3.1.2010

Kiilto ja sen kaveri

Jess! Taas on yksi tavanomainen kosmetiikka-asia saatu korvattua luonnonkosmetiikkavastineella, nimittäin pusuhuulikiilto.

Vaikka onkin ihanaa kohottaa fiilistä huulipunalla, valitsen yleensä huulilleni vain värittömän luomuhuulirasvan. Toisinaan on kiva käyttää myös huulikiiltoa, ja silloin turvaudun usein Chanelin "pusupunaan". Löysin itselleni täydellisen punan pari vuotta sitten, ja tuubi onkin yleensä aina laukkuni pohjalla, jos vaikka tulee yllättävä tarve vähän kohottaa fiilistä.

Olen etsinyt sopivaa, vastaavaa sävyä luonnonkosmetiikan parista (jo ennen kuin ostin Chanelini), mutta ihan etsimääni ei ole osunut kohdalle. Joulun alla Coleur Caramelilta saamani joululahjapaketti kuitenkin sisälsi — todella hämmentävä sattuma — juuri täydellistä sävyä olevan kiillon, joka itseasiassa on parempi, kuin tähän saakka käyttämäni Chanelin tuote.


Kuvassa näyte sekä Chanelin 72 kiillosta että CCn verrokista (jonka numeroa en muuten tiedä, koska tuubin pohjassa lukee kryptisesti 157 816 I 126...?). Chanel siis vasemmalla ja CC oikealla.

Vaikka aina neuvotaankin kokeilemaan värisävyjä kämmensyrjään, olen huomannut, että ainakaan huulimeikkien kohdalla värin toistuvuus ei ole hyvä (tai paras mahdollinen). Siksi siis havainnollistava fotosessio ikkunan äärestä! En ole värikorjaillut tai käsitellyt kuvia mitenkään, siksi ihonsävyssäni on pientä eroa, mutta kiiltojen värin toistuvuus on kuvissa suhteellisen todenmukainen.

Ensin nudehuulet...


... sitten Chanel. Varsinainen turboefekti, eikö? Huh.


... ja viimeisenä uusi tuttavuus, Coleur Caramel.

On tietenkin ihan makuasia, kummasta sävystä pitää enemmän, itse tykkään CCn pinkkiin taipuvasta huulikiillosta, se on Chanelia luonnollisemman näköinen — minun huulillani siis. En minä Chaneliakaan mihinkään heivaamassa ole, ehkä sille vielä joskus on käyttöä. On vaan ihan mahtavaa huomata, että luonnonkosmetiikka alkaa ihan tosissaan kuroa kiinni väliään tavalliseen kosmetiikkaan. Hienoa!

Mutta eikö olekin hassua, kuinka erilaiselta CCn sävy näyttää kämmensyrjässä ja huulilla?! Kannattaa siis aina pyytää myyjältä lupa testata huulimeikkiä huulille (ja kai se noin periaatteessa onnistuu luvattakin), ettei tule tehneeksi hutiostosta.

On muuten ihan pakko on huomauttaa — vaikka se täysin epäolennaista ja turhaa onkin — että alahampaitteni takaa löytyy (28 vuoden iästä huolimatta) yhtä rautakisko, ja siksi alaetuhammavälini näyttää alatilikaiselta. Samainen kisko on syynä sihisevään ässääni, josta katsoja jos toinenkin aina jaksoi valittaa, minun yhä juontaessa Kuningaskuluttajaa. Uusi Mustan videoklipeissä ei siis sihise heSaSlangi, vaan kiSko. Pahuksen kisko. Tiesittekö muuten, että ihmisen hampaat asettuvat vasta noin 30 vuoden iässä "lopullisille" paikoilleen? Näin oikoja minua valisti. Mutta tästä lisää joskus toiste, vähän aiheelle sopivammassa blogauksessa :)

Psst... Ja tietenkin tuttuun tapaan: omat huulikiiltovinkit jakoon kommenttiosioon!

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sama huulikiiltomerkki löytyy meikäläiseltä...Beige on mun väri. Sama tuubi kestänyt toukokuusta ja käytän kyllä joka pv. Ja uudistuneet Santen huulipunat kanssa ihastutti.. (Ja pakko oli eilen ostaa Lidlistä sellanen luomukropparasva.. 3.99 euroa ja koko oli 250 ml. Tuoksu oli Rice- Ginger. Ja tykkäsin! Ohutta voidetta. Rice- Bamboo on toinen tuoksuvaihtoehto..Löyty kasvoille myös päivä- ja yövoiteet. Naamio, kuorinta kasvoille ja kropalle. Shampoo, hoitoaine, suihkugeelit ja käsisaippua..Kaikki edullisia hinnoiltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miten sun hampaat on noin valkoiset? :o

Liisa kirjoitti...

Kliffa kiilto! Luin äskettäin jostain, että huulimeikkejä kannattaisi testata sormenpään ihoon, joka on kämmenselkää punaisempi. Ei varmaan ihan yhtä punainen kuin huulet, mutta omien tassujen tarkastelun perusteella onhan tuokin ero jo aika suuri.

S kirjoitti...

Tämä on nyt aiheen vierestä, mutta oletko tehnyt Uuden Mustan kanssa sen linjauksen, että taivutat sitä tekstissä siten kuten tässäkin postauksessa nähtiin, eli "Uusi Mustan". Taviskirjoittajalta ehkä voisi tätä odottaa, mutta sinä olet toimittajana suomen kielen ammattilainen ja siksi tuo valinta on minusta, paatuneesta äidinkieleni ystävästä, yllättävä ja harmillinen. Kongruenssi jos mikä on kauniin kielemme tyypillisimpiä ominaispiirteitä.

Pieni asia, ehkä, mutta me pilkunviilaajat jaksamme näistä järmätä :)

Juuli kirjoitti...

Kiskosamis, tosin yläetuhampaissa! Ja ikää 32 v.

Ja tosiaankin, toivottavasti tulette taivuttamaan Uutta Mustaa, muuten menee hermo jo alkumetreillä.

seeds kirjoitti...

Minäkin olen Uuden Mustan kannalla. Taivutettuna siis.

Anonyymi kirjoitti...

Huulipunia kannattaakin kokeilla mieluummin sisäkämmeneen kuin käden selkään, näin ainakin kosmetologi joskus sanoi minulle, silloin väri on lähempänä sitä miltä se huulissa näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sä jauhat näistä meikeistä yms muista turhuuksista, etkä tärkeistä asioista?

Missä esim se Codex Alimentarius juttu viipyy?

annepa kirjoitti...

4. anonyymi, jos ei jutut kiinnosta niin älä lue koko blogia. Vaihtoehtoisesti voit skipata ne postaukset jotka ei kosketa sun simpukkaa. Tai hei, voisit vaikka ite tehä jutun Codex Alimentariuksesta ja muista aiheista jotka on sulle tärkeitä ja kiinnostavia.

Cheez, kaikki pitäs saaha valmiina eikä ite tehä muuta ko perseellään istutaan ja vingutaan kun muut ei tee. IhmiSET!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan. Mulla olisi muutama tiedustelu, josko Nooralta tai joltain valistuneelta lukijalta löytyisi vinkkiä.

1) Voiko nahkasohvan öljytä kookosöljyllä? Millaista jälkeä tulee? Kuiva sisäilma tekee nahkasohvalle huonoa ja sohva pitäisi käsitellä, mutta kaapista löytyvä kemikaalimönjä ei jotenkin houkuta.. Muistelen, että täällä kerrottiin jossain vaiheessa kenkälankista, joka oli kookosöljyä.

2) Miten kuljetatte eväitä mukananne muussa kuin muovissa? Lasinen tai keraaminen ei tule kuuloonkaan, mutta onko jotain näppäriä metallisia eväslaatikoita?

Jeps, ei tällä kertaa muuta. :)

-MiaS

Ansku kirjoitti...

Colour Caramelin huulituotteet ovat olleet jo vuosia käytössäni. Aina yhtä hyviä, eikä tarvitse syödä myrkkyjä. :) Kunditkin tykkää. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aiheesta poiketen olis tosi kiva jos tekisit jutun raskauden ehkäisyn ympäristöhaitoista ja vertailisit eri menetelmiä. Pillerit (hormonit) on paha ympäristölle, ehkä ihmiselle itselleenkin, mutta mikä olisi parempi vaihtoehto? Kondomi tuottaa roskaa eikä ole monen suosiossa, entäpä ehkäisykapselit ja vaikuttava aine? Sillä oletuksella, että ihmiset osaa lukea tekstin kriittisesti, koska jokaisen täytyy lopulta miettiä itse mikä on itselle se toimivin ehkäisymenetelmä!

Maria V. kirjoitti...

Tulin kesällä kokeilleeksi kookosöljyä meidän täysin kulahtaneeseen ja rypyläiseksi kuivaneeseen vanhaan nahkasohvaan. Sitä ei ollut varmaan huollettu koko sen 20v elinaikana. Kyllä se pikkasen asiaa auttoi, mutta se sohva ei kyllä ollut enää pelastettavissa.

Suosittelen kokeilemaan, mutta kannattaa laittaa varovasti sellaista ohutta kerrosta, johonkin kohtaan tuli vähän liikaa ja muistelen että siihen jäi tummempi kohta. Vai lähtiköhän se kuivuttuaan pois?

Anonyymi kirjoitti...

" 4. anonyymi, jos ei jutut kiinnosta niin älä lue koko blogia. Vaihtoehtoisesti voit skipata ne postaukset jotka ei kosketa sun simpukkaa. Tai hei, voisit vaikka ite tehä jutun Codex Alimentariuksesta ja muista aiheista jotka on sulle tärkeitä ja kiinnostavia.

Cheez, kaikki pitäs saaha valmiina eikä ite tehä muuta ko perseellään istutaan ja vingutaan kun muut ei tee. IhmiSET!!! "

annepa,

Ymmärtääkseni Noora on YLE:llä duunissa joten tavoittaa hieman isomman joukon ihmisiä kuin minä, ja aika moni tätä blogiakin lukee (?) Joten jos minä nyt perustaisin blogin ja tekisin jutun CA:sta, niin en kovin monta ihmistä tavoittaisi.

Minni kirjoitti...

Kiitos huulikiiltovinkistä!

Ja samoin minäkin hieman kammoksun taivuttamatonta muotoa, se kuulostaa kömpelöltä. Taivutettu muoto "Uuden Mustan" jne. olisi parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin ihanuus on siinä, että saa kirjoittaa ihan mistä kulloinkin lystää. Muiden ei ole pakko lukea ja he voivat vapaasti aloittaa oman, jos toisen jutut eivät kiinnosta.Jostain Noorakin on aloittanut, joten "4s anonyymi" tehköön perästä sen sijaan että vinkuu täällä...

Tero kirjoitti...

Mulle ne sanoi hammaslääkärissä että sen kiskon voipi poistaa siinä kahden kympin hujakoilla. Multa poistettiin se 27 vuotiaana. Ei ole haittoja ilmennyt. Nyt oon joitain päiviä vajaa 30.

Maiku kirjoitti...

Rohtunein huulin jäin miettimään, että onko joku luomutuote yhtä tehokas kuin Blistexin medilipit jne? Päivittäiskäyttöön kyllä, testattukin on, mutta monet sellaisia vahamaisia pintarasvoja, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Mitä käytätte rohtuneille?

(Ja kyllä, taivuttakaa nimi, kiitos.)

Katja kirjoitti...

Rikostoveri ottaa kantaa tuohon Uusi Mustan taivutukseen! :) Mä nimittäin olen jopa opiskellut suomea ja lueskelin hiukan Itkosta aiheen tiimoilta.

Koska kyseessä on verkko-osoite www.uusimusta.fi, mä aloin itse heti taivuttaa nimeä vakiintumattoman erisnimen tavoin (vrt Isossa-Britanniassa). Aika usein kirjalla, elokuvalla, lehdillä tms. on nimi, joka on luonteeltaan lause tai lauseentapainen (Me Naiset) tai muutoin mahdoton taivuttaa nimen tavoin. Tällöin se jätetään taivuttamatta tai ilmaisun taivuttamiseksi siihen on liitettävä substantiivi niin, että siitä tulee ilmaisun kieliopillinen pääsana: Uusi Musta -sivusto tai Uusi Musta -blogi. Koska musta on kuitenkin nomini, en näe mitään kieliopillista vikaa siinä, että sitä taivutetaan vain loppuosasta.

Vaikka erisnimeä, jolla on kaksi eri taivutustapaa, pitäisi taivuttaa kuten nimen käyttäjä toivoo tai itse tekee, emme kuitenkaan Nooran kanssa pahastu jos te haluatte taivuttaa kumpaakin sanaa. :) Ok?

M-M kirjoitti...

Haluaisin kysyä Nooralta ja lukijoilta mielipiteitä ja tietoja mineraalimeikkien yleistymisestä "perusmerkkien" keskuudessa. Lumenella on nykyään Natural Code -niminen sarja ja viimeksi meikkiosastolla käydessäni huomasin useita mineraaliuutuuksia mm. Maybellinen valikoimissa. Mistä tässä perimmiltään on kyse? Ovatko perusmeikit alkaneet suunnata paremmille vesille vai voisiko tähän joissakin tapauksissa liittyä hienoinen Atria Fresh -tyyppinen mainoskikka ekomman maineen aikaansaamiseksi?

annepa kirjoitti...

Ehkäisevän anonyymin listan jatkoksi lisäisin varmat päivät mutta teknisellä lisällä. On olemassa laitteita jotka mittaa aamupissasta hormoonit ja sanoo sitten että onko turvallista hässiä vai ei. On kuulema vielä tosi luotettava. En ole kokeillut. Suhteellisen luontoystävällistä käytössä mutta siihen tarvitaan se laite jonka tekeminen kuluttaa luonnonvaroja. Ja mitäs sille vehkeelle tehään sitten kun sitä ei enää tarvita? SER?

Anonyymi kirjoitti...

Huulimeikkejä testataan sormenpäähän, jota puristetaan hieman, että se punehtuu. Ja tämä on ainoa oikea tapa :)

Anonyymi kirjoitti...

" Blogin ihanuus on siinä, että saa kirjoittaa ihan mistä kulloinkin lystää. Muiden ei ole pakko lukea ja he voivat vapaasti aloittaa oman, jos toisen jutut eivät kiinnosta.Jostain Noorakin on aloittanut, joten "4s anonyymi" tehköön perästä sen sijaan että vinkuu täällä... "

No eipä kuule juuri nyt kiinnosta aloittaa omaa blogia, eikä tuo aikakaan sen pitämiseen riittäisi. Enkä välttämättä omaa sellaisia kirjoittajan lahjoja, että sitä moni jaksaisi lukea.

Tämä maailma on menossa huonoon suuntaan, minä sentään vingun siitä missä milloinkin enkä juokse turhuuksien perässä.

Noora myös jokseenkin taitaa edustaa "tutkivaa journalismia, joten sitä toivoisin enemmän.

Mutta enpä vingu täällä enempää kun se niin häiritsee.

Hyvää vuotta 2010, rakkautta ja hyvinvointia kaikille :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida Coleur Caramelia, sillä mielestäni tuote ei ole lainkaan niin eko ja hyvä valinta kuin monet antavat ymmärtää.

Tämän blogin innoittamana menin ostamaan CC:n ripsaria ja puuteria. Syynäsin sitten paikan päällä INCI-listoja ja jäivät putelit kauppaan. Puuterin ensimmäinen ainesosa oli talkki, josta täälläkin on kielteisiä kirjoituksia ollut, ja ripsivärissä oli silikonia, myöskin kiellettyjen aineiden listalla. Muitakin pettymyksen aiheita INCIstä löytyi, en vain muista tai osaa niitä tähän kirjoittaa oikein.

Eli se, että tuotteessa on muutama luomuaines ei vielä tee siitä muuten hyvää, vai mitä sanoo Noora?

Sannu kirjoitti...

annepan mainitsema varmojen päivien tekninen lisä, Persona-monitorinakin tunnettu, täällä toista kuukautta käytössä, eikä toistaiseksi mitään moitteen sijaa, päinvastoin! Suosittelen lämpimästi.

Anonyymi kirjoitti...

"annepan mainitsema varmojen päivien tekninen lisä, Persona-monitorinakin tunnettu, täällä toista kuukautta käytössä, eikä toistaiseksi mitään moitteen sijaa, päinvastoin! Suosittelen lämpimästi."

Tähän Sannun sinänsä hyvään kommenttiin haluaisin kuitenkin lisätä, että oikeastaan ns. "varmoja päiviä" ei ole olemassa. Toisina päivinä hedelmöittyminen on vain todennäköisempää kuin toisina. Jos jopa imetyksen aikaisina "varmoina päivinä" voi teknisesti tulla raskaaksi, niin enpä kyllä perhesuunnitteluani moisen kalenterin kyyläyksen varaan laskisi ;) Onko ekologista ehkäisyä olemassakaan? Varmin tapa on kai pidättäytyä seksistä, mutta sepä sitten olisikin kivaa...

Hauskaa vuotta kaikille ja kiitos kovasta blogista!

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Mä vaan pesen ne aamulla ja illalla hammastahnalla :) Käytän tavallista Pepsodenttia sekä luonnonkosmetiikkahammastahnoja vuorotellen.

S:UUsi Musta taivutetaan suomenkielen kieliopin mukaan aivan kuin vaikkapa Me Naiset -lehden nimi: vain jälkimmäinen sana taipuu. Taivutan siis vain musta-sanan.

Anonyymi:Koska mulla ei vielä ole tarpeeksi tietoa Codex Alimentariuksesta! Todettakoon, että se info jossa olin, oli paikoitellen hyvä, mutta paikoitellen vähän epäuskottava. Palaan siis tähän heti, kun mulla on tietoa tarpeeksi!

MiaS:Ihan sairaan hyvä kyssäri, johon jo tulikin vastauksia, minä en olisi osannut vastata :) Mulla on aina laukussa omena (ei tarvi rasiaa) ja eväät muoviboksissa. Kunhan et laita eväitä kuumana muoviboksiin, on homma ok. Kuuma ruoka ja muovi ei ole välttämättä hyvä juttu, mutta elintarvikkeille tarkoitetut rasiat ja kylmät eväät on ymmärtääkseni ihan ok.

Anonyymi:Hyvä aihe tuo ehkäisykin. Lisään to do -listalle.

Maiku:Mä käytän esim. Dr. Hauschkan huulirasvaa ja huulet on aina pehmeässä kondiksessa. Koklaa sitä vaikka!

Katja:Kiitti rikostoveri :) Mun pitääkin tehdä susta pian esittely tänne blogiin, jotta porukka oppii tuntemaan myös sut!

M-M:Atria Fresh -vertaus oli osuva. Palaan tähän...

Anonyymi:On tosi tärkeää lukea aina INCI, vaikka brändi olisikin tuttu, siinä olet oikeassa! Vrt. esim. kesäinen Lavera-shampoo -juttuni. Tuo silikoni on aika ylläri, kiitos tarkkasilmäisyydestä!

Anonyymi kirjoitti...

Maikulle: Oma kokemukseni on että Blistexit sun muut ovat huonompia kun luonnon vastaavat. Blistex tuntui vain jättävän kalvon huulien päälle mutta kun kalvo oli hävinnyt huulet olivat aivan yhtä rohtuneet kun aikaisemminkin, tuntui että aina piti vaan olla lisäämässä rasvaa. Luonnon vastaavat todellakin imeytyvät huuliin ja oikeasti kostuttavat, eivät vain tee kalvoa joka tuntuu hetken hyvältä. Tämä siis oma kokemus en sitten osaa sanoa pitääkä väite tieteellisesti paikkansa.

Luna kirjoitti...

Mun kuiville ja herkille huulille on toiminut parhaiten Weledan Skin food (jota oon nyt vajaan kuukauden testaillut jonkun tämän blogin kommentoijan vinkistä - kiitos!). Sen lisäksi olen luonnonkosmetiikan puolelta testannut kookosöljyä ja sheavoita, mutta ne eivät tuntuneet riittäviltä.

Käyttökokemukset Skin foodista ovat pääosin erittäin hyvät: joululomalla pärjäsin sen kanssa jopa todella vähällä huulten rasvauksella (pari kertaa päivässä). Se on kohdallani melko harvinaista - yleensä huulia alkaa kuivata nopeasti uudelleen ja rasvaa saa olla jatkuvasti lisäämässä - olen siis varsinainen addikti!

Noin viikko sitten sain kuitenkin huuleeni herpeksen, joka aina saa huuleni rohtumaan varsin pahasti. Niitä rohtumia ei Skin foodkaan "parantanut" vaikka väliaikaisesti helpottikin. Toisaalta en ole mitään sellaista huippurasvaa vielä löytänyt "normi"kosmetiikankaan puolelta, mikä hetkessä parantaisi kaikki rohtumat. Nyt kun rakkula on parantumassa tuntuvat huuletkin taas paremmilta.

Maikun mainitsemia tuotteita en muista koskaan kokeilleeni, aiempi luottotuotteeni oli Bepanthen. En siis osaa verrata, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan Skin foodia. Se ei ainakaan tunnu huulilla kalvomaiselta - välillä se tuntuu jopa imeytyvän liian nopeasti!

Onko kellään muuten jotain neuvoa siihen, miten herpes"kierteen (herpes joka uusiutuu parin päivän - parin viikon sisällä edellisestä) saisi katkaistua tai miten sen syntymistä voisi ehkäistä? Tiedän siis kyllä aika hyvin mitkä tekijät itselläni normaalisti aktivoivat viruksen (stressi, aurinko, flunssa jne.), mutta tuosta uusiutuvasta rakkulasta on viime vuosina tullut kiusallinen vaiva. Onko kellään kokemuksia tai vinkkejä?

Paula kirjoitti...

Luna!

Huuliherpes on niiin kiusallinen, ärsyttävä ja joskus kivuliaskin juttu, että olisin valmis luopumaan aika paljosta, jos siitä pääsisi kokonaan eroon...mutta sitä odotellessa nämä niksit ovat pitäneet huuliherpekseni aika hyvin aisoissa:

-välttämällä arginiini (engl. arginine) -rikkaita ruokia kun tuntuu että rakkula on tulossa. näitä ovat mm. pavut, linssit, pähkinät ja suklaa.

- kun taas kerran tuntuu huulessa kihelmöintiä otan 5 valkosipulikapselia jokas neljäs tunti kolmen päivän ajan. Kyllähän se hieman haiskahtaa vaikka ovatkin niitä kapseleita, mutta teho perustuu valkosipulin antiviraalisiin ominaisuuksiin.

Toivottavasti pystyin olla avuksi:-)

Luna kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Pitää kokeilla, valkosipuli kyllä maistuu hyvinkin. (Haju tietysti on asia erikseen...) Papujen, pähkinöiden ja suklaan välttely on hiukan vaikeampaa, koska kaikkia kulutan aika paljon, mutta eiköhän sitä ilmankin pärjää silloin tällöin!

Papuja söin juuri, mutta aloitanpa heti valkosipulin tankkauksella, jos vaikka rakkula ei tällä kertaa uusiutuisi. Suklaalakkokin sopii tähän hetkeen hyvin, näin joulun syöpöttelyjen jälkeen... :)

Kiitos vinkeistä!

Anonyymi kirjoitti...

Mä käytän tällä hetkellä Hauschkan balsamia, joka ei musta ole mikään huippu. Riippuu vähän kelistä, viimalla ei käy mun huuliin. Yöpöydällä on Providan bio melkfett, sitä käytän vähän joka paikan rasvaamiseen, huulien lisäksi. Sekään ei ole täydellinen, mutta parempi kuin bepanthen ja kaikki marketin huulirasvat, joita en ole pystynyt käyttämään vuosikausiin, kun huulet alkaa kuivaa yhä pahemmin ja niitä ihan kihelmöi. Kookosöljy on kuin vettä sivelis huuliinsa.
-Basilika

Fancy Mouse kirjoitti...

Aikamoisia turhakkeitahan meikin on, mutta tulee kieltämättä toisinaan itsekin niitä käytettyä. Samat meikit kyllä "homehtuu" monta vuotta meikkipussissa, kun niin harvoin käytän.
Ihan kiva tietysti että on edes luomuavaihtoehtoja nykyään tarjolla meille turhamaisille

Anonyymi kirjoitti...

Blogauksen alkuperäiseen aiheeseen liittyen kysymys Nooralle tai muille Couleur Caramelin huulokiillon käyttäjille: kuinka kestävää se on?

Olen kokeillut Laveran huulikiiltoa, ja vaikka väri on loistava, on pysyvyys tosi heikko. Olen huulikiillon suurkuluttaja, ja haluaisin löytää kiillon joka pysyy. Aiemmin käytin Cliniquen huulikiiltoa, joka oli superpysyvä, mutta ties mitä siihenkin on laitettu...

Suositut tekstit