11.11.2009

Ommmm...

Olen löytänyt uuden lempisuklaan: Ombar! Älkääkä nyt säikähtäkö tässä kohtaa sanaa superfood, ei siinä ole mitään sen kummallisempaa kuin terveelliset raaka-aineet. Ja nyt on kuulkaas kerrankin maku (ja makeus) kohdallaan!

Ombarit ovat superfood-raaka-aineisiin perustuvia suklaapatukoita, joiden juju on kuumentamattomassa raakakaakomassassa:

"Driving that fascination was (and still is) the emerging knowledge that the cocoa bean, altogether unknown to even self-confessed chocoholics, contains bundles of beneficial nutrients, earning it the title 'superfood' in the eyes of many. Indeed the cocoa (cacao) bean is one of the most complex foods in nature's larder. Another big plus for people that like their food raw, is that the roasting process that occurs during all conventional chocolate production is very detrimental to the delicate phytonutrients that cocoa is attributed to contain. Chocolate as we generally know it is made from a cocoa that is no longer a 'superfood' - where it's nutritional value has been significantly reduced".

Koska Ombareihin käytettäviä kaakaopapuja ei paahdeta, on suklaassa jäljellä enemmän ravintoaineita kuin esimerkiksi kaupan perussuklaissa. Patukoissa ei ole lisättyä sokeria, makeus saadaan aikaan agavenektarilla. Lisäksi Ombarit maustetaan erilaisilla superfoodeilla, esimerkiksi gojimarjoilla ja hampunsiemenillä. Ja patukat ovat luonnollisesti maidottomia, aito suklaa ei maitoa kaipaa!

Ombar on mielestäni ekokauppojen suklaavalikoiman parhaimmistoa, koska suklaan maku on täyteläinen, eikä kitkerä, ja lisäksi suklaassa on myös vähän täytettä (karpaloa), joka tekee suklaasta astetta herkullisemman. Patukoita on olemassa viittä eri makua, Ruohonjuuri myy ainakin kahta eri versiota. NIIN herkullista!

Tässä vielä karpalo-Ombarin tuoteseloste: kaakaomassa (kaakao min. 50%), agavenektari, kaakaovoi, kookosvoi, omenajauuhe ja pakastekuivattu karpalojauhe (3%). 50 gramman patukka maksaa muistaakseni noin kolme euroa.

Psst... Ja patukkalöydöstä kiitokset Marialle!

25 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Hinta olis kiva tieto, enkä pahastuisi patukan koon mainitsemisestakaan :)

Iines kirjoitti...

Pitää koklaa! Karpalo kuulostaa hyvältä. Kerran oon tehnyt raakasuklaata itse, se oli vähän kitkerää ekana iltana, mutta seuraavana päivänä ei enää. Silloinkin seassa karpaloa, nam.

Noora kirjoitti...

Inka: 50 g ja noin 3 euroa!

Iines:Joo itse kun tekee, niin voi olla aluksi vähän karvasta, ennen kuin oppii hyvän reseptin :)

Kirsi L kirjoitti...

Oma suosikkini ekosuklaissa on Vivani. Siinä ei ole käytetty edes lesitiiniä, jota on useimmissa luomupatukoissakin: tummassa perusversiossa on pelkkää kaakaovoita, kaakaojauhetta ja ruokosokeria.

Parasta levyssä on kuitenkin pehmeä ja voimakas maku. En itse välitä kitkeryydestä.

Kuumentamaton kaakaopapu kuulostaa kyllä hyvältä sekin.

Mia Lucia kirjoitti...

Ommnomnom...nuo suklaat ovat kyllä tosi hyviä! Ostin niitä kaikkia jokin aika sitten, mutta olen tähän mennessä maistanut vasta cashew-kookosta ja tänään gojia =).

Maija kirjoitti...

Tosi hyviä ovat minustakin. Ja kun ovat niin hyvistä raaka-aineista tehtyjä, niin niistä ihan hyvällä omalla tunnolla voi välillä nauttiakin. Ainoa huono puoli on se, että ne ovat usein loppu kaupasta :) Löysin niitä jo muutama kuukausi sitten Ekolosta ja sen jälkeen olen monesti nähnyt pelkät tyhjät laatikot. Eli kun löydätte jostain niin ostakaa useampia kerralla :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan FANTASTINEN patukka, vähän vaarallinenkin ehkä, niin tuhtia tavaraa :) Olen kokeillut luennolla porkkanamehun kera, enkä meinannut pysyä penkissä lainkaan!

eltsu kirjoitti...

mistä näitä saa ostettua? heräsi kiinnostus.. :)

HW kirjoitti...

Nämä ovat omiakin suosikkejani, täällä suht tuore postaus aiheesta:
http://gojiavocado.blogspot.com/2009/10/pienta-herkuttelua.html

Makuja Ruohonjuuressa näkyy olevan tarjolla neljää erilaista ja ovat muuten tässä kuussa kanta-asiakastarjouksenakin :)

mervi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin Kirsi L, Vivani on todella hyvää, se taloussuklaa! Ehdoton suosikkini, tähän asti....aion kyllä kokeilla tuota Ombariakin...

Anonyymi kirjoitti...

Mä noita kattelinkin viimeks kun Ruohonjuuressa kävin. :) Aika kova hinta, mutta toisaalta jos harvoin herkkuna syö, niin eipä tuo konkurssiin aja. Mielummin ehkä kuitenkin patukka tuota kuin levy tavallista maitosuklaata. :)

-Hanna-

~heidi kirjoitti...

Mielestäni hyviä eväitä, mutta ei kyllä mitenkään voita itsetehtyä!

heidå kirjoitti...

Itse olen tutustunut myös kyseisiin patukoihin! Todella hyvän makuisia! Asutelen ulkomailla ja olen tilannut ko suklaata netistä
(http://www.therawchocolateshop.com/), mutta hyvä tietää, että suklaata saa myös Ruohonjuuresta, kun tulen jouluksi kotiin (:

Anna kirjoitti...

Harmittelin Nooran postauksen perusteella, että suklaassa on omenajauhetta (olen omena-allergikko), ja kävin Ombarin nettisivuilla tutkimassa tuoteselosteita - jostain syystä siellä saman karpalosuklaan tuotetiedoissa ei omenajauhetta mainita. Kummaa!

ombar.co uk:n sivuilta karpalosuklaan tuoteseloste:

"ingredients cocoa mass, agave nectar, cocoa butter, coconut butter, freeze-dried cranberry powder. cocoa content 53%"

emma kirjoitti...

kiitos blogista! löysin tänne aikanaan maman kautta ja oon siitä lähtien seurannu tiiviisti. nyt mulla olis juttupyyntö: elohopee! siitä puhutaan musta joka päivä eneemmän, mut tiedot on jotenkin tosi hajanaisia. iso alue, mut mitäpä sä et hanskais :-)

Anonyymi kirjoitti...

Söin juuri viikonloppuna yhden. Oli aika hyvää ja ei ollenkaan kitkerää kuten pelkäsin.
Mutta kyllä tuo hinta on oikeasti aika paha. OK 3 euroa ei nyt ole periaatteessa suuri raha,mutta suhteutettuna tuohon kokoon,niin huh huh.
Miksi näiden superfoodsien ym pitää olla aina vähän ylihinnoiteltuja. Menekki voisi olla perempi jos hinnat kestäisivät vertailun muidenkin suklaiden kanssa. Esimerkiksi Fazerin luxukseksi brändätty Nordic gourmet maksaa vähemmän.

-e-

paulamummu kirjoitti...

Kiitos tiedosta - ja suklaata voi siis tehdä ilman soijalesitiiniä ja karrageenia ja luonnotonta luomusokeria!

Kippis kirjoitti...

Maistoin juuri tuota karpaloista Ombaria toissapäivänä ja olin ihan liekeissä! Maistui tosi hyvälle, pirtsakan raikkaalle. Hinta vaan on suolainen. :/

Anonyymi kirjoitti...

Organic Food Barilla on myös suklaisia makuja, jotka on Raw ja herkullisia. Maistoin ja suosittelen. Raakaruoka.com sivustolla oli myös hyvä juttu patukoista.

usch kirjoitti...

Minä ostin ombareja Lontoon whole foodsista! Pian tulossa entry blogiini lontoon-matkastani... Maistoin siellä myös erään yksityishenkilön tekemää piparmintturaakasuklaata,namm!

Casper kirjoitti...

Ei nyt ole tarkoitus ampua alas tätä suklaavillitystä, mutta kannattaa kuitenkin olla varovainen tuon raakasuklaan kanssa.

Ennen kuin menee popsimaan överit niin kannatta lukaista ainakin tämä Paul Nison:n kirjoitus:

http://www.living-foods.com/articles/toxiccacao.html

Ja jos meinaa ryhtyä täysipäiväiseksi raakakaakosyöjäksi kannattaa katsoa tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=CsNcPFEgmE4

Omat kokemukseni ovat samansuuntaisia. Kaikilla on kuitenkin eri aineenvaihdunta, joten jollain se tuntuu kuitenkin toimivan.

Lisää juttua:
http://www.youtube.com/watch?v=Jz_XezJ8cMY

Kaakao sisältää pienen määrän kofeiinia sekä Theobrominea:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theobromine
ja
http://en.wikipedia.org/wiki/Theobromine_poisoning

jenni kirjoitti...

Hienoa, tuoteselostekin kohdillaan :)

Aikaisemmin olen syönyt Green&Black´s:n luomusuklaata, mutta viimeksi huomasin, että kun kaikki muut ainesosat olivat luomua, soijalesitiini ei ollutkaan! Eli sehän voi periaatteessa olla vaikka gm-soijasta?? >:(

aleksi kirjoitti...

aitoa suklaatahan tuo ei todellakaan ole vaan sitä moccoladea.. suklaankaltainen tuote. suklaaseen ei kuulu kasvisrasvat.

suklaa vähän kun kahvikin syntyy sillä paahdolla, se on tuote ei puussa valmiina roikkuva.

Mujeril kirjoitti...

Mielestäni on hyvä, jos oikeasti laadukas tuote näkyy myös hinnassa. Näin pystyn heti vertailemaan kaupassa, olenko ostamassa ns. höttösuklaata vai kovaa kamaa. Lisäksi olen huomannut tummissa suklaissa sen, että sitä riittää ne pari palaa ja sitten onkin makeannälkä tyydytetty.

Mielummin siis maksan 3e useamman päivän kestävästä suklaalevystä kuin samanhintaisesta megahyperjumbokarkkipussista, jonka hotkin yhtenä iltana (vatsakipujen kera).

Noora kirjoitti...

Emma:Hyvä juttutoive. Tosin mun pitää sukeltaa aika syvälle siihen ennen kuin pystyn tuottamaan edes pintaraapaisublogauksen. To do listalle siis...

Casper:Kiitos linkeistä!

Aleksi:Niinhän se on. Kommenteista päätellen asian ydin meni kuitenkin perille.

Suositut tekstit