3.11.2009

Hiirimatto kenkään...?

Olen ottanut ison askeleen aikuistumisen tiellä, sillä pankkikortissani on nykyään Plussa-ominaisuus. Tästä johtuen saan säännöllisesti kotiin Pirkka-lehden, jonka NiksiPirkka-palsta vaan on ihan parasta viihdettä!

Iso osa nikseistä tuntuu aika dadalta, mutta toisinaan Pirkkaniksien joukossa on ihan toteutettaviakin ideoita, esimerkiksi tämä: "Vanhoista hiirimatoista voi leikata pohjalliset kumisaappaisiin. Ovat pehmeitä ja eristävät hyvin!"


Huvittavaa, ja varmaan ihan käytännöllistä. En tosinusko, että teurastan oman hiirimattoani saappaan pohjalle, mutta ihan hyvä idea. Kierrätystä tämäkin :)

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Plussahomma on ihan pyllystä. Suurin piirtein kerran vuodessa saat jonkun kämäsen 5 euron arvoisen setelin, joka käy vaan plussakauppojen kassalla.

Sen sijaan suosittelisin s-etukorttia. Silkkaa rahaa joka kuukausi, nosta vaikka suoraan pankkiautomaatista ja maksa ihan missä haluat - vaikka sillä s-etukortilla. Ei etuseteleitä, ei rajoituksia. Miehen kanssa maksettiin molemmat kahdeksi viikoksi thaimaahan pelkillä s-bonuksilla. Ei olisi onnistunut plussaetuseteleillä...!

Ja juu tiiän; sun pointti ei ollut vertailla bonuskortteja, vaan kertoa niksi-pirkassa olleesta jutusta. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas maksan aina koko perheen joulun plussa seteleillä :D

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi puhuu vasten parempaa tietoaan. Mulla on Plussa-kortti ja plussabonukset tulevat kyllä suoraan pankkitililleni. Ja sillä rahalla voin kyllä tehdä ihan mitä haluan. Tosin pienen talouden niukoilla ruoka-ostoilla ei makseta Thaimaan lomaa. Mutta se on sitten toinen keskustelu.

Plussa

Anonyymi kirjoitti...

Hei kamoon kaverit,
Nooran piti vaan päästä esittelemään hiirimattoaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora!
Lueskelin aikasempia postauksia ja mieleeni tuli kysymys ruuan hinnasta. Elikkä osaatko arvioida noin suurinpiirtein paljonko sulla menee murkinaan rahaa per kk?
Mietin vain luomuun täysin siirtymistä..

t. opiskelija turuust

JenniKoo kirjoitti...

Ihan ensimmäiselle anonyymille sanoisin, että korteissa on ihan "pikkuisen" eroa. Plussakortti on täysin ilmainen, kun taas s-etukortista joutuu maksaa naurettavan summan. Jos ei kerralla halua heittää rahaa kankkulan kaivoon, niin niillä s-bonareilla voi maksaa sen kortin. Toisin sanoen vie näillä ostosmäärillä (2 henkilöä) noin kaksi vuotta. Kumpi siis järkevämpi. Otan mieluummin 5 euron bonuksen kerran kahdessa- kolmessa kuukaudessa, kun odotan ensin kaksi vuotta ilman mitään hyötyä s-etukortista.

Anonyymi kirjoitti...

Plussakortti muuten maksaa 8,40 euroa paitsi jos ottaa samalla mastercardin plussaominaisuudella, jolloin sen saa ilmaseks. (joo, oon töissä k-ryhmän kaupan asiakaspalvelussa). Mutta siis plussakortillahan saa monista tuotteista ihan tuntuvaakin alennusta ja monet ottaa kortin esim ostaessaan vaikka pesukoneen josta saa kortilla 150 euroa alennusta. Tolloin kortin hinta maksaa ittensä aika nopeesti takas. Ja ite ainaskin saan tililleni sen 5 euroa plussarahaa pari-kolme kertaa vuodessa. Sen sijaan en oo kolmenssakaan vuodessa saanut kerrytettyä sitä s-bonusta vaikka käytänkin kaikkia kauppoja aika sekasesti enkä keskitä ostoksiani. Otan mielummin plussatarjoukset, jotka näkyy kuitilla heti kun kerryttelen jotain vammasia boonuksia. Ja kyllä niitä plussaseteleitä kertyy joillekkin kymmeniä joka kuukausi... riippuu ihan ostomääristä ja perheen koosta...

Anonyymi kirjoitti...

Banksyn poliisit <3

Laura kirjoitti...

Nyt täytyy lyödä oma lusikka soppaan tähän bonus-asiaan, vaikka Noora ei varmaan ihan tällaisia kommentteja lähtenyt hakemaan kertoessaan kengänpohjaniksistä... ;)

S-etukortti tosiaan maksaa 100 euroa, mutta kortin saa käyttöönsä jo 20 euron osaosuusmaksulla ja lopun voi kerryttää täyteen bonuksilla. Kortista voi maksaa myös minkä tahansa muunkin summan 20-100 euron väliltä ja loput kerryttää bonuksilla, tai sitten voi maksaa sen koko 100 euroa kerralla, jolloin bonus alkaa kertyä suoraan omaan käyttöön. Koko sadan euron osuusmaksu KORKOINEEN palautetaan asiakkaalle takaisin, jos hän joskus haluaa irtisanoa osuuskaupan jäsenyytensä.

Itse hankin s-etukortin ollessani sinkku, taloudessani ei siis asunut lisäkseni muita ja alkuun maksoin 20 euroa. Loput 80 euroa kertyi kasaan muutamassa kuukaudessa, kun keskitin ruokaostokset s-ryhmään ja bensaostot abc-asemille. Bensasta kertyy yllättävän nopeasti isoja summia...

Mainitsin tuossa jo osuusmaksun korosta, mutta myös bonukset kasvavat s-tilillä korkoa. S-etukortilla saa myös samantapaisia "heti näkyviä" alennuksia kuin plussakortillakin, eli esim. "kaikki kengät -15%" tai vastaavia tarjouksia on Prismoissa ja Sokoksissa jatkuvasti.

Nykyään asun kahden hengen taloudessa, normaalit ruoka- ja bensaostot keskitämme s-ryhmään, muuten elämme "miten sattuu" sen enempää bonushommia kytäten. Kerran kuussa bonustilille kilahtaa kiva summa rahaa, noin 50-100 euroa, joka mielestäni on paljon enemmän kuin mitä plussakortilla ikinä saa kasaan (olen ymmärtänyt että noin viisi euroa kahden-kolmen kuukauden välein...?). Joku tuossa mainitsi maksaneensa kaksi henkilö bonusrahoilla Thaimaahan, me puolestamme kustansimme ison osan häistämme "ilmaiseksi" nimenomaan s-bonuksilla.

Itse siis ainakin liputan vihreän kortin puolesta, vaikka tuo alun osuusmaksu kuulostaakin ehkä isolta. Kortti maksaa itsensä kuitenkin nopeasti takaisin, ja koko sijoituksen saa tosiaan korkojen kera takaisin, jos joskus haluaa irtisanoa jäsenyyden.

Anonyymi kirjoitti...

JenniKoolle haluaisin sanoa, että "odotan kaksi vuotta ilman mitään hyötyä s-etukortista" ei pidä paikkaansa, koska kyllähän sulle on siitä kortista ihan rahanarvoista hyötyä ensi hetkestä alkaen = alennukset/tarjoukset/bonukset.

Lisäksi sanoisin, että s-etukortti on järkevämpi, koska kunhan vain sen 100 euron maksun saa täyteen, niin kortti maksaa itsensä monin verroin takaisin. Bonukset ovat huomattavasti suuremmat kuin plussan "viisi euroa kerran kahdessa-kolmessa kuukaudessa".

Anonyymi kirjoitti...

...mutta kaikki bonukset ja plussathan ovat lopulta sidoksissa siihen rahamäärään, mikä kuukaudessa on käytettävissä. jos siis ei ole pistää ruokakauppaan vaikka 200 euroa enempää kuukaudessa, ei todellakaan saa bonusta tai plussaa 50-100 euroa, eikä yhtäkään 5 euron kuponkia näy mailla eikä halmeilla.
Mulla on s-kortti, mutta tähän mennessä niitä bonuskertymiä on saanut selailla naureskellen. Todellinen ilo näistä korteista tuntuu tosiaan olevan siinä välittömässä alennuksessa, jonka kortin kanssa voi saada.
Tää on tätä opiskelijan arkea :) Köyhä ei bonuskorteista hyödy.

Noora kirjoitti...

Hihii, mahtavaa keskustelua :) Koskaan ei voi arvata mistä innostutte, opin itse ainakin sekä S- että K-kortin hyödyt! ... Plussapisteitä mulla ei oo varmaan vielä yhtäkään. Plop.

Anonyymi kirjoitti...

JenniKoo on kyllä ymmärtänyt koko asian ihan väärin:

"Ihan ensimmäiselle anonyymille sanoisin, että korteissa on ihan "pikkuisen" eroa. Plussakortti on täysin ilmainen, kun taas s-etukortista joutuu maksaa naurettavan summan. Jos ei kerralla halua heittää rahaa kankkulan kaivoon, niin niillä s-bonareilla voi maksaa sen kortin. Toisin sanoen vie näillä ostosmäärillä (2 henkilöä) noin kaksi vuotta. Kumpi siis järkevämpi. Otan mieluummin 5 euron bonuksen kerran kahdessa- kolmessa kuukaudessa, kun odotan ensin kaksi vuotta ilman mitään hyötyä s-etukortista."

Tuossa ei ollut oikeastaan yhtään kokonaista lausetta, joka olisi täysin totta... Paitsi ehkä se, että korteissa on kyllä eroja. Ensinnäkin, en mä nyt tiedä onko se s-kortin maksu _naurettava_, senhän saa halutessaan korkojen kera takaisin. Ja kun sen osuusmaksun maksaa, niin eihän se nyt mitään rahan heittämistä kankkulan kaivoon ole, sä saat sen kortin samantien käyttöösi ja näin ollen kaikki edut mitä se kortti tarjoaa. Sillähän saa bonuksen ja jonkun mainitseman "kengät -15%" -alennuksen lisäksi myös esim. eri ravintoloista alea. Ja toi kahden vuoden odottaminen "ilman minkäänlaista hyötyä" -> eihän tossa koko lauseessa oo mitään järkeä, onhan siitä kortista hyötyä koko ajan kun saa kaikkia tarjouksia ja alennuksia. Ja eiks sillä saa joinakin kuukausina tuplabonustakin ja lisäks tulee kerran kuussa se bonusposti, jossa on vaikka mitä etukuponkia ja tarjousta teatterilippualeista alkaen. Et onhan siitä nyt hyötyä! Ja sit kun se bonus alkaa kertyä omaan käyttöön, niin se on kyllä huomattavasti isompi summa kuin plussahommat.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko oli tähän keskusteluun osallistua... :D

Käsittääkseni plussapisteet kertyy näin, että 1€=1 plussapiste ja 1000 plussapistettä on 5€-etuseteli. Sitten tietyistä kaupoista saa niitä palkintopisteitä, ei kaikista.

S-ryhmällä bonusprosentti nousee sitä mukaa mitä enemmän ostaa ja kaikista kaupoista saa yhtälailla bonuksia.

Jos ostat plussapaikoista 600€:lla ja keskität ne juuri näihin palkintoplussapistepaikkoihin, etusi on 13€.
Jos ostat s-ryhmältä 500€:lla, silloin bonusprosenttisi on 3% ja etusi siten 15€.

Korttitarjoukset ovat asia erikseen. Itse henk.koht. olen kokenut saavani enemmän etua s-ryhmältä.

K-Fisu

Tässä vielä linkit molempien ryhmien pisteiden ja bonuksien -kertymistaulukoista.

https://www.plussa.com/wps/portal/plussacom/!ut/p/c0/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os_iQIDPfYO_QoFAzMxNTAyMfi9BARyc3Y3dLc_2CbEdFAGpubPA!/?WCM_PORTLET=PC_7_TR6MSKURU664502L8UQABF3GP5_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/PlussaCom/plussacom/kaikki+plussasta/plussan_kertyminen/plussan_kertyminen&stopredirect=1&code=2001&transaction_id=483504

http://www.s-kanava.fi/valtakunnallinen/asiakasomistajuus_artikkeli?nodeid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&aid=Asom_Bonus_0000__s_ska_basicarticle2_02847.xml&exp=true

Anonyymi kirjoitti...

Jaha ei taida linkit ihan toimia... Jos pääsette edes sinnepäin niin etsikää plussapisteiden kertyminen ja bonuksen kertyminen.

Niin ja voisin vielä lisätä, että köyhälle ehkä parempi vaihtoehto on plussakortti Jos ei oo varaa ostaa kuin alle kahdella sadalla eurolla kuukaudessa, koska alle 300 sadan euron ostokset kerryttävät niitä peruspisteitä ja jäävät muistiin ja sitten kun saavutettu se tuhat pistettä, niin saa sen 5 euron etusetelin eli noin kolmen neljän kuukauden välein. Mutta jos ostot ovat kuukaudessa yli kahden sadan, niin s-ryhmän bonusprosentti on silloin 1,5% eli kahdensadan ostoksista saa 3€ eli kahdessa kuukaudessa kuusi euroa.

Sori epäselvä sepustus...

K-Fisu

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä hän jatkaa...

Palkintoplussapisteitä ei saa jos ei ole ostanut yli kolmella sadalla.

Ja sitten vielä uusi laskutoimitus.

100€ ostot/kuukaudessa:

plussa: kertyy vain peruspisteitä eli kymmenen kuukauden päästä saat viiden euron etusetelin (1000 pistettä).

s-bonus: bonusprosentti 1%. Eli kuukauden etu 1€. Kymmenen kuukauden päästä saat kymmenen euroa tilille. (Edellyttää, että joka kuukausi sitten kanssa ostaa sillä satasella, edelliskuukauden ostoista ei kerry seuraavaan kuukauteen boonuksia.)

K-Fisu

Anonyymi kirjoitti...

Nii ja sit se s-kortin kova hinta. Ehtiikö se maksaa itsensä takaisin vuodessa? Jokainen voi sen laskea omalla kohdallaan. Meillä kävi tuuri sen kanssa, sillä tämän paikkakunnan s-kauppa täytti 90 vuotta ja sen kunniaksi liittymisen ohessa sai satasen edestä rahaetuseteleitä. Kortin hinnaksi tuli plusmiinusnolla.

Anonyymi kirjoitti...

ihan aiheen ohi: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/75903-syotko-teollista-ruokaa-hyva-syy-harkita-lopettamista -yllätys!! ...

-H

Anonyymi kirjoitti...

pakko nyt lisätä tänne myös tuo ykkösbonus-kortti, joka käy mm. euromarketeissa, siwoissa ja valintaloissa. eipä silläkään rikastumaan pääse, mutta se on ilmainen, sillä saa heti alennusta tietyistä tarjoustuotteista ja mikä parasta, tienatut rahat voi lahjoittaa suoraan suomen luonnonsuojeluliitolle (joko koko summan tai esim. puolet). siinä kertyy pikkuhiljaa lantteja saimaannorpalle, joka tarvii niitä nyt kipeemmin kuin me ihmiset.

-e

Anonyymi kirjoitti...

Yllätyin siitä, miten intohimoisesti Nooran lukijat suhtautuvat näihin eri kantiskortteihin!

Itse boikotoin tasavertaisesti kaikkia bonuskorttijärjestelmiä, koska me asiakkaat lopulta maksamme kanta-asikasalennukset ja bonukset kaupoille takaisin kalliimpina hintoina. Hei haloo, ei kai mikään yritys lahjoita asiakkailleen ilmaista rahaa! Suuria summia kuluttavat asiakkaat varmasti hyötyvät suhteellisesti isoista bonuksistaan, jotka jäävät vähemmän kuluttavien bonuskorttilaisten ja etenkin meidän kortittomien maksettaviksi.

Haaveilen maailmasta, josta on kaikkien muiden (varmasti isompien ja tärkeämpien) epäkohtien ohella poistunut plussapallot ja muut kanta-asiakashuijaukset. Entisenä kassantätinä tiedän myös, että kantiskortin kysyminen jokaiselta asiakkaalta erikseen on turhauttavaa. Kel kortti on, se kortin käytön itse muistakoon!

Maria V. kirjoitti...

Anonyymi, olen miettinyt ihan samaa: olisi parempi jos kellään meistä ei olisi noita kortteja. Olen miettinyt moneen kertaan niistä luopumista, esteenä on ollut lähinnä se, että sitten sitä kysyttäisiin yhtenään, ja varmaan seuraava kysymys "ei" vastauksen jälkeen olisi, haluaisinko hankkia kortin...

Tällä hetkellä käyn eniten K-Kaupassa, ja kun plussakortti on pankkikortin kanssa samassa kortissa, ei plussaa kysytä ollenkaan! Uskomatonta miten pienestä jutusta voi olla niin onnellinen!

Anonyymi kirjoitti...

Kenellä on niin pienet jalat että saa saappaisiin pohjalliset hiirimatosta?

Anonyymi kirjoitti...

Eikähän vinoon saa aika isoonkin kenkään yhden pohajallisen :)

Anonyymi kirjoitti...

UNICEFILLE menee omat plussapisteeni/setelini, mikäli sellasia kertyy...(plussa.comista lisäinfoa, voi valita vaikka wwf:n)... no, pari seteliä vuodessa, en tietoisesti keskitä kumpaankaan ketjuun.
joka tapauksessa se 5e on niin pieni raha, että ennemmin laitan sen muualle hyvään tarkoitukseen, kun käytän sen itseeni huomaamatta.

s-bonusta tulee 1-2e / kk, joten en saa edes kahdessa vuodessa maksettua korttia takaisin... tuntuu että bonusta saa joka paikasta, mutta ei sitä vain kerry tarpeeksi.nyt olen tajunnut että kertymää voi seurata netistä, ettei kuukauden ostot jää 50snt päähän seuraavasta "palkintoprosentista", niinkuin on useasti käynyt.
koen kuitenkin plussaTARJOUKSET parempina.

Dragofix kirjoitti...

Minä peruin tuon kyseisen pirkkalehden sillä se tuotti paperijätettä ja tämän voi tietääkseni lukea myös netistä. :)

Laura kirjoitti...

Omalla paikkakunnallani s-ryhmällä on tutkitusti halvimmat hinnat. Ja oon saman todennut myös ihan itse vertaillessani "peruselintarvikkeiden" hintoja eri kaupoissa = olen päätynyt ostaman ruokani Prismasta, jossa se on halvinta.

Eli ei ne bonuskortit kyllä välttämättä hintoja nosta... Nää on näitä ihme spekulaatioita, joita ihmiset esittää tyyliin "boikotoin bonuskortteja, koska me maksetaan bonukset kaupoille takaisin korkeampina hintoina!". Eiks toi logiikka oo muutenkin vähän horjuva...? Ihminen, jolla on bonuskortti, maksaa ihan tasan saman hinnan esim. maitotölkistä, kuin ihminen, jolla ei oo bonuskorttia. Kortillinen vain saa bonukset päälle, eli eikö mieluummin kannattaisi omistaa se kotti kuin kynsin hampain boikotoida vastaan...? Elämähän on vain kalliimpaa ilman sitä korttia, kun ei saa bonuksia eikä mitään kortin suomia alennuksia, mutta maksaa silti tasan saman hinnan kaikista tuotteista kuin kaikki muutkin!

Maria V. kirjoitti...

Äh, se ikuinen ruoan hinnasta tinkiminen. Ei voi ymmärtää. Käytämme nykyään historiallisen pienen osan tuloistamme ruokaan. Itse ostan mieluummin laadukasta, eettistä ja ekologista, kuin halpaa ruokaa. Katsokaa Food Inc.

(Okei, joillain ei oikeasti ole varaa oikein ruokaankaan, tämä kommentti ei koske heitä, vaan heitä jotka säästävät ruuan hinnasta vaikka kaikkeen muuhun turhuuteen onkin varaa.)

Ja siinä bonuskorttien hintojen nostossa ei ookkaan pointtina, että hinnat nousevat kortillisille, vaan hinnat nousevat ihan kaikille, koska sen järjestelmän ylläpitoon menee hirveät määrät rahaa, joka sitten siirretään hintoihin. Eli yhden ihmisen korttiboikotti ei oikeastaan vielä auta asiaa, mutta jos kellään ei olisi kortteja, olisivat hinnat halvemmat. Ja kortitonta maailmaa kohti voi pyrkiä vain itse aloittamalla kortittomuuden, muiden ihmisten tekoihin on paljon vaikeampi vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole bonuskortteja, enkä hanki ;-)

-Satu

Anonyymi kirjoitti...

Hankkikaa S-kortti ja suosikaa ihmeessä heidän kauppojaan niin saadaan heidän markkinosuutensa (yli 40%) nousemaan entisestään. Varmasti ruuan hinta halpenee samaa tahtia kun saadaan Suomeen vain yksi kauppaketju!

Dragofix kirjoitti...

"Anonyymi kirjoitti...
- Hankkikaa S-kortti.."

Minä tuen vain sellaisia kauppoja jotka oikeasti panostavat ruokaan eli käytännössä Ruohonjuurta, luontaisputiikkeja ja maatilatoria yms. Noista peruskaupoista ostan todella vähän tyyliin luomukasviksia tai vessapaperia. Muut tavarat hankin kyllä yllä mainitsemistani paikoista. :)

Noinen kirjoitti...

Pirkassa on kyllä hienoja niksejä. Itseäni ilahdutti kovasti seuraava:

"Opettele kävelemään pitemmillä askelilla. Pääset nopeammin perille ja säästät kenkiä." :D

Dragofix kirjoitti...

Noinen, kuin suoraan Aku Ankasta. ;D

Suositut tekstit