27.12.2009

Alkukankeutta

Ennen joulymässyihin koskemista on ihan fiksua ottaa pari päivää vähän iisimmin ruoan kanssa, ja kevyesti syömisen synonyymi on tieenkin sushi. Siispä testasin alkuviikosta Uudenmaankadulle vastikään avatun, uuden Sushibarin.

Otin lounaslistalta kasvissetin, joka maksoi reilun 10 euroa. Makit (eli merilevärullat) olivat valitettavasti aika kuivia, eivätkä ne maistuneet kovin tuoreilta ja misokeitto maistui kummallisesti lihalle?! Tofu- ja munanigirit sen sijaan maistuivat ihan hyvältä, mutta kaiken kaikkiaan annos oli kyllä pettymys. Ystäväni testasi ei-vegesetin, ja kommentoi sitä ihan ookooksi, mutta totesimme yhdessä, että vastaisuudessa taidamme valita jonkin toisen sushipaikan.

Yleensä turvaudun sushilla herkutellessani raakaan kalaan, mutta viimeaikoina olen alkanut maistella myös kasvissushia, onhan se ekologisempaakin (riisiä lukuunottamatta). Olen yllätyksekseni saanut huomata, että kaupungin parhaat kasvissushit löytyvät YLEn henkilökuntaravintolasta, jossa ne tehdään itse. Hämmentävä juttu.

Vielä Uudenmaankadun Sushibarisra: paikka on erittäin kaunis, valoisa ja viihtyisä ja astioina käytetään Marimekkoa. Esteetikon valinta siis. Mariastiat toki näyttävät kivalta, mutta sekä tee- että miskoeittokuppi lämpenivät niin kuumiksi, että juomien nauttiminen niistä oli vaikeaa, enkä pitänyt siitä, että sushi tarjotaan muovitarjottimelta. Ystäväni sentään sai annoksensa puualustalla.

No, vaikka tässä nyt aika kovaa kritiikkiä annankin, on ravintola vasta avattu, ja ehkä homma tästä vielä kehittyy, toivon! Etenkin kasvissusheihin kaipaan luovuutta ja panostusta...

Olen kuluneen syksyn aikana tehnyt sushia kotona pariinkin kertaan, ja kyllä se sen verran halvemmaksi tulee, että suosittelen kyllä opettelemaan kotisushin kikat. Sormisushin ABCn löydän keväisestä postauksestani.

11 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kiitos halvajäädyke-reseptistä! Tein sitä jouluna jälkkäriksi ja kaikki tykkäsivät kovasti!

Sara kirjoitti...

hei mahtavaa, että postasit aiheesta! olen itse vieraillut paikassa kahdesti ja pettymys on pakko myöntää. lähetin ravintolaan jo palautettakin, johon sain mukavan ja asiallisen vastauksen.

minäkin jäin muuten ihmettelelemään tuota mison makua...

lucia kirjoitti...

Hei!

Kiva kuulla sun mielipide uudenmaankadun sushimestasta. Itse kävin viime viikolla ja kokeilin makeja, missä kasviksia ja lohta, ja sitten nigireitä missä se pikapaistettu lohi. Minusta se riisi oli liian makea, aivan liian makea, ja sitten se makirulla kuiva, sekä liikaa riisiä kun oli kokonaisesta leväarkista tehty. Se nigiri oli hyvä, mutta sekin liian makea.

En taida mennä toiste, ainakaan vähään aikaan. Kabuki ja Zen ovat toistaiseksi mielestäni ehdottomasti parhaat sushimestat Helsingissä.

Karoliina kirjoitti...

Minä olen käynyt syömässä vain Yume:ssa hotelli Kämpin alakerrassa. Siellä oli ainakin tosi maukkaat kasvissushit :) ja aivan ihanaa basilikajäätelöjälkiruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

oletko Noora vielä kokeillut sen rautatieasemalle ilmaantuneen take away-bentosushipaikan (olikohan joku Soya eki-ben, tms.) tuotelmia? Itse ottanut pari kertaan evääksi junamatkalle, ja pitänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kauniita kuin nuo Marimekon uudet astiat ovatkin, harmittaa vietävästi kun kurkkaa pohjaan; Made in Vietnam.

Nan

Anonyymi kirjoitti...

Mä kävin ystävieni kanssa paikassa myös pari viikkoa sitten ja pienoinen pettymys oli -aika tyyris paikka laatuun nähden. Palvelukaan ei oikein onnistunut. Ehdottomasti paras sushimesta stadissa on Koto! (Taivaallista sushia ja edukas paikka!)

Anonyymi kirjoitti...

Sushiriisissä täytyy olla 20% uutta riisiä, ts.viime sadosta. 80% täytyy olla vanhaa riisiä,koska siinä on halkeamia pinnassa, että
etikkaseos menee niihin sisään ja maustaa riisin.Uudessa riisissä on liikaa kosteutta,se ei vielä pysty
imemään etikkamaustetta.Riisi täytyy olla juuri ja juuri kasassa
pysyvää, ei liian tiivistä.Riisiä ei saa koskaan kastaa soijaan vaan
kalapuolta esim.nigirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, unohtui kertoa; kun muissakin kirjoituksissa on mainittu hyviä Sushimestoja, että opastuksen
japanilaiseen ruokakulttuuriin ja
sushin saloihin voi saada edellä
kommentin kirjoittaneen ruokakulttuuri paikassa Yado Oikawassa.

Norppa, Noora kirjoitti...

Itse innostuin myös jouluruuhkan keskellä kun huomasin asemalle ilmestyneen take away-mestan - hinnatkin näyttivät kohtuulliselta. Huomenna oli tarkoitus testata tuota Uudenmaankadun mestaa mutta kovin on ollut pettymyspainotteista palaute.. saa siis nähdä.
Ja aivan totta, useammin pitäisi itse kokata tätä herkkua!

Hanna kirjoitti...

Jep,
pakko sanoa, että petyin itse pahemman kerran tähän paikkaan. Osotukset olivat korkealla ja ostin valtavan sushisetin kotiin viemisiksi (eivät myy kuin näitä jättisettejä kotiin!).
Riisi maistui kuivalta ja puiselta, kala tuntui vähemmän tuoreelta... Kaiken kaikkiaan harmittava kokemus.

Jatkossa haen omani tokyo 55:sta tai alan hajoittelemaan kotona.

Suositut tekstit