8.11.2009

Reikäjuusto

Jos sattuu viettämään joutilasta sunnuntaita, eikä oikein tiedä mitä tekisi, tässä vinkki: leikkele paitasi reikäjuustoksi.


Kuvan reikätoppi maksaa Pixie Marketissa 198 dollaria, mutta vanhan paidan teurastaminen on ilmaista. Sakset heilumaan!

15 kommenttia:

eltsu kirjoitti...

hyvä vinkki hieman tuunailla itse, aina ei tarvitse ostaa uutta ja kuluttaa :) ja kenellä riittää taitoa, itse tehden saa kanssa tehtyä vaikka mitä muotiluomuksia. paitoihin voi myös itse ommella esim. ylimääräisiä vetskareita ja nappeja, heti tekee vaatteesta omannäköisensä. mustaan paitaan esim suuria pirtsakan värisiä nappeja, ei liian värikäs vaikutelma mustaa vasten, vaikka nappien värikirjo olisikin laaja. :) kokeilkaa vaikka!

Sunshe kirjoitti...

Siisti idea. Kun vielä saisi pallukoista siistit ja oikean kokoiset :)

Dragofix kirjoitti...

Tää on tätä muotia. ;D

usch kirjoitti...

IHANA IDEA! Äkkiä etsimään sopiva paita, ja teurastus alkakoon!

KatiA kirjoitti...

Tuo on niiiiin vanha juttu!!!

1980-luvun alusta tuli juuri samanlainen reikäjuustomuoti Ruotsista Suomeen ja silloin tuli itsekin modistettua vanhoja vaatteita noilla symmetrisillä rei'illä.

Kaikki vanhat jutut on pikkuhiljaa kierrätetty "uutuuksina"... Eikö kukaan enää kykene kehittämään jotain aidosti uutta ja innovatiivista?

jenni kirjoitti...

Tämä kommentti ei liity jutun aiheeseen, vaan Codexiin! Olitko Noora tiedotustilaisuudessa lauantaina?? En itse päässytkään paikalle ja kiinnostaisi, mitä siellä kerrottiin! Kai blogaat pian aiheesta??

Norppa, Noora kirjoitti...

Nää on just niitä "hyvä idea, ei toteuteta tänään" - juttuja :). Siis kun itse olen niitä "ympyrästä ei koskaan tule ympyrä" -tumpeloita, niin voin hyvin kuvitella miltä kotona teurastamani paitani näyttäisi! :D

usch kirjoitti...

KatiA Noorahan antoi tämän vain kivana vinkkinä, enkä minä tästä ainakaan ollut kuullut aiemmin, ja veikkaan ettei moni muukaan... Ja mitä hittoa sitten, kierrätyshän on hieno asia? Sitäpaitsi mikään ei ole hienompaa kuin luoda vanhoista ideoista uusia muotoja ja moderniin muottiin sopivia? Siis en tosiaankaan ymmärrä pointtiasi, miksi se olisi huono juttu että tämä on vanha idea ja 80-luvulta... Onhan vintagekin noussut pintamuotiin ja siinähän on nimenomaan ne 20-80-lukujen autenttiset vaatteet kyseessä!

ja kun niitä yhdistää modernimpiin juttuihin niin siitä syntyy todellakin jotain uutta ja freshiä!

Ja mihin tää maailma sitä paitsi onkin joutunut siinä kierteessä että on aina pitänyt pyrkiä keksimään jotain uutta ja hienoa?! Nyt olisi nimenomaan aika miettiä mitä kaikkea arvokasta olemme unohtaneet taaksemme, jotta pääsisimme ETEENPÄIN.

KatiA kirjoitti...

usch,

1) Miksi _vanhat_ ideat aina "kierrätetään" "uutuuksina"?

2) Eikö juuri tuo jatkuva kierrätyskin lisää maailman kierrettä?

3) Mitä yhtä hienoa on tuossa "reikäjuustossa" kuin esimerkiksi ihan oikeissa perinteisissä villasukissa?

4) Tiedätkö kuinka tylsää on katsoa kun juniorit elää yhä uudelleen ja uudelleen "ihqna" jotain minkä olen nähnyt nyt jo pariin kertaan ja mikä ei todellakaan ole kestävää ja klassista?

Kestävä kehitys todellisuudessa on ajattomuutta ja käyttökelpoisuutta, vaatteita, jotka palvelevat yhtä ainoaa omistajaa koko olemassaolonsa ajan.

Kierrätys (suureksi osaksi), tuunatus yms. on vain viherhuuhtelua kerskakulutukselle.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin odotan innolla codex-postaustasi!

K-Fisu

eltsu kirjoitti...

anteeksi, pakko vielä osallistua keskusteluun sen verran, että vaikka olisikin joillekin vanha idea, huom. kaikille se ei ole sitä. Ja itse sata kertaa enemmän liputan sen puolesta, että tuunaillaan vanhoja, mitä ostetaan uusia. Kuluttamisen ihmiset hallitsevat muutenkin liian hyvin..

katia, jotkut ideat ovat toisille uusia, siksi ne kierrätetään uusina ;)

Noora kirjoitti...

KatiA:Niin, trendit tulee aina takaisin tietyin väliajoin. En mä usko, että enää varsinaisesti keksitään mitään uutta, paitsi ehkä materiaalien osalta. Itsestäni ainakin tuntuu, että kaikki on jo nähty :) Tietenkin voin olla väärässä...

Ja kannattaa muistaa, että me nuoremmat ei olla eletty esim. 80-luvulla muotia samalla tavalla, kuin vanhemmat, jotka ehkä jo ehti mukaan muodin ja trendien maailmaan meidän leikkiessä hiekkalaatikolla :) Musta on hienoa, että vanhat jutut löytää uuden sukupolven ja aion vastedeskin innostua vilpittömästi asioista, on ne sitten jo nähty tai ei.

Jenni:Olin, blogaan!

KatiA kirjoitti...

Olen yhä sitä mieltä, että reikien tekeminen vaatteisiin de facto lyhentävät niiden käyttöikää. Monet tuunaustemput johtavat siihen, että vaatetta ei voi enää tuunaamisen jälkeen uusiokäyttää kunnolla, vaan se päätyy jätteeksi.

Noora, on todellakin olemassa myös suunnittelijoita, jotka ihan oikeasti kehittävät uusia innovaatioita kaavoitukseen ja vaatteen käytettävyyteen. Mutta en usko, että muodin perässä hiihtäjät kiinnostuvat kyseisistä vaatteista, sillä todellisia innovaatioita ei voi suoltaa neljää kokoelmaa vuodessa ja toisaalta tällaiset vaatteet eivät seuraa pintamuotia, vaan ovat tarkoitetut käyttöön kymmenenkin vuoden jälkeen.

usch kirjoitti...

Tää on varmaan taas niitä juttuja joihin mun ei kannata osallistua koska olen aivan liian nuori ymmärtämään yhtään mitään tästä maailmasta. :) Kuten eräässäkin ilmastonmuutoskeskustelussa nimimerkki Roope Ankka oli asiasta mieltä...

Jos vanhempia ihmisiä rassaa se että niiden nuoruuden jutut tulee uudestaan muotiin, tai että muiden mielipiteet siitä mikä on hienoa eivät olekaan samat kuin heidän omansa, niin jotain on mennyt todella pahasti pieleen!

KatiA kirjoitti...

Helppo on tarttua siihen, että en pidä tyylien kierrättämisestä, erityisesti valheellisina uutuuksina, ja jättää kaikki muut ajatuskuviot sen takana huomiotta.

Ymmärrän nyt, että olen tehnyt kammottavia rikoksia: olen yrittänyt antaa kokemusperäistä tietoa vaatteiden kestävyydestä, olen ajatellut valtavirtaa vastaan, olen puolustanut omia mielipiteitäni ja, mikä pahinta, olen hyökännyt Jumalaista Muotia vastaan pitäen sitä, uutta ja kierrätettyä, vain kerskakulutuksena ja kertakäyttökulttuurina :(

Suositut tekstit