12.1.2010

Uuden ajan huopikkaat

Talvikengistä on ollut paljon puhetta Kemikaalicocktailissa, joten jatketaan hyväksi havaitulla aiheella. Viime viikolla esittelin teille siisteimmät lapikkaat ikinä, nyt on huopikkaiden vuoro! Tiesittekö, että Aki Choklat on tehnyt huopikasmalliston Lahtiselle? Näyttää esimerkiksi tältä:
-kuva huopaliikelahtinen.fi -sivustolta

Aika hauskat. Tulee etäisesti (okei, to-del-la etäisesti) mieleen Vivienne Westwoodin solkisaappaat. Choklat olisi tosin voinut lisätä huopikkaisiin vielä parit soljet ja tehdä ne musta-harmaiksi, tai musta-punaisiksi! ... jos siis minulta kysytään.

Suosittelen ehdottomasti katsomaan koko Choklatin huopikasmalliston kengät, löydät ne klikkaamalla itsesi tänne ja klikkaamalla vielä kohtaa "lataa omasi tästä".

Jos muuten ekokengät kiinnostavat, tsekatkaapa Uusi Musta -saitille tekemäni lista makeista ekokengistä. Löydät Pikkumusta-listan Uusi Mustan vasemmasta laidasta. Lista laajenee vielä, joten kandee seurata linkityksiä. Kerrottakoon myös, että listaus vaihtelee, joten ensi viikolla listattuna saattavat olla ekologiset alusvaatemerkit, tai luomupuuvillafarkkumallit, luonnonkosmetiikkahuulipunavalmistajat tai ekomateriaaleja käyttävät modistit. I´ll keep you posted!

Psst... Uuden työpaikkani väellä on ihan mahtavia vaatteita ja kenkiä, esimerkiksi Maria!-ohjelman Veeralla on upeat, vanhat huopikkaat, joista tulette vielä kuulemaan...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Musta-oranssi on juuri oikea väriyhdistelmä ;-) Siis minun mieleeni :-)

-Satu

Noora kirjoitti...

Satu:Kyllä noi nimenomaisetkin on musta tosi hienot ;)

Nan kirjoitti...

Ostin juuri huopikkaat ja ne on kyllä kengät juuri minun makuuni! Ne ovat ihan perushuopikkaat punaisina, mutta niin herkullisen näköiset, pehmoiset ja suloiset. Ne ovat myös jalalle oikein mainiot, eivät hankaa eikä purista. Suosittelen! :)

Mukavaa on tuokin, että kehitellään erilaisia huopatuotteita ja monennäköisiä huopikkaita.

Hanna kirjoitti...

Juurikin näistä huopikkaista oli taannoin juttua Qaikussa, vaikka minä kyllä himoitsen Snug A Rug Lace Up Bootseja enempi. Olispa vähän pienemmät pohkeet...

Anonyymi kirjoitti...

Huopikkaat tuntuvat olevan trendikkäitä nyt, tässä yksi versio:

http://www.zdarboot.com/page9/page9.html

Anonyymi kirjoitti...

Minä himoitsen heijastin nauhalla/langalla koristeltuja huopikkaita! Pitänee kai ostaa perusmustat huopikkaat ja tuunata ne itse ;)

Noora kirjoitti...

Hanna:Oi, aika kivat!

Anonyymi:Joo tuunaa ja sitten kuva kehiin meille muille!!

Annimaria kirjoitti...

Nää on kyllä niin ihanat! Kerran jo päätin, että huopikkaiden hankinta saa siirtyä ensi talveen, mutta nyt taas kuola valuu, kun nämä näen.

PRIMAWOOL kirjoitti...

www.primawool.com

Huopakengät on huovutettu käsin puhtaasta lampaanvillasta vanhan tekniikan mukaan. Huovutustekniikkaa ovat vaalineet venäläiset taitajat ja se tunnetaan nimellä huopikkaat. Huopikkaita on valmistettu myös Baltian ja Skandinavian maissa.
Huopa on sataprosenttinen luonnonmateriaali. Tämän materiaalin valmistukseen ei käytetä mitään kemikaaleja. Lampaanvilla huovutetaan kastelemalla: käyttäen vettä ja luonnonsaippuaa. Jo vanhastaan on ollut tiedossa, että huovasta valmistettujen vaatteiden ja asusteiden käyttäminen parantaa verenkiertoa ja rauhoittaa särkeviä niveliä, ja että huopa suojaa tehokkaasti sekä kylmältä että kuumalta. Lääkäreiden mukaan villa yleensäkin rauhoittaa ja tasapainottaa ihmisen tunnetilaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että villa lievittää kipua ja elimistön tulehdustiloja. Se vahvistaa elimistöä, ja vahvin parantava vaikutus on värjäämättömällä, karkealla luonnonvillalla.

*jenni* kirjoitti...

Mitä mahtaa maksaa tollaset? Tahtoo heti!!!

Suositut tekstit