoilla tätä ongelmaa ei ole. Ja plussaahan lapsiperheissä on aina rahansäästö. Ja autottomana on kivaa, ettei aina tarvitse kantaa tilaa vieviä kertissäkkejä kotiin :)

Eli kyllä kertiksissä on yhtälailla työtä.

jenna kirjoitti...

Onnea niin paljon!! Ovela tapa paljastaa, pointsit siitä ;P

ekoellu kirjoitti...

Onnea tulevasta perheenlisästä!
Mukavaa päästä lukemaan kokemuksiasi kestovaippailusta, kantoliinoista ja muusta aiheeseen liittyvästä. Varsinkin kiinnostaa mitä mieltä olet rokotuksista?

Oma kuopukseni on nyt 2 kuukautta ja mukavasti on kestovaippailut mennyt. Tosin oman "lajin" löytämiseen menee oma aikansa.

-ekoellu

sokerikorppu kirjoitti...

Kannatti klikata linkkiä sillä sieltähän löytyi uutinen, onnea! Minäkin odotan innoissani lapsiin liittyviä postauksia, jos vain jaksat vauvan kanssakin blogata.

Suvi kirjoitti...

Kuuntelepa Noora tää: http://www.youtube.com/watch?v=kX2fF2_X6ZY&
Fintelligensin uusi biisi "Maha määrää"

Mahtikipale :D

Laura... kirjoitti...

Tuosta liinailusta. Onhan se hipimpää ja ehkä tyylikkäämpääkin, mutta meillä kävi niin, että minä ja poika oltiin aina jo kymmenessä minuutissa hikimärkiä. Ostin sitten Ergo-kantorepun, se on ihan huippu! Siinä tavoittaa kantamisen edut, mutta käyttömukavuus on ainakin minulla huomattavasti parempi kuin liinassa.

Noora kirjoitti...

Diana:Joo se on lähinnä hätävara.

Ee ja Seeds:Kiitti!

Minnie:Enhän mä täällä blogissani ole oikeastaan ikinä avautunut sen kummemmin tällaisista henkilökohtaisista perheasioista, joten en ihmettele että se tuntuu ylläriltä :)

Johki:Joo, eiköhän homma luonnistu. Mulla on onneksi lähipiirissä niin pro kestovaippaosaajia, että saan tarvittaessa vertaistukea!

Jenna:Heh, ei toi ollut taktikoitua. Mutta se tuli haastattelussa esille, enkä sitten kokenut tarpeekseni sitä mitenkään panttaillakaan. En oikein tiennytkään, että miten sen tänne blogiin ujuttaisin, joten näin se meni aika helposti ja luontevasti :)

Ekoellu:Joo rokotukset, huh. Niihin pitääkin perehtyä.

Sokerikorppu:Joo blogailu jatkuu. Tosin tossa kesällä saattaa olla pieni tauko, heh. Mietin, että pitääköhän perustaa oma foorumi näille asioille, ettei kempparin ei-lapselliset hermostu. Pitää miettiä..

Suvi :D

Laura:Ok, pitää tsekkailla, mikä tapa sopii itselle.

Linda kirjoitti...

Kestovaipoille on myös toinen vielä ekologisempi keino:


http://www.kestovaippa.fi/vaipaton.htm

Saara kirjoitti...

Ilahduttava juttu! :) Mistä olet ostanut alusvaatteesi, jotka jutussa mainitaan?

Lapsettomien puolesta on sanottava, että vauvvajutut on jees, mutta toivon, ettei blogi muutu täysin siihen suuntaan. Ehkä se erillinen foorumi niille asioille olis kiva. Onnea kuitenkin superisti! :)

Noora kirjoitti...

Linda:Oukei!

Saara:Joo ei tästä vauvafoorumia tuu, todellakaan!! Ei pelkoa :) Alusvaatteita ostan sieltä täältä, mutta nettikaupoista löytyy helpoiten luomupuuvillaista, ja toisinaan jostain ihan rivimestoistakin. Ostan niitä niin harvoin, ja eri paikoista, etten osaa nimetä mitään tiettyä. Mutta ainakin joskus nettikauppa Unkaista sai!

Iines kirjoitti...

Onnea!
Mua ainakin kiinnostaa vaikka olen lapseton. Moni nainen kuitenkin tulee olemaan äiti joku päivä. Joitakin ei kiinnosta kosmetiikka, joitakin pelkkä design -> Miksi vauva-aiheet olisi eri asia? Ihan luontevaa, että tuore äiti bloggailee omaa elämää koskettavista aiheista.

manna kirjoitti...

Löysin blogisi vasta muutama viikko sitten, ja olen kahlannut postauksia läpi aikajärjestyksessä. Nyt oon menossa vuoden 2008 lokakuussa ja oon aivan tohkeissani tästä uudesta blogilöydöstä. Kiitos Noora, oot todella ravistellut mua ajattelemaan asioita, jotka ennen ei oikeastaan käyneet mielessäkään.

Ja voi kuinka mä ilahduin tuosta vauvauutisesta, vaikken edes sua tunne! Hassua :D Tuhannesti onnea. Täällä ainakin on yksi lukija, joka kuulisi mielellään myös vauvojen kemikaaliriskeistä, nehän niille vielä niiiin paljon herkempiä on kuin me..

Noora kirjoitti...

Manna:Kivaa että löysit tänne, tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoon :) Eiköhän kemikaaliasiaa myös lasten elämään liittyen ole tulossa, viimeistään kesällä!

.. nyt hyvää yötä. Oon taas ihan liian myöhään koneella!!

Suositut tekstit