21.3.2010

Maxim Sharov

Markus Maulavirralla oli eilen mukanaan hieno nahkalaukku. En ehtinyt siitä sen kummemmin kysellä — puhuimme vai ruoasta — mutta silmäilin sitä useaan otteeseen ja lähteissä mies taisi mainita sen ehkä olevan jonkun "kylän suutarin" tekemä, jos nyt oikein kuulin.

Aikaa kestävät ja vanhat, ajan patinoimat nahkalaukut ovat heikkouteni, ja ehkäpä siksi innostuin aikalailla hoksatessani venäläisen miehen nimeltä Maxim Sharov. Häntä pidetään yhtenä maailman johtavista nahkaa käyttävistä suunnittelijoista.
Koitin löytää tietoa siitä, mitä nahkaa mies työssään käyttää, mutta en löytänyt infoa. Kyseessä lienee siis vanhan näköiseksi käsitelty uusi nahka, toki joissakin tuotteissa saattaa olla käytetty vanhaakin nahkaa. Näiden laukkujen kohdalla ei siis varmaan voi puhua mitenkään poikkeuksellisen eettisestä tai ympäristöystävällisestä nahasta, mutta kestäviä laukut varmasti ovat. Ja inspiraatio on eri asia kuin ostaminen. Nautin näiden kuvien katselemisesta, mutta en silti ole ostamassa tällaista! Suuntaan sen sijaan Valtterin kirppikselle :)

... pakko silti vielä näyttää tämä muovipussilta näyttävä nahkakassi,aika hieno!
Löydät lisää miehen tekeleitä täältä.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Moi Noora,
nyt kun useammassa inspispostauksessasi olet korostanut, ettet ole tuotteita oikeasti ostamassa, ajattelin nostaa yhden pointin esiin.

Kemikaalicocktailin tuotehypetyksiä ja kulutuskeskeisyyttä kritisoineet tuskin tai ainakaan yksinomaan kritisoivat sitä, mitä sinä yksityistaloudessasi ihan oikeasti ostat (eiväthän lukijat sitä todellisuudessa voi tietää, eikä se heille kuulukaan!).

Pointti on, että inspiksiä ja unelmia esiin nostamalla muoti- ja trendiblogit uusintaa ja tukee ajatusmaailmaa, että länsimaisen ihmisen unelmat ja tavoitteet liittyy kuluttamiseen, tavaroiden hankintaan. Kulutuskriittisyys ei kritisoi vain konkreettisia ostotapahtumia, vaan kuluttamista osana kulttuuria, laajempana ilmiönä, johon sisältyy myös haaveet ja odotukset.

Sä olet aiemmin maininnut, ettet haekaan blogissasi kulutuksesta kieltäytymisen linjaa. Mikäli siis tykkäät inspispostauksia tehdä jatkossakin, tee niitä ihmeessä vain sen kummempia selittelemättä, kyse on kuitenkin kokonaisuudesta :)

Noora kirjoitti...

Anna:Sä olet kyllä oikeassa. Mä ehkä siksi alleviivasin, etten halua ostaa tällaista, vaikka se hieno onkin, koska koen jonkinlaista vastuuta shoppiluhysterian lietonnan estämiseksi :) Olen kuitenkin vahvasti visuaalisista ärsykkeistä viehtyvä henkilö, ja saan itse kiksejä siitä, kun näenkin kauniita asioita, ja usein se riittää mulle.

Suositut tekstit