19.11.2009

"Nyt pitää vaan ottaa iisisti"

Siksinfluenssasta mielenkiintoinen puheenvuoro täällä. MTV3n Studio55 -ohjelmassa äänessä lääkäri Antti Heikkilä. Kiinnostavaa. Harmi vaan, että välillä videoklipissä on pahoja häiriöitä. Tulee heti mieleen, että onkohan kyse ihan sattumasta ;) No, eiköhän.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heikkilä ei kyllä vakuuttanut millään tasolla A-Talkin sikainfluenssaohjelmassa :-(

Anonyymi kirjoitti...

Heikkilä antoi ikävä kyllä myös väärää tietoa. H1N1-rokotteen antama suoja ei ole vain 30-70 % vaan 80-90 %.

-Satu

Sardu kirjoitti...

Heikkiläkin puhui d-vitamiinin tärkeydestä; hide kun olisin vaan luottanut omiin fiiliksiin ja jättänyt pojan piikittä.

Karoliina kirjoitti...

Satu: mistä tuo tieto on peräisin? Itsekin olen nimittäin lukenut tuon, että yhden rokotteen suoja olisi vain se 30-70 % ja kahden rokotuskerran teho olisi sitten siellä lähempänä 90%. Ja Suomessahan ei rokoteta kai kun kerran, ellei sitten pieniä lapsia kaksi kertaa?

KatiA kirjoitti...

THL väittää tuota 80-90 % vaikka ulkomaiset lähteet puhuvat 30-70 % suojasta... tiedä sitten kuka on oikeassa, sillä todellista tieteellistä konsensusta asiasta ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Joo A-Talkissa Heikkilä ei kyllä vakuuttanut. Meni luottamus koko mieheen.

Anonyymi kirjoitti...

Heikkilä on ikävänpuoleinen öyhöttäjä, ainakin hänen blogistaan päätellen :(

Anonyymi kirjoitti...

No huh huh, mitä omilla mielipiteillään värittynyttä puhetta, perustaisi väitteensä faktaan, jos aikoo "asiantuntijana" esiintyä.

Anonyymi kirjoitti...

Terveellä 18-60 vuotiaalla aikuisella yhdellä annoksella rokotteen antama suoja on 80 % ja kahden annoksen antama suoja 90 %.

Lapset sen sijaan pitäisi rokottaa kaksi kertaa, jotta heille syntyisi samanlainen määrä vasta-aineita, mutta yksikin annos on parempi kuin ei mitään. Sama tilanne eli vasta-aineiden vähyys rokotuksen jälkeen voi tapahtua myös vakavasti sairailla tai vanhuksilla ja heille 2 annosta antaisi ehkä paremman suojan.

"Immune response to an investigational formulation of Pandemrix™ (H1N1) in adults aged 18-60 years

In a clinical study that evaluated the immunogenicity of AS03-adjuvanted vaccine containing 5.25 μg HA derived from A/California/7/2009 (H1N1)v-like in 62 healthy subjects aged 18-60 years, 21 days after the first dose of vaccine the anti-HA antibody seroprotection rate (%; the proportion of subjects with haemagglutination inhibition [HI] titre ≥1:40) was 98.4%, the seroconversion rate (%; the proportion of subjects who were either seronegative at pre-vaccination and have a protective post-vaccination titre of ≥1:40, or who were seropositive at pre-vaccination and have a four-fold increase in titre) was 98.4% and the seroconversion factor (the ratio of the post-vaccination geometric mean titre [GMT] and the pre-vaccination GMT) was 41.4."

http://health.gsk.com/hcp/H1N1Vaccine/efficacy.htm

Sikainfluenssarokote pohjautuu lintuinfluenssarokotteeseen, jonka tehoa on tutkittu jo muutaman vuoden ajan.

Samoiten koska kyseessä on influenssarokote voidaan olettaa, että teho on samaa luokka kuin kausi-influenssarokotteella:

"A study by Bridges et al. (JAMA 2000) among healthy adults found that the inactivated influenza was 86% effective against laboratory-confirmed influenza."

-Satu

Noora kirjoitti...

Kiitos keskustelusta! ... Mahtava sana tuo "öyhöttäjä" :) Opin taas uusia suomenkielen sanoja. Heh.

KatiA kirjoitti...

Olipas "puolueeton" lähde kertomaan rokotteen tehosta; valmistaja itse!

Kannattaa pitää tiukasti mielessä Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätös, jonka mukaan lääkeyhtiöiden ei tarvitse paljastaa eikä millään tavalla ilmaista tuotteidensa markkinointiin mahdollisesti negatiivisesti vaikuttavia seikkoja tai tutkimustuloksia.

Suositut tekstit