17.12.2009

Arskat ojoon

Koska omistan parin surkeita silmiä, olen pakotettu käyttämään aina silmälaseja tai piilareita. Ei kummissakaan sinänsä mitään vikaa ole, mutta piilareita ei ole hyvä pitää joka päivä ja silmälasikehyksiin puolestaan kyllästyy nopeasti. Koko ajan ei viitsi olla ostamassa uusia pokia, mutta onneksi sentään vanhat, säästetyt pokat ovat aina jossain vaiheessa uudelleen muodissa, joten vaikka ostaisi parin vuoden välein uudet, tulevat ne aina jossain vaiheessa takaisin. Vanhoja rillejä ei kande koskaan heittää menemään!

Äidillä ja isällä on kaapissaan makeita vanhoja pokia, jotka ovat nyt todella ajankohtaisen näköisiä. Sama pätee aurinkolaseihin: ystäväni otti viime kesänä käyttöönsä äitinsä 90-luvun alun Ray Banit ja minä tajusin juuri, että saan lopettaa isäni lippa-arskojen pilkkaamisen.


Isän lippa-arskat eivät tosin ole koskaan olleet yhtä hotit kuin kuvassa Elijah Woodin nenällä keikkuvat. Mutta toisaalta, ehkä iskä ja Elijah ovat hiukan eri asia muutenkin. Isä käyttää lippojaan puhtaasti käytännön syistä: kun joutuu pitämään erittäin vahvoja silmälaseja, on kätevää, kun aurinkolasit voi tarvittaessa vaan napsauttaa silmälasien päälle. Käteväähän se on, juu, mutta ai että olen joskus pienenä hävennyt niitä lippoja! 

Minulla on vähän sama ongelma kuin isällä: näköni on niin huono, etten raski satsata aurinkolaseihin vahvuuksilla, vaan ostan mielummin piilareita ja laitan aurinkoisena päivänä silmiin piilarit ja nenälle jotkut retroarskoistani. Käyhän se niinkin ihan hyvin. Tosin, lipat kyllä olisivat kätevät...

Näin muuten Berliinin katukuvassa muutamat lippa-arskat viime kesänä, joten eiköhän niitä pian Helsingissäkin käytetä. Hel-looks raportoinee meille asiasta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeat lasit :)! Mitenköhän silmälasien ekologisuuden laita on, mihin niitä ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota? Nimimerkillä linssit naarmuilla ja molemmat sangat rautalangalla kiinni, tarttis varmaan uuet :P

Oliver's Peoplella on kivannäköisiä laseja, mutta onkohan se hyvä merkki... Osaatko Noora muuten suositella hyviä optikkoliikkeitä Helsingistä?

Anonyymi kirjoitti...

En itse ole katunut sitä kun ostin aurinkolasit vahvuuksilla! Jos näön huononeminen on pysähtynyt, on aurinkolasit vahvuuksilla hyvä pitkänajan hankinta. Tietty jos ei halua pitää niitä yksiä ja samoja aurinkolaseja vuodesta toiseen, niin sitten se voi olla ongelma. Itse olen kuitenkin ollut enemmän kuin tyytyväinen. Tosin aion teetättää uuden aurinkolasit lähitulevaisuudessa koska haluan lasilinssit myös aurinkolaseihin.

Käytin vuosikausia muovilinssejä laseissa ja vaikka puhdistin ne aina oikeaoppisesti, olivat linssit muutaman vuoden käytön jälkeen täynnä pieniä naarmuja. Ja kerran tuli sitten sellainen isompi naarmu, jolle ei voinut tehdä mitään ja lasit menivät vaihtoon. Silloin vaihdoin lasilinsseihin ja olen erittäin tyytyväinen :-)Mieheni on aina käyttänyt lasilinssejä, eivät ikinä ole menneet rikki tai naarmuuntuneet, vaikka mies harrastaa hurjiakin lajeja.

Piilareita en yksinkertaisesti tykkää pitää. Silmäni ovat niin herkät etteivät edes uusimmat mallit ole minulle sopineet.

-Satu

Anonyymi kirjoitti...

Piilareilla kyllä pilaa silmänsä helposti. Mitäs sanot Lasik-leikkauksesta tai mitä niitä nyt on. Kuinka huono näkösi on, jos saa udella? :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä hommasin viime vuona aurinkolasit vahvuuksilla, mutta käyttö on vähän rasittavaa kun pitää olla kuitenkin toiset muuhun ulkona tekemiseen kuin lukemiseen. Laukussa pitää olla aina kesällä kaks koteloa, lasit ja aurinkolukulasit + päässä aurinkolasit. :(
-Basilika

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Nyt täytyy myöntää, että silmälasien ekologisuus on asia, johon en ole vihkiytynyt ollenkaan. Sen tosin tiedän,että isot ketjut vetää paljon välistä. Kaveri on maahantuoja ja se aina naureskelee Instrujen ja muiden hinnoille. Itse suosin pientä putiikkia nimeltä Trend optic, josta saa piilaritkin huokeammin kuin muualta. Paikassa on erinomainen palvelu ja ihana henkilökunta. Mesta löytyy Hietsun torin kupeesta.

Satu:Joo mullakin on arskoissa lasilinssit, vaikkei vahvuuksia olekaan. Lasilla ja muovilla on tosiaan iso ero, jonka tajuaa vasta ekojen lasilinssien myötä!

Anonyymi:Mulla on -7 ja -5, about, en muista tarkalleen :) Lasik-leikkaus kiinnostaisi kovasti, mutta ymmärtääkseni sellaisen läpikäytyään ei enää voi käyttää piilareita ja olen kuullut, että -7 näköä on vaikea saada ihan täysin kondikseen. Tosin voin olla väärässä!

Basilika:Joo just tota mäkin mietin, en jaksais venkslata rillien välillä..

Anonyymi kirjoitti...

Ystävällä korjattiin molemmista silmistä -6 ja leikkaus onnistui hyvin.. Nyt on tullut vielä uusi leikkaustapa tai miksi sitä sanotaan, Femto. Itsellä oli -2.5 ja -3, mutta kyllä on nyt mahtavaa nähdä heti aamusta hyvin. Piilolinssejä en enää pystynyt käyttämään ja sankalasit hankaloitti kaikkea harrastamista niin pahasti.. Uskallan suositella ainakin ottamaan asiasta selvää!

Suositut tekstit