8.2.2010

Vitamiinit herkkumuodossa

Kulkisivatpa ekologinen ja terveellinen aina käsi kädessä. Valmistin nimittäin juuri aivan älyttömän herkullisen, helpon ja halvan smoothien, joka on vielä terveellinenkin! Ekologiseksi sitä ei vaan voi kutsua, kun pääraaka-aineena ovat appelsiinit.

Taitaa olla omissa C-vitamiinivarannoissani parantamisen varaa, kun appelsiinihimo iski aivan kirkkaalta taivaalta. Itseasiassa ehdin jo melkein imaista satsin, ennen kuin hoksasin ottaa iloksenne foton.


Appelsiini-smoothieta varten tarvitset:
  • 2 appelsiinia
  • 3 rkl mansikoita
  • 1 dl mehua (mulla tällä kertaa 3 hedelmän mehua)
  • Vettä maun mukaan
Kamat blenderiin ja sekaisin. Veikkaan, että ihan halvimmat blenderit eivät saa aikaiseksi kuvan smoothien ihanaa, vaahtomaista rakennetta, mutta se tietenkin selviää vaan testaamalla. Ja maistuvathan appelsiinit herkulta blendaamattakin! Kokeilepa vaikka appelsiini-viikunasalaatti-reseptiäni. Ja kuten olen aikaisemmin maininnut: sitrushedelmien hedelmälihassa on 10 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin mehussa, joten vitamiinien tankaamisen toivossa kannattaa mielummin ostaa aito hedelmä, kuin mehulitra.

Appelsiinismoothiessa on se hyvä puoli, että se valkoinen asia, jonka useimmat ronkkivat pois hedelmälihan ympäriltä, voi heittää smoothien sekaan, eikä se luonnollisesti maistu lopputuotteessa miltään. Ja miksi se kannattaakaan heittää blenderiin? Koska valkoinen asia on terveellistä. Luepa Alhaisempi kolesteroli hevi-osastolta -postaukseni. Tässä kohdin tosin haluan huomauttaa, etten yhä vieläkään tiedä, kuinka paljon torjunta-ainejäämiä pääsee kuoresta valkoiseen aineeseen, joten luomuappelsiinit olisivat tietenkin paras valinta. Ja teidän mukaanne Suomesta saa luomuappelsiineja monestakin paikasta! Taidan olla elänyt luomuappelsiinipimennossa. Pidänpäs silmät vastaisuudessa paremmin auki.

Psst... Koska näitä smoothie-reseptejä nyt näyttää pukkaavan, perustin niille oman kategorian. Näin löydätte reseptit helpommin!

15 kommenttia:

Milja kirjoitti...

Oma tehosekoitin-monitoimikoneeni on vain satasen värkki, mutta kyllä silläkin smoothiesta hyvin vaahtomaista tulee, etenkin jos koostumus ei ole kovin nestemäinen. Sen sijaan valkoisesta osasta tehokkaampi varmaan tekisi hienompaa.

Niin ja luomuappelsiineja ON kyllä myynnissä.

Noora kirjoitti...

Milja:Mistä saa luomuappelsiineja?!! Reiluja olen nähnyt, mutta luomuja en.

Sannu kirjoitti...

Tampereella ainakin Luomuani Kauppahallissa, Prisma ja mielestäni myös Ruohonjuuri myyvät luomuappelsiineja. Ainakin olen niitä useasti ostanut, joten saatavissa kyllä on! :)

urbaani oranki kirjoitti...

Helsingissä luomuappelsiineja löytyy ainakin isoimmista K-ryhmän kaupoista, esim. Kamppi ja Mustapekka. Itsekin heittelen appelsiineja blenderiin, mukaan menee helposti vähän vihreääkin, eikä vaikuta juurikaan makuun.

Terhi kirjoitti...

Reilun kaupan tuotteiden tuottajia tietysti kehotetaan vähäkemikaalittomaan viljelyyn niin pitkälti kuin se on heidän oloissaan järkevää, mutta no, sehän nyt ei vielä tarkoita mitään. Mutta aihetta liipaten: oletteko jo tutustuneet uuteen Euroopan luomumerkkiin? http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo/index_fi.htm

Melko... Moniulotteinen kuva, vai onko kaksimielisyys taas vain minun päässäni...

seeds kirjoitti...

Minulla on 39e maksanut Tefalin blenderi, ja se tekee kyllä appelsineistä hienoa sosetta. :) (sillä saa tehtyä jopa hummusta, hyvä peli hintaansa nähden siis)

ansku kirjoitti...

Olen ostanut luomuaplareita Hgin keskustan Sokoksen (S-market)muutenkin mainiosta luomuhyllystä.

saana kirjoitti...

saa rovaniemen k-supermarketistakin luomuappelsiineja. ja on MAKEITA!:)

tomik kirjoitti...

Luomuapplareita tosiaan saa sekä prismoista ja cittareista, ainakin täältä Espoosta. Mielestäni Prisman harsopussissa olevat on parempia. Kannattaa varmistaa että ostaa Espanjalaisia. Tyypillisesti applarit on Etelä-Afrikasta, mutta tähän aikaan vuodesta saa myös Espanjalaisia, jotka mielestäni maistuu paremmalta, eikä oo kärrätty ihan yhtä kaukaa :)

-Tomi

Mimi kirjoitti...

Tosiaan, Helsingin asematunnelin S-Marketista sai luomuappelsiineja. Tai itse ostin sellaisen luomuhedelmämixin, missä oli luomuappelsiini, kaksi päärynää ja kaksi omenaa. Jotain alle neljä euroa se pakkaus oli.

seeds kirjoitti...

Stocmannillakin on ajoittain luomuhyllyssä appelsiineja ja Ruohonjuuressa aina.

Ekorreri kirjoitti...

Appelsiineihin olen törmännyt Ruohonjuuressa, Kampin K-supermarketissa, Hakaniemenkauppahallin luomu puodissa(saa myös mandariineja/satsumia/klementiinejä siis jotain näistä :), ekolossa.

Ei nyt liity mitenkään aiheeseen mutta suositelkaa baareja helsingin alueelta! Olen juuri muuttanut tänne joten hesan baari elämä on vielä melko tuntematon.

Tessa kirjoitti...

Lahdessa luomuappelsiineja saa ainakin Euromarketista ja mandariineja Cittarista.

Noora kirjoitti...

No ohhoh, mä olen elänyt luomuappelsiinipimennossa! Kiitti tiedoista kaikille :)

BQ kirjoitti...

Kyllähän noita luomuappelsiinejä saa vähän jokapaikasta. Ja nyt helsingistä saa ainakin kahdesta paikasta jopa veriappelsiinejä luomuna. Nimittäin ekolosta ja hakaniemen kauppahallin luomupuodista. Itse en yleensä juurikaan appelsiinejä yleensä syö mutta näin veriappelsiinin aikaan menee pari kiloa viikossa huh.

Suositut tekstit