16.12.2009

Thaimaan tuoksuja

Muutama tuttu on lähdössä vuodenvaihteen tienoilla Thaimaan lämpöön. Arvatkaa vaan haluaisinko minäkin sinne? Tai ihan mihin tahansa, missä voisin loikoilla vähissä vaatteissa, kuumalla hiekkarannalla, hedelmädrinksiä siemaillen... Huoh.

Kun lämpöä ei saa taivaalta, on se haettava muualta, esimerkiksi saunasta ja ruoasta. Sauna, som tam, ja inkivääritee sulattavat ainakin minut erinomaisesti. Homma kandee tehdä tässä järjestyksessä: ensin saunaan, sen jälkeen raikas hedelmädrinkki (tai rentouttavaa tee), jonka kanssa tai jälkeen virkistävä som tam -annos. Kun makunystyrät on tyydytetty, arvatkaa mitä tapahtuu? Hajuaistin helliminen, esimerkiksi autenttisiin thaituoksuihin verhoutuminen!

Sain reilu kuukausi takaperin postissa yllärin: laatikollisen thaimaalaista luonnonkosmetiikkaa.


Vastikään Suomessa toimintansa aloittanut Herb Basics tuo Suomeen thaimaalaisen äidin ja tyttären perustaman firman tuottamia luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka tuoksuvat autenttisesti Thaimaalta. Tuotteilla ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia (se on kallis investointi pienelle toimijalle), mutta ainakin minun syynäämäni tuotteiden INCI-listat näyttivät hyvältä. Esimerkiksi Honey & Beeswax -rasvan INCI-listaa lukiessa ei tarvitse sanakirjaa:

Juuri tällaisia kosmetiikan tuoteselosteiden tulisi olla: kuluttaja tajuaa helposti, mitä aineita tuotteessa on.

Suurin osa Herb basics -boksin tuotteista tuoksuu vahvalle, enkä yleensä en pidä kosmetiikassa kovin voimakkaista tuoksuista, mutta kun on kyse thaituoksuista, on asianlaita toinen. Esimerkiksi Lavender & Clove -jalkarasvan vahva aromi on ihana! Voisin haistella tököttiä tuntikausia.

Olen ihan koukussa tähän rasvaiseen ja rentouttavaan voiteeseen, josta on tullut jalkojeni iltarutiini: rasvaa tassuihin, villasukat jalkaan ja nukkumaan. Violetti mönjä tosin on jo melkein loppu, pitänee tilata tätä lisää. Tuote on 100% luomutuote. Ei pöllömpää!

Toinen testipakkauksen suosikkini on Lemongrass-scrub, jonka tuoksu niinikään on voimakas, mutta tämänkin tuotteen kohdalla pidän siitä. Kaikki eivät ehkä pidä sitruunaruohon hajusta, mutta minusta se on mahtava. Makuasioita.

Mukana testilaatikossa oli myös thaimaalaisten yleisöljy, kookosöljy, joka onkin minulle — ja uskoakseni monelle teistäkin — entuudestaan tuttua ja monikäyttöistä kamaa. Pari tuotetta on vielä testaamattakin: olen saanut loppuvuodesta niin paljon testituotteita, että pitänee alkaa arpomaan niitä teille, kun en itse ehdi niihin perehtyä!

Mainittakoon vielä, että thaipakkauksen shampoon, hoitoaineen ja mehiläisvaha-huulirasvan voimakkaista tuoksuista en pitänyt, ja etenkin shampoopullon käyttöliittymä sai luulemaan, että kama on vähemmän juoksevaa, kuin mitä se tosiasiassa olikaan, ja siksi lorautin ison määrän shampoota hukkaan. Varovasti siis korkin aukomisten kanssa!

En tiedä onko jo liian myöhäistä, mutta kuvan tuoteboksi olisi unelmajoululahja kenelle tahansa luonnonkosmetiikkaa arvostavalle, löydät kuvan tuoteboksin täältä. Kannattaa olla yhteydessä HBn tyyppeihin ja kysyä, josko vielä ehtii lahjoa lähimmäistään thaituoksuilla.

Kerrottakoon jo nyt, että vuoden vaihteen jälkeen Kempparin tuotetestejä alatte tehdä myös te lukijat, joten olkaahan valppaana, kun testiryhmien haku käynnistyy :)

9 kommenttia:

seri kirjoitti...

Kemikaalicocktail on kuin vastakohta Ostolakossa- blogille: molemmissa testaillaan ja arvioidaan kosmetiikkaa ja lukija bongaa omasta mielestään parhaat jutut kokeiltavaksi ja molemmissa blogeissa huomioidaan myös, että kehon sisäinen hyvinvointi vaikuttaa ulkoiseen hyvinvointiin ja eritoten ihon ja hiusten kuntoon!
En yhtään ihmettele, että varsinkin pienemmät ja tuntemattomat yritykset mielellään laittavat näytteitä blogin pitäjälle.

Noora kirjoitti...

Seri:En oikein ymmärtänyt viestiäsi, onko Ostolakko susta samanlainen vai erilainen kuin Kemppari?

seri kirjoitti...

Tarkoitin siis sitä, että täällä arvostellaan luonnonkosmetiikkaa ja Ostolakossa lähinnä "tavallista" kosmetiikkaa. Meikkimyyjät, kosmetologit ym. myös paneutuvat kosmetiikkaan hieman eri näkökulmasta kuin esim. tämä blogi.

Muutahan yhteistä näillä ei ole, molemmissa toki välillä kivoja asuste ym. juttuja.

ESC kirjoitti...

Mä en löytänyt linkin takaa tota samaa pakettia. Oli eri tuotteet. :( Muuten vaikuttaa tosi kiinnostavalta nämä!

Anonyymi kirjoitti...

Jee, jään jo innolla odottamaan mahdollisuutta osallistua testaamiseen! :)

-MiaS

Noora kirjoitti...

Seri:Aa, nyt tajusin :)

ESC:Ai, no mut paketti löytyy anyway HBn sivuilta!

MiaS:Pääset varmasti mukaan, seuraa vaan ilmoittelua!

Pee kirjoitti...

Kävin pari vuotta sitten Chiang Maissa ja onnekseni eksyin herb Basicsin kauppaan! Silkkaa rakkautta, sieltä oli vaikea päästä pois ja vieläkin haaveilen niistä kaikista tuotteista. Harmi, että hinnat on tietysti täällä paljon kalliimpia. Ymmärrän toki toimituskulut yms. Mutta silti Thaimaassa oli ihana ostaa luonnollista "lähikosmetiikkaa".

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora,

Oletko huomannut, että nyt on tällä hetkellä Lidlissä tarjolla erikoiseränä BDIH sertifikaatin omaavaa luonnonkosmetiikkaa. Sarjan nimi on Suhada Nature ja hinta ei päätä huimaa. Pakkaukset ja sarjan ulkonäkö o
vatn myös aika vakuuttavat! Kannattaa käydä tsekkaamassa ja ehkä sarja jäisi jopa Lidlin pysyviin valikoimiin??

TomiR kirjoitti...

Ja jos haluaa sen som tamin (tai melkein minkä tahansa paikallisen sapuskan) ilman siihen suht automaattisesti tulevaa MSG:a niin pitää sanoa: "mai ao pongsurot"

Suositut tekstit