2.11.2009

Sähköautoilu on totta

Jiihaa! Enpäs ole koskaan kruisaillut yhtä iloisesti kuin tänään, päästessäni Suomen ensimmäisen sähköauton kyytiin! Miettikää nyt: tuulivoimalla ladattu, äänetön menopeli! Kuulostaako uskomattomalta? Todistusaineisto löytyy Olotilasta.

10 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Sähköautot ovat hyvä asia, mutta juuri tuo äänettömyys tekee niistä vaarallisia! Ihmiset ovat tottuneet havainnoimaan autoja osittain äänen perusteella ja erityisesti sokeat luottavat kuuloonsa tässä asiassa. Kun autoista ei enää lähde ääntä mitenhän paljon esimerkiksi autoilija-jalankulkija onnettomuudet lisääntyvät.. Toisaalta luin yhden artikkelin (en muista nyt missä se oli), että autovalmistajat suunnittelevat lisäävänsä uusiin autoihin moottorin ääntä tuottavat kaikuttimet. :)

tt kirjoitti...

Mä olen ollut sähköauton kyydissä jo muutama vuosi sitten... Postin vanhoja elcatteja (suomessa valmistettuja nekin) on liikenteessä jokunen. Kaveri ajelee sellaisella päivittäiset työmatkansa :)

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpä minäkin, ettei mahda olla Suomen ensimmäinen.

Dragofix kirjoitti...

Hirvee vouhotus äänettömyydestä. :D Kyllähän pyörääkin pitää varoa vaikkei siitä mitään ääntä juurikaan lähde. Tarkkaavaisuutta enemmän ihmiset niin kuljettajapuolella kuin jalankulkijoina! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on vuosi 2006?

KatiA kirjoitti...

Itse olen nähnyt ja ollut Elcatin kyydissä jo varmaan likemmäs kymmenen vuotta sitten. Ei se sähköauto niin mieletön "uutuus" todellisuudessa ole...

annepa kirjoitti...

No mut jos se oli se EKA Suomen sähköauto. Eihän sitä esim mainita että kuinka vanhan auton kyydissä Noora oli.

KatiA kirjoitti...

annepa,
olen hirveän pahoillani, mutta videoklipissä näkyvä eCorolla ei todellakaan ole kymmentä vuotta vanha. eCorollan keulasta päättelisin sen olevan 2000-luvun puolesta välistä tai jälkeen. Näin ollen se ei voi olla Suomen EKA sähköauto.

Pikku googlauksella selviää, että suomalaiset Elcatit on otettu kaupalliseen käyttöön jo vuonna 1990, prototyyppejä testailtiin 1985-1989. Samalla selvisi myös se, että ensimmäiset kuluttajakäyttöön tarkoitetut sähköautot on rakennettu jo 1899!!!

Mutta hypetys on kivaa, vaikka faktat menevätkin pieleen.

Noora kirjoitti...

Kyseessä on ensimmäinen malli,joka on suunniteltu tällaisille perusjampoille, sikäli siis eka. Hmm... Ehkä pitää viilata tekstin sanamuotoja. Perustin tekstin kyllä ihan saamaani infoon.

annepa kirjoitti...

Oops, luin vain postauksen, en kattonu videota joten en tienny minkä mallinen ja näköinen auto on kyseessä.

Suositut tekstit