16.2.2010

Hare + Hart


-kuva: Hare + Hart Blog

Kiinnostavaa. Brooklynissä syntyy huomisen nahkamuotia, eettistä sellaista siis. Tai itseasiassa tuotteet syntyvät Brooklynissä ja Argentiinassa, sillä nahkatuotteiden nahka on argentiinalaisista lehmistä peräisin. Heart + Hartin sivuilla todetaan: "We believe that the materials and production process are just as important as the aesthetics".

Asiaa. Kun puhutaan designista ja muodista, on ekologisessakin tuotannossa tietenkin itse designin oltava kohdallaan. Heart + Hartin tuotteissa käytetty nahka on peräisin lehmistä, jotka laiduntavat vapaina ja syövät ruohoa. Myös työntekijöitä kohdellaan kuulemma eettisesti. Kiva jos näin, ja hyvä suunta.

En itse kieltäydy nahkatuotteiden käytöstä, koska nahka on vaan esimerkiksi kengissä voittamaton materiaali. Ei voi mitään. Mutta tietenkin suosin mielelläni kasviparkittua nahkaa ja tuotteita, jotka on tehty eettisesti. Vinkatkaapa blogauksen perään, jos tiedätte hyviä eettisiä nahkatuotteiden tuottajia!

4 kommenttia:

brian_o_linn kirjoitti...

tarkennuksena todettakoon että lähes 100% argentiinan lihakarjasta laiduntaa vapaina. karjan kokoaminen, kuljetus ja teurastusolot ovat sitten harvoin eettistä nähneetkään.

argentiinalainen nahka on suosittua, koska se on halpaa. nahkateollisuudessa (ja pienvalmistajalla) ongelmana on se, että nahat ovat usein tosi huonolaatuisia. löytyy loisten jättämiä puremajälkiä, polttomerkkejä, arpia ym. etenkin kengänvalmistuksessa, jossa nahka pingotetaan kireälle, edellä mainittuja ongelmia on mahdotonta peittää, nahasta jää siis paljon hukkapaloja.

jos suomessa haluaa hyvää eettistä nahkaa, siis matskua- ei mitään valmista, on käsittääkseni mahdollista tehdä diili jonkun luomutuottajan kanssa, jolloin nahat voi toimittaa teurastamolta lapuan nahkatehtaalle (eivät tee muistaakseni kasviparkitusta) tai jollekkin pienparkitsialle (kasvisvaihtoehtoja pitäis löytyä suomesta muutama).

...ja sitten voi kiikuttaa nahkansa suutarille ja teettää itselleen kengät:D

-udi

rampo kirjoitti...

Tamperelainen Humbugi Asuste suunnittelee ja valmistaa kierrätysnahasta asusteita ja laukkuja, myös asiakkaan toiveiden mukaan. Yrityksen materiaalina on siis se nahka (ja kangas) mikä revitään vanhoista huonekaluista irti niiden uudelleen verhoilun yhteydessä, ja menisi muuten kaatopaikalle. Ekompaa nahkaa en ihan heti keksi.

Kannattaa tsekata http://www.humbugi.com

Emily kirjoitti...

We understand that the cow is still being killed to make leather products. However this aside, we are striving to make the process as humane as possible and only use leather from cows that are also already being used for local consumption. Just like Italy or Spain, some Argentine leather is of lower quality. However the vast majority is exceptional and is often used by luxury labels around the world.
We realize that the leather industry in general raises ethical concerns and this is why we strive to make the process as transparent and humane as we can.

We know there is a lot of room to grow, including the use of organic dyes, and we hope to someday be able to move in that direction.

Thank you!

Jennie and Emily of Hare + Hart

Noora kirjoitti...

Udi:Kiitos todella paljon kommentistasi. Myös H?H näköjään kommentoi, hyvä! Hmm.. Kenkien teettäminen oiskin vinkeetä :)

Rampo:Hei toihan on blogauksen aihe, kiitti!!

Emily: How nice of you to comment this on my blog, thank you!

Suositut tekstit