20.1.2010

Manteleita ja marjoja

Kun illalla himoitset makeaa, kokeilepa tätä: sekoita manteleita, marjoja ja hunajaa keskenään. Ei ehkä näytä kovin kauniilta, mutta maistuu hyvältä :)


Kuvassa on käytetty mustikoita, mutta myös muut marjat (vaikka vadelmat) sopivat tarkoitukseen mainiosti. Nam!

6 kommenttia:

Dragofix kirjoitti...

Olen jo aika pitkään syönyt manteleita/casheweitä hunajan kera, hirmun hyvää! =)

Bullukat kirjoitti...

Kaikki kolme ainesta ovat lemppareitani. Kesällä oli joutoaikaa ja keräsinkin pakastimeen mahtavan määrän villivadelmia. Niistä riittää koko talveksi. Hunajaa käytän yleensäkin makeutusaineena esim. teessä ja luonnonjogurtissa. Ja mantelit ovat muuten vain herkkuani. Täytyypä joskus yhdistää nuo kolme ja kokeilla itsekin miltä maistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Mun on niin vaikea ymmärtää, että joku ihan oikeasti ja tosissaan tykkää ja nauttii tuollaisesta. Marjat (kuin myös hedelmät) on kaikki inhottavia ja kirpeitä, mantelit (ja muut pähkinät) kuivia ja tympeän makuisia ja hunaja... Toimii, jos jotain täytyy makeuttaa, mutta paljaaltaan... yh. Ainut oikeasti hyvän makuinen marja on satunnainen hyvä metsämansikka, joita löytää kesässä ehkä viisi.

En muutenkaan ymmärrä, että hedelmiä ja marjoja väitetään hyväksi helpotukseksi makeannälkään. Ei ne oo hyviä! Eikä makeita! Niiden syöminen on yhtä tuskallista kuin salaatin tai porkkanoiden tai jonkun muun "terveellisen" ällötyksen puputtaminen.

En pidä makeasta, en puputa pullaa tai karkkia, en kittaa mehua tai limpparia. En käytä muitakaan tuotteita, joissa on keinotekoisia "hedelmämakuja". Hedelmät ja marjat nyt vain on tympeitä. Mieluummin herkuttelen vaikka kalalla tai leivällä. Ja kärsin jokaisen omenan ja mustikan kohdalla...

Anonyymi kirjoitti...

^Jos toi ei ollu trolli niin saanen nauraa silti. Eihän sun ole pakko syödä marjoja/hedelmiaä/pähkinöitä jos et tykkää. Ei ole pakko katsos, mutta on paljon sellaisia ihmisiä, jotka tykkäävät ja joiden mielestä ne maistuvat hyviltä.

Kiitos avautumisestasi silti ja oikein hyvää jatkoa sulle. :-)

Maria V. kirjoitti...

Makeuskin tuntuu olevan tottumiskysymys. Ennen en olisi ymmärtänyt marjojen makeaksi väittämistä, mutta nykyään kun en käytä sokeria ollenkaan, maistuvat kesäiset mansikat joskus vähän liiankin makeilta!

Mantelit ovat aivan erilaisia tuoreempana, urtekramin luomumantelipussi juuri avattuna on jotain aivan älyttömän hyvää, mutta parin viikon päästä avaamisesta ne ovat "vain manteleita".

Ainakin meilläpäin myytävät luomuporkkanat on ihanan makeita!

Mutta tosiaan, ei mitään pahanmakuista ole pakko syödä vain koska sitä hehkutetaan terveelliseksi. Syö jotain muuta terveellistä joka on hyvää, vaikkapa sitä kalaa!

Dragofix kirjoitti...

Naurahdin tolle kommentille. :D

Suositut tekstit