12.1.2010

Väkisinkivaa

UUh, promo- tai edustuskuvien ottaminen on aina yhtä ärsyttävää. Minulla ei ole mitään valokuvattavana olemista vastaan, mutta en tykkää virallisesta poseeraamisesta, en vaan oikein tunnu hallitsevan edustuskelpoisia ilmeitä. Minua saa mieluusti kuvata niin, että saan vaan olla oma itseni, eikä tarvitse varsinaisesti hakea mitään sen kummempaa lookkia. Tai sitten niin, että saan vetää ihan kunnolla överiksi. Jos pitää olla "vakuuttava ja edustava", käy näin.

Uusi Musta -saitilla kyseltiin, josko blogauksen perään voisi aina ilmestyä kirjoittajan kuva. Nimi postauksen yhteydessä riittäköön, mutta sivuston yläreunasta löydätte nyt työryhmän naamoineen.

Työryhmän väestä tulossa lisää infoa, jahka vaan ehdin tehdä muuta kuin saitin rakentamista. Hommaa nimittäin on ihan vähän.

11 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Tosta postauksen kuvasta bongasin kaksikin juttua, joista mielelläni lukisin lisää ja näkisin myös tarkempia kuvia, tosin tietenkin vain jollet koe niitä liian henkilökohtaisiksi asioiksi. Ensinnäkin nimittäin tuo sun ranteessa oleva tatuointi, ois kiva nähdä siitä tarkempi kuva. Ja kuulla, osaatko kertoa tatuointiin mahdollisesti liittyvistä riskeistä, mm. allergisoivuus yms.

Ja toinen juttu on tuo sun sormus. Asia kiinnostaa, koska oon itse valitsemassa itselleni vihkisormusta, ja yritän miettiä ekologista ratkaisua. Esim. hopea lienee materiaalina (valko)kultaa ekologisempi luonnonvarojen kuluttamisen suhteen. Timangeille tulee multa ehdoton ei. Paras ois tietty kierrätetty sormus, mutta oon aika ronkeli... Kiinnostaisi myös, onko noissa sun sormuksissa joku juttu, että ne pysyy noin "erikseen", näyttää hauskalta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, kiinnitin juuri huomiota samoihin kahteen asiaan kuin Kata :) Ja tosiaan mikäli et koe aiheita liian henk.kohtaisiksi, olisi niistä mukava kuulla lisää.
Uusi Musta näyttää jo alkutekijöissään hyvältä, joten suuret kiitokset siis tuollaisen foorumin luomisesta! Jatkoa innolla odottaen, seuraten ja kommentoiden :)

-Hanskis

Noora kirjoitti...

Kata:Voin vastata sulle heti! Sormuksia on kaksi. Toinen (kultainen) on isoäidin vihkisormus ja toinen (valkokultainen) on ostettu käytettyjen korujen kauppa Desseinistä viime vuonna, jolloin menimme naimisiin. Sormus on tehty Suomessa 70-luvulla, ja Desseiniin se on päätynt edellisen omistajan kautta. Putiikkiin kannattaa ehdottomasti tutustua, löydät postauksen etsimällä sen blogistani hakusanalla Dessein. Mene sinne, niin vältyt uuden sormuksen ostamiselta!! ... jos tykkäät valikoimasta siis... Sormukset ovat normaalisti yhdessä, ne ovat vaan kuvassa liukuneet erikseen jotenkin hassusti :)

Tatuointi on aivan perustatska, tarkoitan tällä siis musteen laatua. Ei taida olla olemassa mitään varsinaista ekomustetta, ymmärtääkseni ainakaan. Tosin tätä pitäisi tutkia!

En koskaan ajatellut ottavani tatuointia, mutta isoisäni kuollessa pari vuotta sitten, ilmestyi kuolinpäivänä ranteeseeni symmetrinen sydän, joka katosi isoisän hautajaisten jälkeen. Sydänihottuma oli minulle iso juttu ja siksi olen ottanut tatuoinnin kohtaan, jossa punainen sydän muutamia viikkoja oli. En halua esitellä tatskaa sen enempää, koska en varsinaisesti rohkaise moiseen enkä muutenkaan halua näyttää sitä, koska se on henkilökohtainen ja rakas. Liian tärkeä tavallaan esiteltäväksi... Ymmärrät varmaan :)

Noora kirjoitti...

Hanskis: Huomasin kommenttisi vasta nyt, mutta vastaukset taisitkin jo saada yllä!

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan ns. ekologista tatuointimustetta ei ole olemassa, mutta vegaanisia on. Muutenkin tatuointiväreissä on paljon eroja ja vaihtelua, joten ei ole mitenkään tyhmää kysyä tatuoijalta mitä värejä hän käyttää. Ja jos olet vegaani pidä huoli siitä että käytetty tatuointiväri on vegaanista. Jotkut tatuoijat sekoittavat myös omat värinsä ja tällöin niiden sisältöä on ehkä vaikeampi saada selville. Yksi on kuitenkin varmaa, ammattilainen ei ikinä suhtaudu vähättelevästi jos haluat tietää tarkemmin hänen käyttämistään väreistä!

Tatuointien riskeistä on liikkeellä niin paljon ristiriitaista informaatiota, että siitä saisi kirjoitettua vaikka esseen. Vielä nykyäänkin esim. MRI-tutkimukseen mennessä kysellään onko potilaalla tatuointeja, koska uskotaan että tietyt tatuointivärit (erit. musta) reagoivat magneettikenttään ja voivat siten kuumentua ja tuloksena olisi palovamma. Tämä myytti on kuitenkin ennenkaikkea myytti nykyisillä tatuointiväreillä (Mythbusters on muuten myös tutkint asiaa ;-), vankilatatskat ovat sitten erikseen.

Itsekin olen muutamaan otteeseen ollut magneettikuvassa ja isoin tatuointini sijaitsi juurikin kuvatun paikan kohdalla ja on vieläpä kokonaan musta, mutta mitään ongelmia ei ilmennyt.

Tatuointi ei myöskään oikeasti estä epiduraalipuudutusta ja sen läpi voisi pistää rokotteen tai ottaa verikokeen. Näitä kuitenkin ainakin Suomessa vältellään viimeiseen asti. Mutta jos omaa body suit tai full sleeve -tatuoinnit niin kyllä sitä silloin pistetään ihan mistä vain läpi ja ilman ongelmia.

Eri valmistajien tatuointiväreissä on huomattavankin suuria eroja. Jos olet esimerkiksi allerginen metalleille, saatat saada huonolaatuisesta tatuointiväristä allergisen reaktion ja pahimmassa tapauksessa tatuointi joudutaan poistamaan. Toisaalta huonolaatuiset värit saattavat haalistua hyvinkin nopeasti. Ammattilaisella kaikki tatuointivärit ovat allergiatestattuja ja hyväksyttyjä tatuointikäyttöön. Värit sisältävät glyseriiniä, alkoholia, vettä sekä Ci-hyväksyttyä väripigmenttiä. Ci-merkitty pigmentti on allergiatestattu ja hyväksytty tatuointikäyttöön. USA:ssa joistakin väreissä on löydetty mm. elohopeaa ja lyijyä ja siksi Suomessa tatuointivärit on otettu syyniin.

Vuonna 2008 on tatuointiväreille laadittu vaatimukset. Tuoreiden määräysten mukaan tatuointiväreissä ei saa käyttää tiettyjä aniliinivärejä, syöpää aiheuttavia tai muuten vaaralliseksi katsottuja aineita. Lisäksi on määritelty rajat epäpuhtauksille, kuten raskasmetalleille sekä vaatimukset mikrobiologiselle puhtaudelle ja pakkausmerkinnöille.

-Satu (jolla toistakymmentä tatskaa...)

Zepa kirjoitti...

Onko toimittajaporukan paidat värikoodattu? :-)

Klise kirjoitti...

Moi, oletko Noora huomannut, vai onko minulta vain jäänyt huomaamatta sinun kertomasi, mutta tammikuun Cosmopolitanissa oli Ruokablogien top 5 lista ja Kemikaalicocktail oli siinä mukana :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsellekkin on tullut verikuvio.. jännää..

http://syydenrienas.proboards.com/index.cgi?board=health&action=display&thread=97

onkohan tuo faktaa vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora,

hieno kuva siusta :) Olisi mukavaa kuulla lisää eri korumateriaalien ekologisuudesta (yritän etsiä sitä oikeaa vihkisormusta)

Kata kirjoitti...

Surullinen ja kaunis yhtä aikaa tuo sinun tatuointitarinasi, Noora.

Tuo Dessein vaikuttaisi kiinnostavalta paikalta, mutta asun melkoisen matkan päässä Helsingistä, eikä siellä tule useinkaan käytyä. Mutta jos joku tietää vastaavanlaisia käytettyjen korujen liikkeitä esim. Jyväskylässä, Oulussa tai Tampereella (näissä kaupungeissa käyn useammin), vinkatkaa ihmeessä!

Noora kirjoitti...

Klise:En ole huomannut. Kiitti tiedosta :)

Suositut tekstit