4.12.2009

1999 --> 2009

Minäpäs tiedän mitä suurin osa teistä tekee sunnuntaina. Niin minäkin! Mutta katson Linnan juhlat tänä vuonna vähän eri silmin kuin aiksaisemmin: bongailen ekologisia juhlakolttuja ja jahtaan sitten mekkoja Linnan jatkoilla. Ekologinen tarkoittaa tässä yhteydessä lähinnä mekkoja, joka ovat vintagea, jonkun muun vanhoja, vanhasta mekosta uudelleenmuokattuja jne. Tiedän, että ainakin muutama, alunperin Hollywoodista peräisin oleva vintagemekko näyttäytyy Linnassa, ihanaa! Ja toki palaan myös Olotilassa vilahtaneeseen, Sumuvuoren Johannan mekkoonkin, kiva nähdä se vihdoin valmiina.

Tiedoksenne muuten, että YLEn muotikommentaattorina toimii tänä vuonna Hanna Sarén, virkistävää! Voit lukea Hannan haastiksen Olotilasta.

Oma mekkodilemma on ratkaistu: laitan itse päälleni Salonnen vanhan, 70-luvulta peräisin olevan mekon, jonka ostin kirpparilta vuonna 1999. Hassua, siitä on jo 10 vuotta!

En näytä vielä enempää, sunnuntaina sitten! Mekko on hankittu alunperin kaveriporukkamme millennium-kotibileisiin, silloin mekko tuntui sopivan juhlavalta kaikkine kimalluksineen. Mutta kyllä se näin 10 vuoden jälkeen se on taas oikein sopivaa päällepantavaa! Samainen kolttu vilahtaa itseasiassa Kempparin bannerissakin, olen siis käyttänyt mekkoa tänä syksynä jo toisissakin juhlissa. Kyllä kuulkaas kannattaa olla tällainen hamsteri, joka ei koskaan heitä mitään pois — eikä mekko ollenkaan ole vanhin kirpparilta ostamani asia, joka on käytössä, ei suinkaan! Joskus tehtiin vielä laatukamaa.

Vaatteet ja asusteet ovat siis sunnuntaita varten hallussa, mutta hiukset...

Vastikään leikkaamani työyhtöhyyppä-look vaatii ehkä vähän enemmän aikaa kuin muu valmistautuminen... Inhoan hiusten laittamista, ja siksi mallini yleensä on niin lyhyt ja helppo kuin vain mahdollista. Täytyy ehkä treenata töyhdön kihartamista. Aargh.

17 kommenttia:

suvi kirjoitti...

nyt sit sinne linnaan pääsit kun nin hartaasti olet halunut..

en ole kateellinen, en vain pidä sitä mitenkään arvossa. mennä arvostelemaan toiten pukeutumista ja nostattamaan omaa egoa.. huokaisu

Noora kirjoitti...

En mä linnaan mee, vaan jatkoille - jonne muuten pääsee kuka tahansa :) Ei mua varsinaisesti kyseinen juhla itsessään kiinnosta, vaan naisten pukuvalinnat!

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa huomista!
-Moaning myrtle-

minja kirjoitti...

Tää menee ihan ohi aiheen, mutten Noora huomannut että oisit eilisestä tehotuotetun ruoan dokkarista vinkannut?

Täältä voi vielä muutamia päiviä katsoa: http://areena-beta.yle.fi/video/597217Niin ja hyvää huomista!

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen sinulle (ja muillekkin blogin lukijoille) kirjaa nimeltä Daniel Quinn : Ismael , jos et ole vielä lukenut.
Kirjassa käsitellään kysymyksiä mm. "miten tähän on tultu?".
"Miten maailmasta on tullut tällainen?"
Eli aiheena on maailman erilaiset ongelmat ja niiden pohtiminen.
Aivan loistava, ajatuksia herättävä kirja!

-TK

udi kirjoitti...

aha, mulla on sama mekko sinisenä, se on upea! onnea juhliin!

TiV kirjoitti...

Ah, Salonne! Vau minkä aikamatkaloikkauksen mieleni teki. Jos aikoinaan, siis todella, todella kauan sitten, halusi jotain hienoa ja laatua, niin Salonneenhan sitä luotettiin. Jos en ihan väärin muista,niin yo-juhlamekkoni oli sieltä. Oi kun oliskin joku niitten mekko, niin ylpeydellä sitä kantaisin! Mukavaa juhlaa!

Iines kirjoitti...

Ymmärrän. Itselläni vielä lyhyempi tukka ja helppous passaa mullekin oikein hyvin.

Tässä joku päivä oli Reginan Iisan kolumni Hesarissa ja yhdyin hänen kommenttiinsa, että suomalaiset pukeutuu ihan liian epäjuhlavasti. Itse olen todella laiska vaatteiden suhteen enkä osta niitä kuin muutamia vuodessa, mutta välillä tekee mieli repäistä ja juhlissa olisi kiva, että ihmiset panostaisivat.

Linnan juhlien katsomisessa parasta on pukujen arvostelu, mutta ei se ole niin vakavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mekko toden totta ja taatusti persoonallinen!

Eikös Yle meikkaa ja kampaa toimittajansa ennen kameran eteen astumista? Luulin ettei toimittajien tarvitsisi itse tukkaansa väkertää...

Anonyymi kirjoitti...

Upea mekko! Pidä hauskaa juhlissa :)

OT: Voisitko selvittää, mitä kemikaaleja kuukupeissa on?

Piia kirjoitti...

Tuo Minjan vinkkaama dokumentti sai kyllä sisuskalut kääntymään ympäri... tuo pitäisi näyttää kaikille paatuneille lihansyöjille ja tekisi varmasti hyvää muillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Kierrätysmekko-osastoa edustaa Linnan juhlissa mm. flamencotanssiteos Mementon puku. Puvussa on tunnistettavia flamencoelementtejä. Puvun kantajan korut ovat kierrätysmateriaaleja hyödyntävää Hippakorut-mallistoa (www.hippakorut.com). ja eikun bongailemaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kun tuli ikävä Jaakko Seliniä... Ei ollut Hanna pätevä tähän hommaan, ei =(

Terhi kirjoitti...

Voi olla, että tämän kaikki muut jo tiesivätkin, mutta UFFilla on näköjään nykyään nettikauppa. Minusta idea on vallankumouksellinen, tuoda kirpputori nettiin. Onhan toki nettikirppareita, joissa ihmiset myyvät omia kamojaan ja huuto.net mutta jotenkin tämä on vielä ihan eri asia. Mitään kovin mielenkiintoista en tuolta itse selailemalla löytänyt, mutta tarvii kyllä pitää sivu mielessä jatkossa. :)

Noora kirjoitti...

Minja:KIITOS!! Blogaan!

TK:Kiitos kirjasuosituksesta!

Iines:Joo Iisan kolumni oli mustakin hyvä: aivan liian usein suomalaiset alipukeutuu, kun kerrankin ois syytä panostaa.

Anonyymi:Joo, kyllä YLEltä saa meikin ja hiukset laitetuksi, mutta katsos kun olen niin mukavuudenhaluinen, että halusin laittautua valmiiiksi samalla, kun katsoin lähetystä kotona :)

Anoyymi:Kuukuppi-blogaus on työn alla!

Anonyymi:Mikä ja kenen puku se oli?! En nähnyt!!

Anonyymi:Ei niin :(

Terhi:No oho! Kiitti tiedosta, mahtava juttu :)

Anonyymi kirjoitti...

Kenellä oli se kierrätyspuku joka oli tehty vanhoista videonauhoista? Ihan kun juontaja olisi selittänyt myös jotain käytetyistä pyyhkeistä tehdystä puvusta, mutta multa meni se vähän ohi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/kuvagalleria/data/yleinen/1291/7.shtml

tuo taaempi puku, viininpunamusta, on tanssiteos mementosta lainassa oleva puku, kantaja on ansioitunut valokuvaaja www.puidenkansa.net

videonauhapuku tais olla Katri Komin päällä.

Suositut tekstit