1.2.2010

Kausiruokalounasta

Kausiruoka on päivän sana. Jos juuri nyt haluaa syödä jotakin halpaa ja hyvää — ja ekologistakin, voi turvautua esimerkiksi seuraaviin: kasvishernekeitto ja ruisleipä.


En juurikaan harrasta säilykkeitä, mutta aina toisinaan (tosin vain talvisin) ostan purkin ehtaa hernaria ja herkuttelen. Kylmänä talvipäivänä hernesoppa on juuri oivaa ruokaa. Sitäpaitsi, esimerkiksi tässä Jalostajan kasvishernarissa on ihan ok raaka-aineetkin: vesi, herneet, sipuli, porkkana, suola, timjami ja meirami. Kaikki raaka-aineet tulevat Suomesta, tosin sipuli kuulemma saattaa olla toisinaan puolalaista ja mausteet tulevan suomalaiselta toimittajalta, mutta niiden alkuperä saattaa olla ulkomailla. Kaiken kaikkiaan tuote on kuitenkin melkoisen kotimaista lähiruokaa.

Tietenkin
voi myös tehdä hernarin alusta alken itse — ja niin se on paljon herkullisempaakin — mutta kun aina ei vaan ehdi ja jaksa. Tämä on juuri hyvä laiskan ihmisen kausiruokavaihtoehto.


En tosin kelpuuttanut hernaria ihan sellaisenaan: viipaloin sekaan savutofua, jotta sopassa olisi vähän jotakin pureksittavaakin. Toimii hyvin, suosittelen kokeilemaan!

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410402013425

Namia myös!

Anonyymi kirjoitti...

onko savutofussa savuaromi?

Henriikka kirjoitti...

Tuo Jalostajan kasvishernari vaan maistuu omaan suuhun aivan kaamealta... Suosin itsekin Pirkan luomuhernaria, erinomaista!

Anonyymi kirjoitti...

Savutofu on mainiota! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pirkan luomuhernari on kyl parasta. Lihatonta ja maukasta =)

inkeroinen kirjoitti...

pirkkaa meilläki suositaan, lapsetki tykkää :)

ilona kirjoitti...

Juu, ja Salosen ruikkari on paras! 100% ruista ja luvataan vielä olevan kokonaan kotimaista. Ei mitään pullamössöleipää. Meidän lähikauppaan sitä tulee vain tiettyinä päivinä ja naapurin akkojen kanssa sitten kisaamme, kuka kerkiää saada. Puolilta päivin on yleensä jo loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Pirkka luomuhernaria sen olla pitää, joo.

Pirkalla on muuten paljon muitakin hyviä ja edullisia luomutuotteita. Kannattaa tehdä tutkimusmatka K-kauppaan! :D

Pee kirjoitti...

Mä en vaan henk koht kestä tota hernaripurkissa olevaa kuvaa. Siis miksi siinä on porkkana pystyssä? sen on kuitenkin joku lihansyöjä suunnittellut: "Jaa kasvishernekeitto, no mikäs sen kanssa sopis, kun ei voi lihaa laittaa? Porkkana! Miksei?" :D (ja kaikki lihansyöjät, tää on täysi vitsi, mutten silti tajua porkkanan tarkoitusta)

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, oon ihan samaa mieltä Pee! :D

Luomussa ei saa olla GMO-aineksia:-) kirjoitti...

Pirkalla on tosi hyvä se luomuhernekeitto ja eikös ole ihmeellistä, et siitä ei tule minkäänlaista turvotusta, ei vatsaan eikä muualle:-)

Neilina kirjoitti...

Mäkin olin tulossa kehumaan Pirkan hernekeittoa :D Kaikissa muissa kasvishernekeitoissa on jotain omituisia mausteita tai juuri tota porkkanaa, mitä jostain kumman syystä ängetään jokaiseen kasvisruokaan. Mutta kuvan ruisleipä on kyllä todella hyvää.

seeds kirjoitti...

Pirkalta saa lihatonta hernaria myös luomuna. Siinä ei tosin ole mitään ekstroja sitten, vain vettä, luomuhernettä ja suolaa muistaakseni.
Eli soppaa kannattaa vähän tuunata itse, esim. sipulilla ja porkkanalla ja mausteilla, mutta sittenhän siitä vasta hyvää tuleekin.

Pellon pientareella kirjoitti...

Tuo leipä on paras - onneksi sain vinguttua paikallista kauppaa tilamaan sitä lisää, kun se oli aina loppu. Se on siis lisäineetonta, ei säilytysaineita, maidoton, hiivaton! Puuttuu vain, että se olisi luomua.

Anonyymi kirjoitti...

miten ois toi olivia tuossa alhaalla?
en ymmärrä miksi ihminen joka on näinkin kiinnostunut ympäristöstä ja itsestään tuhlaa rahaa/aikaansa täydellisen hömppälehden lukemiseen?
melko tekopyhää paasata muille miten tulisi elää kun ostamalla humpuukimainoksilla kustannetun lehden alentuu aivan yhtä alas kuin muutkin..

T: nainen joka tietoisen elämänmuutoksen tehdessään jätti niin vaatteet kuin naistenlehdetkin kaupan hyllyihin

Anonyymi kirjoitti...

Lol edelliselle kommentoijalle... hoh.

Pilvi kirjoitti...

Huomenta kaikille,

Olen yhtä edellisen anonyymin kanssa joka kommentoi Olivia lehdestä. Se osui myös omaan silmääni, mutta päätin aluksi vain hehkuttaa pirkka hernaria ja pitää omanani murinat lehdestä.

Mielestäni Noora on antanut sellaisen kuvan että ei "alennu" lukemaan naistenlehtiä jotka ovat hänen sanojensa mukaan (niin olen ymmärtänyt) täyttä paskaa, mainoksineen ja turhanpäisäisineen juttuineen.

Tosin hänelläkin on poikkeus tehdä toisin, mutta ei sitten kannattaisi pitää niin kovaa ääntä haukkuessaan lehtiä kun itse niitä kotiinsa kantelee.

Pitäköön muut kommenttiani ja edellisen anonyymin kommenttia naurettavana, mutta minun mielestäni jokaisella on oikeus sanoa mitä ajattelee.

Tämän kommentin tarkoitus ei ollut haukkua ketään, joten turha nyt lähteä puolustelemaan Nooraa, tämän kommentin tarkoitus oli vain sanoa mitä mieleeni tuli, kuten varmaankin edellisellä anonyymillä. Ja kaikille epäilijöille, emme ole sama henkilö. Eli salaliittoteoriat sikseen ;) (tämän viimeisen lauseen oli tarkoitus olla vitsi)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ihmettelin lehtiä, mutta enemmän halusin tulla sanomaan, että vau Noora, sun ruokakuvat on aina niin hyvän näkösiä! Itte kun ottasin ruoka-annoksesta kuvan niin se olisi ihan kamalan näköstä möhkää, kun en jaksa keskittyä muuhun kun siihen että ruoka on syötävässä muodossa ja nasussa että pääsee taas jatkamaan eteenpäin oleellisempiin asioihin.

Noora kirjoitti...

Kiitti hernasikommenteista! Pitää testa Pirkkaa :)

Ja Oliviasta: SE ON IHAN HYVÄ LEHTI! HALOO, se että toivoisin naistenlehtien sisältöön lisää asiaa luonnonkosmetiikasta ei tee koko sisällöstä surkeaa, tietenkään. Sellainen on aika ahdasta ajattelua kaverit. Ja mitä tulee naistenlehtien ekologisuuteen: täällä duunissa on monia naisia, jotka lukevat sen yhden ja saman lehden. Se jos mikä on ekologisempaa kuin se, että meille kaikille tulisi se sama lehti kotiin.

Lopettakaa turha urputus, ihan oikeesti.

Maria kirjoitti...

hyva Noora :D
ja ruuat on kylla mahtavat!

Iines kirjoitti...

Jaahas, taas ilmiö "vittumaiset maailmanparantajat" jotka vastustavat kaikkea, joka ei ole 100 % ekouskonnon mukaista.

Itse luen naistenlehtiä human interest -juttujen vuoksi uskokaa tai älkää. Myös sisustusjutut kiinnostaa. Meikkijutut sivuutan. Yhtään lehteä en tilaa, vaikka mieli vähän tekisi.

Suositut tekstit