14.12.2009

Talvisäveliä

Kuuntelen talvella ja kesällä eri musiikkia. Kun nyt vihdoinkin ulkona on pakkasta ja kylmää, on Sebastien Schüllerin aika.Löysin Schüllerin Happiness-levyn sattumalta eräästä pariisilaisesta levykaupasta talvella 2006 ja ihastuin ikihyväksi. En ole hyvä kuvailemaan musiikkia verbaalisesti, mutta onneksi ei tarvitsekaan, voi vaan kuunnella. Suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan myös biisit Tears Coming Home ja Sleeping Song. Huh miten kaunista.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko lukenut tämän?http://kemikaalikimara.blogspot.com/2009/04/hermomyrkkya-ja-muita-kauheuksia.html

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1015884

Kristalli kirjoitti...

Ihana musiikki! Kuuntelin heti kaiken mitä löysin. Sopii loistavasti tähän päivään. Kiitos!

Iines kirjoitti...

Hyvää musiikkia kyllä.

Tulin juuri hammaslääkäristä. Kysyin samalla kaverini puolesta lääkäriltä, miksi kaverini elämänsä ensimmäinen paikka oireilee 2kk:n jälkeenkin. Lääkäri kertoi, että mulle laitettiin juuri sellaista liimaa, joka estää jälkikipua. En ollut tullut edes ajatelleeksi mitä kaikkea mun hampaisiin laitetaan, kun niitä paikataan =D =I. Lääkärin mukaan jotkut on herkkiä niille kaikille litkuille mitä paikkauksessa käytetään. Huh huh. Itseäni on miljoonasti paikattu ilman ongelmia. Täytyy kai vain toivoa, että kemikaalit on jemmassa hampaan sisällä. Parempi lienee kuin mädät hampaat kuitenki.

Noora kirjoitti...

Anonyymit: kiitti linkeistä, tsekkasin!

Kristalli:Ole hyvä vaan :)

Iines:Toikin on NIIN hyvä juttuaihe!!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä sitten olet Anjan esittämistä mielipiteistä?

Noora kirjoitti...

Anjan kirjan Kemikaalikimara lukeneena olen osittain menettänyt mielenkiinotni naisen mielipiteitä kohtaan. Kun toteaa, että "laita käteen muovihanskat käsitellessäsi vahvoja pesuaineita" sen sijaan, että kertoisi ekologisista ja myrkyttömistä vaihtoehdoista, tai kun pitää röökiä ja viinaa pahimpina kemikaaliriskeinä (musta ne on itsestäänselvyyksiä ja oikeat kemikaaliriskit on muualla), on vaan mun kanssa vähän eri linjoilla. En siis jaksanut lukea koko tekstiä nytkään. Anja ei ilmeisesti pidä natriumglutamaattia minään riskinä, sopii mulle. Itseasiassa se on ihan sama. Syöttäkööt sitä omille skideilleen ihan vapaasti, minä en sitä aio tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Elä Noora hermostu, kysyin vain, kun olitte asiassa aika eri linjoilla. Kiinnostaisi tietää, mihin noin jyrkkä mielipiteesi natriumglutamaatista perustuu. Mitä pidät itse pahimpina kemikaaliriskeinä?

Noora kirjoitti...

En hermostu, en suinkaan! En sanoisi mitään yhtä kemikaalia ylitse muiden, mutta kosmetiikassa pahimmat, eli vahvimmat kemikaalit lienevät hiusväreissä, siis ihmisen kannalta pahimmat aineet. Ruokapuolella taas jättäisin kaiken jalostetut hyllyyn, eli E-koodit ylipäänsä, vaikkeivät kaikki niistä pahoja olekaan. Oma asiansa ovat sitten kodin kemikaalit, eli pesuaineet ja muovit elinympäristössämme. Kaiken kaikkiaan suosittelen, että jengi karsii turhat pois.

E621 ei ole välttämättä pahin ruokakemikaali (joskin pahimmasta päästä), saattaa olla, että on jotakin, josta emme edes vielä tiedä. Aineesta on kuitenkin ollut syytä paasata siksi, että sillä KORVATAAN oikeat ruoka-aineet ja se samankaltaistaa makuja, eli totuttaa esim. lapset tiettyyn, keinotekoiseen makuun. Se on halpa tapa saada makua sinne, missä sitä ei luonnostaan ole. Näen aineen isoimmat "vaarat" siinä, että se huijaa makuaistimme tykkäämään jostakin, jossa ei ole ravintoaineita.

Anonyymi kirjoitti...

Ah, kiitos ihanasta musiikkivinkistä!

Noora kirjoitti...

Ole hyvä!

Suositut tekstit