11.1.2010

Minttuteetä loistotyyliin

Usein teen ystävän tarpeita aliarvioidaan, ja kahvilan valikoima kattaa lähinnä surkean valikoiman pussiteevaihtoehtoja. Mutta katsokaapa tätä:

This what I call kunnon tee. Tuoretta minttua, limeä ja hunajaa. Na-am. Helppo tehdä kotonakin, eikä maksa paljon. Fiksua tietty on, jos kasvattaa minttua itse, ja säilöö satoa talveksi. Minä ehkä perustan ensi kesänä kesäsiirtolamökkini pihamaalle minttupusikon.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minttutee on ihanaa, erityisesti oikea marokkolainen minttutee :-)

-Satu

Heidi kirjoitti...

Elikkäs... Teitkö tämän kotona vai saitko jossain kahvilassa? Näyttää hyvältä! Mä lisäisin vielä pari pikkulusikallista sokeria...

Anonyymi kirjoitti...

Ravintola Anista saa ruhtinaallisen ihanaa turkkilaista ompputeetä!

Anonyymi kirjoitti...

mitä eroa on kesämökillä ja kesäsiirtolamökillä?

inkeroinen kirjoitti...

minttua kannattaa kyllä itte kasvatella, on kyllä ihan omaa luokkaansa tuo tuoreesta mintusta tehty tee! nams. tuli ihan kesä mieleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Noora, suosittelen minttupöheikön kasvattamista! Kuivattua, itse kasvatettua minttua on ihana käyttää teen lisäksi mm. jalkakylpyihin, kuorintasuolan joukkoon, ruuanlaittoon, smoothieen, ...ja tuoreena tietty minttumojitoihin. :)

Itselläni kasvaa terassilla aina kesäisin viher- tai piparminttu - sitä on ihana ohikulkiessa helliä ja tuoksutella. Yrttiterapiaa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Varsinkin piparminttua on erityisen helppo kasvattaa, sitä täytyy suorastaan varoa antamasta levitä liikaa! Ja se kasvaa pihalla ihan pikkupakkasiin asti. Miten ihanaa teetä siitäkin saa, vain kuumaa vettä päälle, pieni haudutus ja hunajaa. Jos maha on vähän pipi, se voi helpottaa kummasti. Väriminttu on mun toinen suosikki; kauniit tulenpunaiset kukat ja kun sen lehtiä lisää esim. mustaan teehen saa earl grey-tyylistä teetä.
T. LeenaN

Anonyymi kirjoitti...

Mistä kuva on?

Noora kirjoitti...

Heidi:Kuvan alkuperä on pieni berliiniläiskahvila, eli ei Suomessa... En muista edes sen nimeä!

Anonyymi:Kesäsiirtolamökki on pieni, kaupungin vuokramaalla (maa voi toki olla omakin, mulla on vuokramaa) sijaitseva, pieni mökkerö (mun mökissä on ehkä 16 neliötä), joka ei ole talviasuttava. Sinne ei tule vettä, ja naapurimökit on parin metrin päässä. Pieni mökkikylä siis. Kesäsiirtolamökkejä ja -alueita on erilaisia, oma mökkini sijaitsee alueella, jossa ei eim. saa isommin muokata mökin pihamaata, vaan sen on annettava olla aika luonnontilassa. Muilla mökkialueilla pihoja fiksaillaan isostikin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ootte hankkineet mintun taimia/siemeniä? Entä onko kukaan käyttänyt väriminttua? Istutin sellaisen viime syksynä lähinnä upean ulkomuodon vuoksi, mutta tuoksu on huumaava.

Minäkin toivoisin hyötyviljelyyn liittyvää asiaa tässä keväämmällä, mikä menestyy ruukussa/avomaalla, miten kasvatetaan kasveja mahdollisimman luonnonmukaisesti jne. Jos oikein ymmärsin niin sinä Noora olet alan ammattilainen, tai ainakin opiskelija?

Camilla kirjoitti...

Syksyllä helsinkiläisessä kahvilassa pyysimme tarjoilijaa tekemään juuri tällaista teetä, sillä valikoimassa oli ainoastaan pussiteitä. Saimme hieman hämmästelevän katseen, mutta kiltisti tarjoilija teki juomat (ja käytti todennäköisesti kaikki kahvilan mintut.. heh). Maku oli aivan loistava! Hetki myöhemmin huomasimme, että toiseenkin pöytään oli ilmestynyt korkeita laseja, joissaa oli minttua :D Taisivat muutkin siis kiinnostua juomistamme!!

liisa kirjoitti...

ja niistä baareista, joissa myydään mojitoa, on ainakin valmiudet minttuteen tekemiseen. mojitoon menee vielä enemmänkin minttua, kuin teehen, joten ei pitäisi olla ongelma. toki pitää olla valmis maksamaan enemmän kuin pussiteestä..

kyselkää reippaasti tarjoilijoiltanne!

t:tarjoilija

Suositut tekstit