7.1.2010

Perinnejalkine vuonna 2010

Kyllä mä niin tykkään teistä! Saan jatkuvasti ihan mahtavia lukijavinkkejä, niin kuin nyt vaikka Kero AB. Tsekatkaapa näitä mahtavia perinnekenkiä!


Niin siistejä! Tällaiset lapikkaat kohottavat minkä tahansa pillifarkkulahje-lookin ihan uudelle tasolle, ja kengät ovat vielä kaiken lisäksi lämpimät ja ekologisetkin (suurin osa kengistä valmistetaan poronnahasta ja ne tehdään Ruotsissa).

Kero sijaitsee fyysisesti Ruotsin puolella, Tornionjokilaakson Pajalassa ja yrityksen perusti vuonna 1929 Yrjö Kero yhdessä Karl Wälivaaran kanssa. Firman nettisaitilla kengistä puhutaan sanalla näbbskor, oletan, että "nokkakenkä" on yhtä kuin lapikas. Oikaiskaa toki, jos olen jotenkin väärässä...

Kero valmistaa kenkien lisäksi mm. laukkuja ja asusteita, esimerkiksi tällaisia kenkäkoruja. Minusta korut eivät sovi erityisen hyvin lapikkaiden nilkkaan (kuten saitilla on mallattu), mutta muiden kenkien kanssa, tai ihan muussa käytössä ne toimivat hyvinkin.

Kun omat lapikkaani lahoavat, on siis Kero pidettävä mielessä. TOSIN, maksoin omista lapikkaistani kirpparilla 20 euroa, Keron kengät maksavat yli 300. Gulp. Jotenka ehkä pidän silmät auki myös kirpparilla, jos nuo omat lapikkaani nyt ikinä ottavat tuhoutuakseen, epäilen.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora!

Onko sinulla tarkempaa tietämystä näistä finnishdesignshopissa saatavilla olevista kosmetiikka tuotteista?

http://www.finnishdesignshop.com/kosmetiikka-c-689.html?language=fi&country=72

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö kukaan saako noita Keroja Suomessa muualta kuin nettikaupan kautta?

Stella kirjoitti...

Oooh, kiitos vinkistä!!! Menen samantein omalle tontilleni hihkumaan noista. Jumalaiset nuo pitkät!

Tornionjokilaaksossa asuneena pakko viilata pilkkua sen verran, että nimi kirjoitetaan tosiaan yhteen ;)

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Ei oo tuttu, tutustun!

Anonyymi:En tiedä..

Stella:Kiitti! Mun NIIN pitää mennä jollekin oikeinkirjoituskurssille... Tai ehkä vaan alkaa vähän tarkemmaksi kirjoittajaksi.

Stella kirjoitti...

Paikkakuntien ja muiden maantieteellisen alueiden erisnimien kanssa saa aina vähän arvailla. Eipä sitäkään äidinkielentunnilla opetettu, että Ylitorniolla ollaan tosiaan YlitornioLLa eikä Ylitorniossa. Samaan aikaan viidenkymmenen kilometrin päässä ollaan kuitenkin Torniossa. Go figure.

Sannu kirjoitti...

Tampereen pienijalkaisille lapikkaita halajaville vinkiksi, että Puutarhakadulla sijaitsevassa Kansankengässä on tällä hetkellä Parkanon Jalkineen valmistamia kakkoslaatuisia lapikkaita myynnissä naurettavaan 10€ hintaan! Tarjolla olevat koot ovat kokoon 37 asti ja vielä pientä kokoa nekin. Esim. itse normaalisti kokoa 36 käyttävänä totesin sen olevan armottoman pieni, mutta 37 sujahti mukavasti jalkaan. Koot olivat tänään to-del-la vähissä, mutta huomenna kuulemma saapuu täydennyssatsi, josta sain itselleni ja kaverille kaksi paria varattua. :)

Anne kirjoitti...

Omistan sekä lyhyet että pitkät kerot. Kotiseutuetuja ;)
On ehkä hienoimmat kengät jotka olen koskaan omistanut. Mulla tosin aidot, alkuperäiset poronnahan väriset.

Anonyymi kirjoitti...

Lapikkaita saa toki kotimaisiakin! Esimerkiksi Tuurissa siinä Keskisen liepeillä on Töysän kenkätehtaan myymälä jossa myydään paikkakunnalla valmistettuja monen mallisia lapikkaita.

Mipe kirjoitti...

Kiitoksia kenkävinkistä! Olen pitkään etsinyt itselleni matalia talvikenkiä, jotka olisivat kulutusta kestävät, lämpimät, ajattomat ja nuoren naisen jalkaan tarpeeksi nätit. Kaupoista löytyy lähinnä vain kolkkoja polyuretaanisaapikkaita. Nyt vaan systemaattisesti metsästämään mustia nahkaisia lapikkaita!

marsu kirjoitti...

Olen harkinnut huopikkaiden hankkimista, jokaisilla yli 10 asteen pakkasilla tulee ikävä lapsuudessa kovassa käytössä olleita huopikkaita. Toisaalta lapikkaat voisivat kyllä olla kätevämmät Helsingin loskille.

Luna kirjoitti...

Kiitos vinkistä Sannu! Voi kun mahtuisivat, vaikka ei taida olla mahiksia jos ovat vielä tavallista pienempää kokoa. Mulle menee joskus 37 mutta oikeampi koko on kyllä 38.

Tuo ois kyllä hyvä tarjous - kunnon pakkaskelin talvikengät voisi hankkia... Mulla on kotimaisen Sievi-merkin kengät, mutta ne on enemmänkin loskalle ja pikkupakkasille kuin tällaisille keleille. Muuten kyllä tosi hyvät ja kestäneet hyvin!

Nämä ruotsalaiset on kyllä kivan näköiset, mutta eivät valitettavasti sovi opiskelijan budejettiin... :/

SuPi kirjoitti...

http://supistuksia.blogspot.com/2010/01/modernit-nunnukanunnukat.html
:)

Lintunen kirjoitti...

Myös Topmanilla on mallistossa Lapikas: http://www.topman.fi. On halvempi kun Kero, tarkkaa hintaa en muista, mutta alle 200 €.

udi kirjoitti...

kuvan kengät ovat itseasiassa supikkaat! lapikkaissa on samanlainen kärki, mutta neliskanttinen, ei suippo (lapikas-lapio, supikas-suippo). pakko alan opiskelijana vähän viilata pilkkua:)

Anonyymi kirjoitti...

Vau mitkä kengät! Pakko saada noi pitkät. Noista kenkä koruista, tuleeko tuohon hintaan 1 koru vai pitääkö tilata kaksinkertaisena, jotta saisi molempiin kenkiin korut?
Miten koot pitävät paikkansa? Ovatko kengät jotenkin pienempää kokoa, kun käytän yleensä 39 kenkiä ja Keron sivuilla mittojen mukaan pitäisi ostaa vähintään 40 numeron kenkä! Kokemuksia tästä onko kellään? Ja miten tilaus hoidetaan, sähköpostin kautta asiakaspalveluun ja maksu tilisiirtona euroissa heidän tilille? Paljon kysymyksiä :) Sorry

Anonyymi kirjoitti...

Näiltä häiskiltä saa varmaan lapikkaat tahi supikkaat ihan omilla mitoilla, ja on muuten varmasti Töysän kenkiä stylemmät:

http://www.laitilanjalkinevalmistamo.fi/

http://www.suutarimestari.net/

Suositut tekstit