13.1.2010

Asioita

Eilinen oli taas näitä harvianaisia neljän postauksen päiviä. Yritän oikeasti vastaisuudessa vähän rajoittaa, että pysytte perässä. Pyydän myös anteeksi sitä, että blogini puhuu yhtenään Uusi Musta -saitista, mutta tässä alussa haluan luonnollisesti johdattaa teitä sivun pariin aina, kun jokin uusi osio saitilla valmistuu.

Huomenna sivuille on tulossa ensimmäinen haastattelu. Uusi Mustan suosittelemat tv-, radio-ohjelmat ja muut mediailmiöt ovat saaneet nostopaikkansa saitin oikeaan reunaan ja vasemmasta laidasta löytyy Pikkumusta sekä vastikään ensimmäisellä keskustelulla aloittanut
keskustelupalsta. Tutustukaa sovuihin kaikessa rauhassa ja laittakaa meille ihmeessä toiveita ja palautetta!

Ihmettelet ehkä oikean reunan kuvaa kauniista naisista. Tänään Tavastialla esiintyy mimmibändi The Wrecking Queens, joista tulette vielä kuulemaan — ja näkemään! Samalla keikalla myös Joensuu 1685. Tulkaa paikalle, mäkin meen!

Kuva: Popgram.fi

11 kommenttia:

sannika kirjoitti...

Uuden Mustan nimen taivutusta pohtiessanne voisitte ottaa vertailukohdaksi toisen Uusi-alkuisen julkaisun eli Uuden Suomen, joka taivutetaan luontevasti suomen kielen taivutussääntöjen mukaisesti "Uuden Suomen, Uutta Suomea", jne.

Alkuperäisestä Uudesta Suomesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi_Suomi

Nykyisestä Uudesta Suomesta: http://www.uusisuomi.fi/mika-uusi-suomi

Muoto Uusi Mustan on raskas lukea. Tarkoituksellinen väärin taivuttaminen ärsyttää.

Ärsytyksestä huolimetta: Onnea Uudelle Mustalle ja työn iloa sen tekemiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Olen kielenhuollon ammattilainen ja aivan samaa mieltä Sannikan kanssa.
Tehän teette tietenkin juuri kuten haluatte, mutta mielestäni tuo Nooran tähän asti viljelemä virheellinen taivutusmuoto on varsin typerän kuulloinen ja nimenomaan raskas lukea.
Jotain kunnioitusta olisi aiheellista osoittaa kieltämme kohtaan, koska internet vilisee muutenkin täysin virheellistä tekstiä. Kuka ylläpitää kieltä, elleivät edes kieliammattilaiset itse sitä tee!?

t: suomentaja

MissJ kirjoitti...

Samaa mieltä Sannikan kanssa.

Olenko muuten ainoa, jolle Uuden Mustan konsepti on toistaiseksi täysin epäselvä?

Noora kirjoitti...

Olkaa huoleti, nimen taivutustapa päätetään pian ja kerron siitä sitten. Etteköhän tule olemaan tyytyväisiä :)

MissJ:Tuskin olet ainoa joka tuota pohtii, koska saitti ei ole valmis!

Anonyymi kirjoitti...

Tänään putkahti postiluukusta lidlin mainos, jota selailin. Yllätyksekseni löysin aukeaman, jolla kerrottiin uutuuksista valikoimassa, biotrend-tuotteista, jotka ovat orgaanisia. Tarjolla oli lehden mukaan ainakin omppumehua, ketsuppia, hilloa, teetä, suklaariisikakkuja, vehnäjauhoja ja pakastevihanneksia.

Ohessa oli myös selostusta siitä mitä luomu on, ja mitä kaikkea siltä vaaditaan, esim. laatuvalvonta jne.

Kysymys siis on; voiko tämä olla totta? Voiko halpis-lidln luomuun luottaa? Onko sinulla kenties jotain informaatiota tästä?

Anonyymi kirjoitti...

Netissä ei Lidlin luomu paljoa auennut.
Saiskohan jostain verrattavaksi Suomen luomun ja euroopan maiden luomun raja-arvot??? Minun käsitykseni on että suomen tavallinen maataloustuotanto on verrattavissa muiden maiden luomuun.
-Basilika

Ullis kirjoitti...

Lidlin luomu on ihan ehtaa luomua, sitä on täällä Saksassa kommentoitu/tutkittu paljon, eikä se olisi saanut merkintöjä ellei näin olisi. Täällä ei pärjää vähittäiskauppa/ruokakilpailussa ilman luomulinjaa ja Lidl on tuon tajunnut jo kauan aikaa sitten. Tuo ed väittämä suomen tavallisen tuotannon vertaamisesta "muiden maiden luomuun" kuulostaa älyttömältä -- mihin ihmeeseen tuo nyt perustuu?!

MissJ kirjoitti...

Ullis, varmaan siihen ikiaikaiseen "totuuteen", jota täällä on hoettu kyllästymiseen asti, että "suomalainen ruoka on maailman puhtainta". Kesko, S-ryhmä, HK, Atria ja Valio muiden muassa ovat onnistuneesti hakanneet propagandansa läpi sillä seurauksella, että täällä ihan oikeasti uskotaan edelleen, että muissa maissa kaikki on suurin piirtein myrkyllistä ja kaikenmaailman kemikaaleissa, kas kun ei syanidissa, uitettua, kun taas Suomessa kaikki on ah-niin-puhdasta-ja-turvallista. :)

Kun katselee, millainen takapajula Suomi on mm. juuri luomuasioissa, ei voi kuin ihmetellä, miten jotkut oikeasti vielä kuvittelevat noin.

Anonyymi kirjoitti...

"Tehän teette tietenkin juuri kuten haluatte, mutta mielestäni tuo Nooran tähän asti viljelemä virheellinen taivutusmuoto on varsin typerän kuulloinen ja nimenomaan raskas lukea."

Suomentaja, kielenhuollosta puheenollen: eikö oikea kirjoitusasu olisi "kuuloinen", ei "kuulloinen"? :D

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi, Suomentajalla varmaan tuli vain näppisvirhe. Itsellenikin sattuu usein typoja esim. jäykän näppiksen takia, vaikka muuten kieleni on melko virheetöntä.

Tähän asti olen karttanut Lidliä kuin ruttoa firman henkilöstöpolitiikan ja työolojen saaman negatiivisen julkisuuden vuoksi, mutta nyt on kyllä pakko mennä sinne, jos kerran luomua saa.

Itsekin ihmettelen sitä, miksi suomalaista ruokaa pidetään automaattisesti jotenkin puhtaampana, kuin muiden maiden ruokia. Pelkkä mielikuva, mitä mainostajat ruokkivat saadakseen lisättyä myyntiä! TässäKIN asiassa on kuluttajan syytä käyttää maalaisjärkeään. Tottakai mainokset antavat positiivisen kuvan mistä vain, rahaahan siinä on tarkoitus tehdä.
Suomi on hävettävän paljon jäljessä kestävästä kehityksestä kun vertaa esim. juuri Saksaan. LISÄÄ LUOMUA JA HETI. Ja mieluiten hintojakin vähän alemmas, niin olisi opiskelijallakin varaa panostaa.

-M

Anonyymi kirjoitti...

Sannikalla oli erittäin hyvä pointti.

Suositut tekstit