27.11.2009

Revanssi

Viimekertaisen Engel-iltaplan kuva oli sen verran epäedustava, että koin velvollisuudekseni kohentaa mielikuvaanne paikan fetapinaattipiiraasta uuden foton myötä. Appelsiinimehu muuten puristetaan itse, tuoreista hedelmistä, täydellistä.

Lohipiirakkakaan ei kuulemma ollut pöllömmän makuinen kokemus. Olen silti itse sitä mieltä, että piiraita paremmalta maistuu anosten loistavasti marinoitu salaatti. Saisinkohan ensi kerralla tilattua pelkän lisukesalaatin? Siten annos olisi luonnollisesti myös terveellisempi.

Erona viimekertaiseen oli hunajamarinoitu porkkana, jota annoksessa oli munakoison tilalla. Hunajaporkkanoita pitääkin koittaa tehdä kotona. Laitan reseptin perästä!

Asiasta toiseen... Tänään vietetään Älä osta mitään -päivää. Tajusin juuri, että minun on aivan pakko hakea kaupasta maalarinteippiä, koska täällä kotona on käynnissä maalausprojekti, josta tulee täys fiasko ilman teippipelastusta. Höh. Saisinkohan teipit velaksi, jos maksaisin vasta huomenna? Tai ilmaiseksi, silloin se ei ole ostmista?

Hyvää puuhaa ÄOM-päivänä on kaappien siivoaminen: ei tarvitse ostaa mitään ja silti saattaa tehdä löytöjä, kuten Nelliinakin blogissaan kirjoittaa. Löytäisinköhän minä kaipaamani maalarinteipin, jos oikein kovasti etsin?

Luonto-Liiton sivuilta löytyy ÄOM-päivään liittyen kilpailu, Miksi ostat? Palkintona on kulttuurielämys. Käykääpä osallistumassa!

12 kommenttia:

seri kirjoitti...

Musta ÄÖM- päivä on ihan ok, mutta toisaalta aika jeesustelua, koska mulla ainakin on joka viikko useita ÄÖM- päiviä, jolloin en käy edes ruokakaupassa. Olenko muka ainutlaatuinen? Ja tuo, kun ihmiset joka vuosi jankkaa mielipidepalstoilla "ai eikö tänään saa ostaa edes maitopurkkia". Voi jeesus, ei kai SE siinä ole pointti. Tai tuo teippikään, mitä se mitään muuttaa, jos todella tarvitset teippiä etkä eilen ostanut sitä vaan tänään, kun "tänään on AINOA päivä vuodessa, jolloin ei osteta mitään"...

huijaustako? kirjoitti...

ei liity iheeseen, mutta oletko jo kuullut anttilassa myynnissä olevasta "luonnonkosmetiikasta"

Mainostettiin isosti, 100% kasvisperäinen ja 100% biohajoava luonnossa.. jne..

kyseisen sarjan käsirasva sisälti kuitenkin edta:ta.. miksi tälläinen "huijaus"??

Iines kirjoitti...

ÄOM ei mun jouluostoksiin vaikuta mitenkään. Pyrin muutenkin miettimään mitä kannattaa ostaa. Huomioin muuten, että Marimekon ihana Siirtolapuutarha-sarja on valmistettu Thaimaassa. Yksi nukke puolestaan oli tehty Kiinassa. Toi astiasarja kiinnostaa silti, mutta harmittaa, koska mieluummin maksaisin enemmän jos tehty Suomessa. En halua tuotetta, joka tehty mahdollisimman halvalla, vaan tuotteen, joka tehty mahdollisimman hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Haha, ihana Noora! Ihan varmasti Engelin henkilökuntakin arvostaa panostasi paremman mielikuvan antamisesta;) Kannattaa kokeilla listalla olevia salaatteja piirakan sijaan, jos haluaa pelkän salaatin, ne on tosi herkkuja!

ANna kirjoitti...

samoilla kannoilla kuin seri.. ihmetyttää se pilkunviilaus, mihin asti ihmiset saattavat mennä ÄOM-päivän suhteen. Mikäli edellisenä päivänä tehdään triplasti ostoksia ÄOM-päivää ennakoiden, miten se vaikuttaa? Tarpeelliset asiat saa mielestäni ostaa ihan normaaliin tahtiin jokaisena päivänä, mutta ÄOM-päivän tarkoitus lienee kuitenkin pohtia jokaisen ostoksen tärkeyttä. Turha keskittää ahdistusta tiettyyn päivään, vaan lähinnä miettiä itse aihetta. Eikö se ole kyseisen päivän tarkoitus?

Anonyymi kirjoitti...

ANna: vähä niinku Earth Hourin aikana sammutetaan valot ja sitte heti sen jälkeen pistetään ainalämmin saunakiuas takas päälle 24/7 :)

--Aki

Katja kirjoitti...

ÄOM päivän tarkoitus lienee juuri se, että tajuaa lounaankin olevan ostos, ei sen kummempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Iines, mua kanssa ärsyttää suunnattomasti että osa Marimekon ja Iittalan astioista valmistetaan Thaimaassa. Nämä brändit kuitenkin myy kotimaisuudellaan ja niistä ollaan valmiita maksamaan ekstraakin, kun kuvitellaan sillä olevan työllistävä vaikutus kotimaassa. Sitä paitsi, jos tuote on valmistettu halpamaassa, sen pitäisi myös näkyä hinnassa.

Jossain (Nooran blogissa tai kuningaskuluttajassa?) oli taannoin juttua myös siitä, että muumimukien valmistuksessa Thaimaassa käytetään jotain myrkyllisiä aineita, esim. lyijyä.

Tuazophia kirjoitti...

Kai siinä tiettynä päivänä ostamattomuudessa on lähinnä idea, että kaupatkin huomaisivat jotain olevan tekeillä... Itsekään en vietä tuota päivää mitenkään erityisesti - nytkin oli lapsen koulun joulumyyjäiset ja toki siellä tuli muutama euro kulutettua! Kuitenkin ylipäänsä mietin ostamista ja joskus jopa niin paljon, että ahdistun, enkä kykene ostamaan mitään. Kun pitää ajatella liian montaa asiaa, tulee joskus sellainen tilanne, että pitäisi pystyä päättelemään, mikä on paras vaihtoehto, eikä sitä välttämättä ole. On siinä lapset ihmeissään, kun äiti tulee kotiin ja kertoo, että tänään ei olekaan puuroa (eikä kerro, ettei voinut rajoitetussa ajassa tehdä valintaa luomun, lähituotannon, viljalaadun, pakkaustavan ja puutteellisten tuotantotietojen viidakossa - lasten ei sentään tarvitse ahdistua moisesta). :o

seri kirjoitti...

Ymmärrän kyllä, että kaikista "parhaimman" tuotteen valinta voi olla ongelmallista, mutta tuo, ettei saa edes kaurahiutaleita valittua, menee musta jo vähän liian pitkälle. Eikö kotona voi miettiä millä perusteilla tekee valintoja ja ostaa sitten sen listan mukaan ennen kuin löytää jotain uusia syitä painottaa jotain toista näkökulmaa eniten.

Itse esim. olen osittain vaihtamassa kosmetiikkamerkkejä, mutta luomivärejä ja muutakin saatan edelleen ostaa tavallisesta kaupasta enkä tunne itseäni huonoksi. Maitotuotteita käytän hyvillä mielin edelleen, koska ne minun ruokavalioon ja hyvään oloon sopivat, vaikka tiedän epäkohdat. Lakto-ovo-vegetaristi, jätteiden kierrättäjä ja ympäristöasioita pohtiva olen ollut kuitenkin jo vuodesta 1996 eikä minun edelleenkän tarvitse tässäkään asiassa olla täydellinen...

Elina kirjoitti...

Asiaan täysin liittymätön kommenttikysymys: Kerroit jokunen kuukausi sitten ottaneesi käyttöön sen Green Pan -paistinpannun. Onkos se ihan pätevä pannu? Olen harkinnut moisen hankkimista viime aikoina. Teflon ahdistaa ihan liikaa.

Tuazophia kirjoitti...

Kyllä varmasti menee liian pitkälle se, etten saa kaurahiutaleita ostettua, mutta sellaista minulla joskus on. Varsinkin, jos menen kauppaan väsyneenä, saatan hyvinkin seilataa edes takaisin päättämättömyyden takia. Siis myös Bio- (eli Luomu-) kaupassa eikä vain tavan ruokakaupoissa. Tästä syystä yritän olla stressaamatta asioista liikaa - se vaan tuntuu mahdottomalta, vaikka minulla normaalisti onkin kohtuullisen toimivia strategioita.

Suositut tekstit